ForsidenBorettslagHar du fått en bedre wifi-opplevelse?
Jente som ser på mobilen sin

Har du fått en bedre wifi-opplevelse?

Da er du ikke alene. Telias nye wifi-verktøy gir kundene raskere og bedre hjelp – og det har gitt resultater. 

Det siste året har Telia jobbet iherdig med å forbedre wifi-kvaliteten i de tusen hjem. Målet er at du alltid skal kunne surfe, strømme eller game uten å oppleve hakking eller at nettet faller ut.

Nøyaktig info gir raskere hjelp

I fjor ble det derfor satt i gang et wifi-innsiktsprosjekt. Ved hjelp av en ny programvare som er installert i 280 000 rutere, kan Telias kundeservice nå enkelt få informasjon om hvor skoen trykker når kundene opplever dårlig nett.

– Den nye wifi-innsikten gjør at det nå tar kortere tid å finne problemet og hjelpe kunden. Det er også mye hyggeligere og enklere å hjelpe kundene når vi har så god oversikt. Mens vi før måtte basere hjelpen på det kunden fortalte, kan vi nå se nøyaktig hvilken wifi-kvalitet kundens ulike enheter har – og dermed hvor problemet ligger, utdyper Arild Fredlund, wifi-ansvarlig i Telia.

Telia-styrenytt-wifi-Arild-Fredlund-600x400.jpg

GODE TIPS: Arild Fredlund gir deg tre gode tips til hvordan du kan få bedre wifi lengre ned i artikkelen. 

Basert på den nye innsikten har i tillegg 30 000 kunder de siste månedene fått SMS-er med gode råd til hvordan de kan forbedre wifi-opplevelsen sin.

Bedre dekning og raskere nett

Det har gitt svært gode resultater:

– Vi ser en 20 prosent nedgang i trafikk med dårlig dekning. Det kan både skyldes at folk at flyttet på ruterne, og at de bruker nettet smartere, forteller Fredlund. Og fortsetter:

– Vi ser også en 20 prosent nedgang i bruken av 2,4 Ghz-frekvensen, noe som er utrolig bra. Det betyr at 20 prosent flere bruker 5 Ghz-frekvensen, som gir et mye raskere nett.

Bedre fordeling på de to frekvensene har i tillegg gjort at andelen overbelastede hjemmenett har gått ned med hele 30 prosent.

Forbedrer kvaliteten automatisk

En annen forbedring gjør Telias rutere nå uten at noen trenger å tenke på noe som helst.

– Vi har sett at wifi-signalene ofte forstyrrer hverandre, både i borettslag og i områder der boliger ligger tett. Våre rutere vil nå kjenne igjen andre nettverk – og samarbeide om ikke å skape støy. Dette gjøres automatisk, ved at ruterne sender på ulike kanaler. Etter at vi skrudde på dette, har vi sett en 25 prosent forbedring av støyforstyrrelser fra andre nett, forteller Fredlund.

Telia-styrenytt-wifi-ruter-600x400.jpg

FULL FART: Telias nye wifi-verktøy vil forbedre dekning, hastighet og stabilitet. 

Telia har også jobbet målrettet med å kontakte kunder som har kjøpt mesh-nettverk – og som ikke opplever bedre dekning, fordi de har glemt å skru av wifi-en på det gamle ruternettverket. Dette er noe innsikts-verktøyet fanger opp, og som Telia dermed proaktivt kan hjelpe kundene med.

– I tillegg har vi nå bygget opp ny wifi-kompetanse på kundeservice, med dedikerte ressurser som jobber med dette.

3 gode tips til bedre wifi

1. Bruk 5 Ghz-frekvensen

Trådløse nett benytter to ulike frekvenser: 2,4 Ghz er det eldste og tregeste, og mest utsatt for forstyrrelser. 5 Ghz er den nyeste standarden, og gir det raskeste nettet, med mer kapasitet og mindre forstyrrelser – dog med noe mindre rekkevidde. Bytt derfor til 5 Ghz-nettet hvis utstyret ditt støtter det. Trenger du bedre rekkevidde, kan du vurdere et mesh-nettverk.

2. Plasser ruteren riktig

Plasseringen av ruteren har stor innvirkning på hvor god dekning du får. Tenk derfor over hvor du er mest avhengig av et sterkt nett. Plasser ruteren høyt og fritt, og unngå skuffer og skap. Betong- og murvegger kan også blokkere signalet. Bor du i en leilighet med tykke murvegger, anbefaler vi mesh-nett for bedre rekkevidde.

3. Sett opp et mesh-nettverk

Har du behov for bedre dekning flere steder i hjemmet, kan et mesh-nettverk forbedre nettet ditt drastisk. Har du satt opp mesh hjemme, men opplever fortsatt problemer med nettet? Husk å deaktivere wifi på ruteren din, og koble alle enhetene dine til mesh-nettverket. Da får du best dekning.

Var denne siden nyttig?