Biler på motorveien i solnedgangen

Low power wide area IoT


Store verdier med lite data

Når du kan innhente data i stor skala fra et ubegrenset antall enheter, får du verdifull innsikt og oversikt. Med sensorer koblet til nettet som måler kontinuerlig får du et digitalt speilbilde av tjenesten.

Telia «Low Power Wide Area» (LPWA) er konnektivitet som bygger på de to teknologiene i 5G-nettet som går under kategorien «massiv IoT». Den første er NB-IoT, som tillater et høyt antall enheter koblet opp gjennom lav frekvens og bruker små datapakker. Dette gir svært god rekkevidde, lavt energiforbruk og lave kostnader. Den andre er LTE-M, som er spesielt utviklet for å gi enheter både bedre båndbredde og høyere kapasitet.

NB_LTE.png

Sammen gir de to teknologiene bedre rekkevidde – de når lengre og penetrerer bedre både innendørs og utendørs enn IoT-konnektivitet over LTE/4G. I tillegg er det implementert i hele vårt nettverk slik at du oppnår sømløs konnektivitet i hele Norden.

RIGGET FOR FREMTIDEN

Sikkerhet og pålitelighet gjennom et dedikert, lisensiert spektrum.

Fremtidsklar, som en del av 5G-standarden.

Sømløs tilkobling over hele vårt nordiske nettverk.

Rigget for fremtiden

Ved bruk av et dedikert lisensiert spektrum er det både sikkert og pålitelig.
Telia tilrettelegger for sømløs konnektivitet i det nye mobilnettet i hele vårt nordiske nettverk.

Vi kaller det LPWA+.

LPWA_+.png

Måle & rapportere

 • Lavt energiforbruk
 • Økt rekkevidde
 • Best gjennomtrengning

Utvikle og beskytte

 • Over-the-air (OTA):
  • Sikkerhets- oppdateringer
  • Firmware- oppdateringer

Handle & samhandle

 • Mobilitet
 • Voice-over LTE (VoLTE)
 • Lavoppløst videokvalitet
Bakgrunnsbilde
Bakgrunnsbilde
Bakgrunnsbilde

LPWA+ lar deg gjøre mer

Vil du ha fordelene ved LPWA, men trenger mer funksjonalitet? Da bør du velge LPWA+. Ved å kombinere lav energibruk og maksimal rekkevidde med høy hastighet og lav ventetid oppstår nye muligheter.

Sikkerhet i lufta

Alle våre LPWA-løsninger er bygget i henhold til de høyeste sikkerhetsstandarder. Men av og til kan du ha behov for ekstra sikkerhet. Med LPWA+ kan du utføre trådløse sikkerhetsoppdateringer Over The Air (OTA), slik at du er rustet til å håndtere nye trusler før de oppstår.

Finjuster løsningen

LPWA+ åpner for en rekke nye muligheter, som mobilsporing, video i lavoppløst format og voice-over-LTE – for å nevne noe. Med LWPA+ kan du også finjustere din løsning med OTA firmware-oppdateringer.

Telia_NB-IoT.jpg
Med NarrowBand IoT (NB-IoT) får du maksimal dekning både inne, ute og under bakken. Teknologien er designet for IoT i massiv skala, og lar et nærmest ubegrenset antall oppkoblede enheter snakke sammen gjennom lavfrekvent overføring – samtidig som du sparer energi og får batteritid på opptil 10 år. NB-IoT er ideelt for sensorer som bare trenger å sende data noen få ganger om dagen – for deretter å gå tilbake i dvalemodus.

Dekning: Norden og Baltikum.

Telia_LTE-M.jpg
LTE-M er designet for aktive sensorer med behov for høyere hastigheter og større båndbredde. Teknologien passer når du trenger å bruke LPWA med mer avanserte funksjonaliteter, som høyere datahastighet, videoovervåkning i lavoppløselig format eller voice-over-LTE (VoLTE). Med LTE-M får du mulighet til å overvåke og spore enheter gjennom GPS, eller oppdatere enhetene med Over The Air (OTA). Alt for at du skal kunne videreutvikle din IoT-løsning slik du vil ha den.

Dekning: Norden.