To menn som går ute

Slik har løsningen fra Telia bedret den digitale hverdagen

Styret i Smiberget borettslag vurderte å installere fiber, før de gikk for Telia sitt alternativ. Det har de ikke angret på. 

– Det har vært en suksess å oppgradere til Telia sin løsning, sier styreleder på åttende året, Trond Helle.

I jobben som rådgiver hos BKK sitter han noen dager på hjemmekontor, og er avhengig av raskt nett.

Miljøvennlig alternativ

Mann fornøyd med telia
FORNØYD: Styreleder Trond Helle er godt fornøyd med resultatet etter oppdateringen.

Da styret ba ulike leverandører om å få tilbud på ny TV- og internettavtale, var tilbudet på Telias hybridfiber-løsning under halve prisen.

– De andre leverandørene ville ikke bygge ut og levere anlegg til oss, med mindre vi ønsket å hive oss på fiber-løsningen. Men hvis vi skulle inngått avtale med dem, ville prisen per boenhet blitt veldig høy, sier Helle.

Han er særlig fornøyd med at de slipper å grave eller legge nye kabler til borettslaget for å få et raskt og problemfritt nett.

– Telia har overbevist oss om at de kan levere et fullgodt produkt, uten at vi installerer fiber i hver leilighet, sier Helle, og får medhold fra Kay Morten Heldal, kontorfullmektig i Smiberget borettslag.

– Oppdateringen skjer jo nærmest uten at vi merker noe til arbeidet, sier Heldal.

Nettbruken går sømløst og funker som bare det

Trond Helle

Oppgradert hybridfiber er et modernisert nettverk basert på DOCSIS 3.1 standard med utgangs-punkt i bærekraft og gjenbruk. Under arbeidet forsterkes de eksisterende kablene med optisk fiber, og beboerne får installert premium wifi-utstyr i sine leiligheter.

God prosess

Borettslaget i Fyllingsdalen i Bergen består av 569 leiligheter og har en veldig spredt aldersgruppe bestående av alt fra unge familier til pensjonister og enslige. Strømming er utvilsomt viktig for alle, mener Helle.

– Mitt inntrykk er at folk reagerer veldig fort hvis det er noe med TV-en eller bredbåndet som ikke stemmer. Men de som bor i Smiberget boretts-laget virker veldig fornøyde, sier han.

Stadig flere enheter i hjemmet kobles på nett og gir større krav til et sterkt hjemmenett. Heldal har tre barn i tenårene, som både streamer og gamer.

To menn ute

OPPDATERER FOR FREMTIDEN: Kontorfullmektig Kay Morten Heldal og styreleder Trond Helle i Smiberget borettslag har valgt hybridfiber fra Telia.

Styret får ifølge Helle god oppfølging og informasjon fra Telia.

– Prosessen har vært utrolig grei og sømløs, sier han.

TV- og bredbåndspakken fra Telia treffer alle. Den passer godt for et borettslag med så mange ulike beboere.

Trond Helle

Helle bor sammen med samboeren, og bruker nettet mest til hjemmekontor, vanlig surfing og til å se film og TV.

Vil du anbefale andre å bruke denne nettløsningen?

– Ja, helt klart. Folk må ikke legge så mye vekt på dette med fiber, tror jeg. Mange sier at du må ha fiber, men det må du ikke. Jeg mener vi har en fullgod løsning med systemet vi har i dag, som de som har fiber.

Var denne siden nyttig?