IoT og digitalisering

IoT og digitalisering

Sammen bygger vi fremtidens samfunn


Telia drifter mobil-, fiber- og stamnett på tvers av landegrensene

53,1%

Andel global IP-trafikk

Først ut med NB-IoT

21 000 km

Lengde på fibernett

99,999 %

Oppetid på SLA

 

 

Spørsmål og svar

IoT står for Internet of Things, også kjent som tingenes internett. Begrepet brukes om fysiske objekter som kommuniserer med omverdenen via sensorer. Tingenes internett er et voksende verdensomspennende nettverk, hvor ting snakker med hverandre og til oss mennesker.

Formålet er å skape nye verdier og spare ressurser ved bruk av sensorteknologi, datateknologi og nettverksteknologi. Forventningene er store, og det spås at det vil være 26 milliarder tilkoblede enheter i 2020. Alt fra kjøleskap, maskiner, biler, joggesko, tannbørster, lyspærer, hus og bygninger kan kobles sammen.

Narrowband Internet of Things (NB-IoT) er en ny kommunikasjonsteknologi som gir svært god dekning innendørs, utendørs og under bakken. Denne lavfrekvente teknologien er ideell for ting som går på batteri og som bare av og til sender data via nettet. Det gjør at batterilevetiden blir svært lang, gjerne over 10 år.

NB-IoT fungerer nesten hvor som helst, er kostnadseffektiv og kobler enheter enklere og mer effektivt på det eksisterende 4G-nettet. 

Telia kan levere NB-IoT dekning i store deler av landet, samt løsninger for internasjonal roaming. Nettet bygges ut fortløpende.

Legg inn adresse eller sted på dekningskartet for å sjekke lokal dekning. 

 

 

Vil du vite mer om digitalisering og IoT?