Telia hjelper deg med innendørsdekningen

Sliter du med dekningen i en bygning? Få levert dekning som en tjeneste fra Telia. 

– Med stadig nye teknologiske løsninger innen eiendom og industri, blir innendørs dekning viktigere. Ikke bare på mobilen, men til sensorer, maskiner, alarmer, roboter i fabrikk – til og med kaffemaskinen på pauserommet kan være avhengig av dekning, sier forretningsutvikler i Telia Hemdan Bezabih.

Proptech, altså utnyttelsen av teknologi innen eiendom, er i enorm fremvekst. Det handler blant annet om å lage smartere bygg, gjennom å koble opp alt fra klimasystem til møterom. Resultatet blir mer effektiv drift og gjerne et langt bedre klimaregnskap.

Kvinne snakker i mobilen

GOD DEKNING: Vi blir stadig med avhengige av internett, og god dekning kan være avgjørende for en sømløs arbeidshverdag. 

Denne utviklingen innen Proptech øker behovet for et godt innendørsnett – et nett som kan håndtere mange enheter, gi god dekning, og sømløs mobilitet for bevegelige enheter. Mobilnettet er ypperlig for dette formålet. I mange tilfeller vil mobilnettet gi en bedre ytelse enn et Wifi nettverk.

Samtidig er moderne bygninger bygget for å være miljøvennlige og energieffektive, som innebærer at de er svært godt isolert. Det gjør at signalene utenfra dempes kraftig, og mange sliter med dekningen. Heldigvis finnes det løsninger.

Innendørsanlegg

Uansett om du planlegger et nybygg eller har behov for bedre dekning i et eksisterende bygg, kan Telia hjelpe deg med innendørsdekningen.

Hemdan Bezabih, Telia

FORRETNINGSUTVIKLER: Hemdan Bezabih jobber som forretningsutvikler i Telia. Her forklarer hun hvilke nettløsninger du bør velge for en sømløs internett-dekning.

– Vi sørger for dekning med god kvalitet og høye hastigheter. Telia har allerede bygd innendørsanlegg i mange år, i alt fra sykehus og flyplasser til hoteller, kjøpesentre, offentlige bygg og kontorbygg.

Hemdan Bezabih, forretningsutvikler, Telia

Hun forteller at anleggene kan bygges med støtte for at flere operatører kan koble seg til – såkalte multioperatør-anlegg.

Samarbeid med operatørene

Et innendørsanlegg består av et antenneanlegg og radioutstyr. Anlegget er tett integrert mot operatørenes basestasjon. Ifølge Bezabih krever dette et godt samarbeid mellom operatørene og selskapet som leverer utstyr til antenneanlegget.

– Vi leverer både Telia-opererte og partneropererte anlegg, alt ettersom hva som er det beste for kunden, forklarer hun.

Telia-opererte anlegg

– Telia-opererte anlegg designes, installeres og driftes av Telia – her har vi full kontroll over anlegget, og kan garantere en rettetid for hele innendørsanlegget, sier forretningsutvikleren.

• I Telia-opererte anlegg er kunden garantert
• Et singel- eller multioperatør-anlegg – avhengig av behovet
• En sømløs tilkobling av radioutstyr fra alle operatørene
• Én aktør som installerer alt utstyr
• God hastighet og kvalitet
• Tjenesteavtale på feilretting av alt utstyr

Partneropererte anlegg

Partneropererte anlegg designes, installeres og driftes av et godkjent selskap. Basestasjonen eies og installeres fortsatt av Telia, mens antenner og kabling innendørs håndteres av våre partnere:
Dekningspatruljen
Eltel
Netel
OneCo
Site service
UBConnect

Ved bruk av partnernettverket er kundene garantert:
• Et multioperatør-anlegg
• En sømløs tilkobling av radioutstyr fra alle operatørene
• God hastighet og kvalitet
• Tjenesteavtale på feilretting av antenneanlegg (separat tjenesteavtale på feilretting av radioutstyr kan signeres med operatører.)

 

Jeg ønsker å vite mer om innendørsdekning?

Skriv inn dine kontaktdetaljer og vi vil kontakte deg så snart som mulig.

Var denne siden nyttig?