Oppgraderte til fremtidens nett

Med stadig økende krav til nettet, ble det tatt godt imot da Furua borettslag oppgraderte nettet. – En ryddig og god prosess, som virkelig ga resultater!

Styreleder Johnny Ohrholm (72) har bodd i Furua borettslag på Linderud i Oslo siden 1988. Han holder orden på det meste, og har også tatt på seg ansvaret for å sikre godt og stabilt nett til beboerne i de 211 leilighetene.

– Vi har hatt Telia i mange år og har vært utrolig fornøyd med det. Men de siste årene har bruken økt betraktelig! Nå kobles jo alt fra TV til duppeditter seg på, sier han.

Vår stadig mer digitale livsstil stiller nye og høye krav til nettet. Det har ført til at mange borettslag setter i gang store prosjekter med graving og legging av nye kabler. Dét har Telia funnet en enklere løsning på, som er vel så god – og langt bedre når det kommer til kostnader og miljø.

– Det var en ryddig prosess. Alt gikk som det skulle! Og det har virkelig gitt resultater!

Johnny Ohrholm, Furua borettslag

Smart oppgradering

Oppgraderingen av fastnettet til Telia benytter innovativ teknologi. Det gir et kraftig forbedret nett.

– Vi har fått et nett som er for fremtiden. Vi har fått økt opp- og nedlastninghastighet og har fått mye bedre kapasitet, sier Johnny.

Bilde av Furua borettslag i Oslo
PROBLEMFRITT: Oppgraderingen benytter de eksisterende kablene, men forsterker i hver ende. Det gir bedre hastigheter og stabilitet.

Den eksisterende kabelen inn til borettslaget beholdes, men det blir installert nye komponenter og teknologi i hver ende. Til slutt trenger installatørene en liten halvtime i hver boenhet, der antennekabelen fornyes og ikke minst splitter nytt wifi-utstyr settes opp. Slik oppnår man langt bedre og raskere nett inn til huset, både oppstrøms og nedstrøms.

Bra nok for alle

I Furua borettslag bor både unge og gamle, gamere og filmnerder. Det strømmes i topp kvalitet og det er hjemmekontor fra en rekke kjøkkenbord.

– Her i Furua har vi alle typer familier, noen er nyinnflyttet med små barn og andre er godt over pensjonsalder, som alle stiller høye krav til nettet, konstaterer Johnny.

Johnny Ohrholm, Furua borettslag

Det er ikke lenger slik at et supernett bare er nødvendig for noen få superbrukere.

– Jeg merker jo selv hvor avhengig jeg er av godt nett, til både til styrearbeid og privat, med musikk og e-post, forteller han.

– Og bruken blir jo ikke noe mindre i fremtiden!

Var denne siden nyttig?