5G-nettet åpnet i Trondheim 20. august
MYE POTENSIALE: Med et stort tek-miljø i byen er mulighetene mange med 5G fra Telia.

Trondheim har fått 5G

Har du koblet deg på 5G ennå? Med ubegrenset data og superraskt nett, er fantastiske muligheter åpnet for trønderne. 

I august åpnet Telia det nye 5G-nettet i Trondheim, og i året som kommer fortsetter utbyggingen sør- og østover, mot henholdsvis Heimdal og Østbyen. Det betyr at stadig flere trønderne kan ta i bruk et helt nytt mobilnett, rustet for fremtiden.

Kommersiell direktør for Mobil i Telia, Håkon Lofthus, gleder seg over å kunne tilby stadig flere det revolusjonerende mobilnettet.

– Vi har opplevd stor interesse fra publikum rundt Telias 5G-utbygging, og flere tusen kunder er allerede godt i gang med å ta det nye nettet i bruk. De som har gått til anskaffelse av en 5G telefon har kunnet glede seg over lynraske hastigheter uten forsinkelser, sier han.

Ubegrenset data og 5G

Lofthus minner om at for å ta i bruk det nye 5G-nettet i Trondheim må telefonen din ha støtte for 5G. Med Telia X, som ble relansert tidligere i sommer, er det mer aktuelt enn noen gang å skaffe seg en 5G-telefon, tror han. Han trekker frem at det nå finnes mange 5G-klare telefoner i ulike prisklasser, og at også den nyeste iPhone-modellen støtter det nye nettet.

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til du har brukt 100GB, som de fleste er milevis unna å bruke opp til normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan opplevde den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, avslutter han.

telia-5g-trondheim.jpg

LIVE FRA TRONDHEIM: Med 5G-nettet kan opplevelsene deles i sanntid, uten forsinkelser eller forstyrrelser, med venner eller familie.

5G utbyggingen gir mer stabilt nett

Med 5G fra Telia vil kulturbyen Trondheim ikke bare få raskere nett. Det blir også større kapasitet. Og det er viktig for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor vi bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, spill og hjemmekontor

5G-teknologien åpner for at man kan håndtere én million enheter per kvadratkilometer. Det er 10 ganger mer effektivt enn dagens 4G og kommer spesielt godt med når store folkemengder samles på samme sted, forklarer Lofthus.

– I de innledende stadiene vil kapasiteten til 5G-nettet være omtrent tidoblet sammenlignet med 4G-nettet. Takket være økt kapasitet vil det være mindre overbelastning i nettverket og bedre kapasitet til å håndtere f.eks. konserter og arrangementer, når disse igjen åpner, forklarer Lofthus.

Telia_Håkon_Lofthus.jpg

GODT I GANG: Håkon Lofthus forteller om stor interesse og at flere allerede har tatt 5G-nettet i bruk.

Lofthus tror samtidig vi snart vil se en helt ny bruk av mobile enheter. Hvor det blir mer aktuelt med spill og VR (Virtual Reality) på mobilen, i tillegg til helt nye tjenester.

– Det første man vil oppleve på det nye 5G-nettet er at nettsider og bilder lastes inn raskere. Men de største endringene med 5G-teknologien ligger litt frem i tid. Først da vil smarte dingser og innovativ teknologi nå sitt fulle potensial, understreker han.

Oppgraderer eksisterende 4G-nett

Samtidig med utrullingen av 5G, øker Telia nå kapasiteten i 4G-nettet. 4G er en velbrukt og sikker teknologi, som i dag gir meget gode brukeropplevelser, forklarer Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for kundene med høyere hastigheter og forbedret dekning, sier han.

Nå bygger vi nytt 5G-nett i Norge

Lær mer om 5G og se hva som skjer fremover.

Les mer

 

Var denne siden nyttig?