Infinity symbol
Dame bruker mobiltelefon til å finne venn på gaten.

3 nye tips i Google Maps

Nå slipper du å miste vennene dine på festival, lese restaurantanmeldelser på kinesisk og lete etter parkering.

Alle bruker Google. Vi gjør Google-søk, Google Translate, Docs, Gmail og selvfølgelig Google Maps. Maps scorer i mange tilfeller godt over andre tilbydere av GPS-kart, fordi tjenesten er så mye mer enn bare en karttjeneste.

Det er ikke lenge siden Google Maps hadde en oppdatering som gjorde det mulig å vise pågang og informasjon om kø i butikker i sanntid. Nå har de utviklet kart-tjenesten med enda tre nyheter.

Google Maps-app

Foto: Skjermdump fra Google Maps.

 • 1

  Del din posisjon i sanntid og finn vennene dine

  Det er kommet en ny funksjon i mobilappen som gjør det mulig å dele posisjonen din med andre i sanntid - i et valgt tidsrom. Det betyr at man deler posisjonen sin med utvalgte personer som kan følge bevegelsene og posisjonen til, over en gitt tid.

  Denne funksjonen er for eksempel perfekt å bruke når man er på festival nå som sesongen nærmer seg. Ofte reiser man med en gjeng og det er lett at man mister hverandre i løpet av kvelden. Da kan vennegjengen dele hverandres posisjon i sanntid hele kvelden, slik at man enklere kan finne tilbake til hverandre.

  Funksjonen er ikke bare kjekk å ha dersom du skal på festival. Den er også bra å ha på byen, i skibakken, på ferie eller om man er forsinket til en avtale. Da kan man enkelt dele sin posisjon. Dermed blir det unødvendig å sende meldinger eller ringe og fortelle hvor man er. Funksjonen vil også estimere forventet ankomsttid om man skal møtes ett sted.

  Slik virker den:

  1. Sørg for å oppdatere til den nyeste versjonen. Versjonen i iOS er 4.30.0, og 9.50.2 i Android.
  2. Klikk på listen «Meny» i appen øverst til venstre. I listen er et av valgene nå «Del posisjon». Velg denne.
  3. Første gangen du er inne i appen må du logge deg på Google-konto.
  4. Nå velger du hvor lenge du ønsker at Google Maps skal overvåke posisjonen din eller til du selv velger å skru av (maks 72 timer). Deretter kan du velge å dele posisjonen din via en link på SMS eller sende til dine lagrede Google-kontakter på mail. 

   Skjermdump fra Google Maps

  Dette er stegene for å dele posisjon din med andre. Foto: Skjermdump fra Google Maps

  Visste du at hvis du skal til Roskilde, eller en annen festival i Europa i sommer, så kan du surfe på mobilen som hjemme med Telias Roam Like Home.

 • 2

  Restaurantanmeldelser på ditt språk

  Som du vet så gjør Google Maps det mulig å søke opp restauranter, kafeer, barer eller hoteller. I tillegg kan man lese anmeldelser andre har skrevet om stedet. Problemet har tidligere vært at mange av anmeldelsene er skrevet på andre språk. Du skulle med andre ord vært svært språkmektig for å få nytte av dette i utlandet der ikke engelsk er hovedspråket.

  Nå oversetter Google det for deg. Til tross for at Google Translate ikke alltid treffer blink når den kommer med oversatte språkforslag, blir det likevel vesentlig enklere å lese andres anmeldelser.

  Skjermdump av reviews i Google Maps

  Foto: Skjermdump fra Google Maps.

  Skal du på ferie til EU eller EØS-land i sommer? Kunne du tenke deg å undersøke ulike restauranter og kafeer uten å overforbruke data? Det er ikke noe problem med Roam Like Home.

 • 3

  Google Maps forteller deg hvor du kan parkere

  Google jobber med å utvikle en tjeneste som skal hjelpe bilister med å finne parkeringsplass. Google Maps vil foreslå en rute som tar utgangspunkt i hvor det vil være enklest å parkere i området. Funksjonen vil også vise om det er gratisparkering eller betalingsparkering på anviste plasser.

  Foreløpig er dette en beta-versjon, og kun et få antall personer har tilgang på, men forhåpentligvis tar det ikke lang tid før denne funksjonen er tilgjengelig for alle.