5G-nettet åpnet i Trondheim 20. august
KLAR FOR 5G: 20. august ble datoen da Telia åpnet 5G-nettet i Trondheim.

Trondheim har fått 5G

Ventetiden er over for innbyggerne i Trondheim – nå har Telia åpnet 5G-nettet i trønderbyen!

Da Telia åpnet det nye 5G-nettet i mai var Lillestrøm første by ut. Nå har Trondheim fulgt etter og trønderne kan ta i bruk et helt nytt mobilnett, rustet for fremtiden.

Kommersiell direktør Mobil i Telia, Håkon Lofthus, gleder seg over 5G-åpningen i Trondheim.

– Vi har opplevd stor interesse fra publikum rundt Telias 5G-utbygging, og flere tusen kunder er allerede godt i gang med å ta det nye nettet i bruk. De som har gått til anskaffelse av en 5G telefon har kunnet glede seg over lynraske hastigheter uten forsinkelser, sier han.

5G utbyggingen gir mer stabilt nett

Med 5G fra Telia vil kulturbyen Trondheim ikke bare få raskere nett. Det blir også større kapasitet. 5G-teknologien åpner for at man kan håndtere én million enheter per kvadratkilometer. Det er 10 ganger mer effektivt enn dagens 4G og kommer spesielt godt med når store folkemengder samles på samme sted, forklarer Lofthus.

– I de innledende stadiene vil kapasiteten til 5G-nettet være omtrent tidoblet sammenlignet med 4G-nettet. Takket være økt kapasitet vil det være mindre overbelastning i nettverket og bedre kapasitet til å håndtere f.eks. konserter og arrangementer, når disse igjen åpner, forklarer Lofthus.

Telia_Håkon_Lofthus.jpg

GODT I GANG: Håkon Lofthus forteller om stor interesse og at flere allerede har tatt 5G-nettet i bruk.

Lofthus tror samtidig vi snart vil se en helt ny bruk av mobile enheter. Hvor det blir mer aktuelt med spill og VR (Virtual Reality) på mobilen, i tillegg til helt nye tjenester.

– Det første man vil oppleve på det nye 5G-nettet er at nettsider og bilder lastes inn raskere. Men de største endringene med 5G-teknologien ligger litt frem i tid. Først da vil smarte dingser og innovativ teknologi nå sitt fulle potensial, understreker han.

 

denys-nevozhai-100695-unsplash.jpg

ØKT KAPASITET: Med 5G kan man håndtere store mengder trafikk i nettverket på en gang.

Oppgraderer eksisterende 4G nett

Samtidig med utrullingen av 5G øker Telia nå kapasiteten i 4G-mobilnettet. 4G er en velbrukt og sikker teknologi, som i dag gir meget gode brukeropplevelser, forklarer Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for de som har 4G telefoner, sier han.

Telia_Company_015.tif.png

BRINGER OSS NÆRMERE: Med 5G ser vi snart helt ny bruk av mobile enheter.

Full fart med Telia X

Lofthus minner om at for å ta i bruk det nye 5G-nettet i Trondheim må telefonen din ha støtte for 5G. Med Telia X, som ble relansert tidligere i sommer, er det mer aktuelt enn noen gang å skaffe seg en 5G-telefon, tror han.

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til du har brukt 100GB, som de fleste er milevis unna å bruke opp til normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan opplevde den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, avslutter han.

Nå bygger vi nytt 5G-nett i Norge

Lær mer om 5G og se hva som skjer fremover.

Les mer

Var denne siden nyttig?