5G i Asker og Bærum
FULL FART: Med en 5G-telefon kan du nå surfe med uslåelig hastighet og kapasitet flere steder i Asker og Bærum.

Har du testet 5G i Asker og Bærum?

Det superraske 5G-nettet har kommet til Asker og Bærum. Det betyr store forbedringer, både i fart, kapasitet og dekning — og nye muligheter for næringslivet.

Du har kanskje merket det allerede. Mobilnettet til Telia i Asker og Bærum er kraftig modernisert, og det superraske 5G-nettet rulles ut for fullt. Så langt er et 30-talls basestasjoner oppgradert med den nye mobilteknologien. Og parallelt med at 5G bygges ut gjennomføres en kraftig oppgradering av det eksisterende 4G-nettet. Effekten merkes umiddelbart, med svært høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

I Bærum kan du oppleve 5G og forbedret 4G i Sandvika, Lommedalen, Fossum, Haslum, Stabekk, Hosle, Østerås og Lysaker. I Asker er nettet blant annet klart i Hvalstad, Nesøya, deler av Nesbru og Heggedal, og rundt sentrum. Og hver uke oppdateres nye basestasjoner i området.

Hva er greia med 5G?

Dekningskart over Bærum
GOD 5G-DEKNING: Rosa områder viser 5G-dekningen i Bærum per 21. april 2021 (utsnitt).

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse — og så mange helt nye muligheter at det med rette kalles revolusjonerende. Telia legger ned store ressurser i å bygge ut 5G-nettet, som vil være avgjørende for videre digitalisering og innovasjon i samfunnet.

En ny rapport fra PWC anslår at 5G vil bidra til en global verdiøkning på elleve tusen milliarder kroner – det er like mye som hele det norske oljefondet! Alle bransjer og industrier vil påvirkes av det nye mobilnettet, med smartere og mer effektive løsninger. Likevel er det noen områder som trekkes frem. Helse- og sosialtjenester er det feltet vi vil se mest utvikling på, og også smartstyring av vann, strøm og avfall vil stå for en betydelig del av verdiøkningen.

Å være tidlig ute med å utforske potensiale i det nye 5G-nettet vil være essensielt for å posisjonere seg for fremtiden. At bedrifter i Asker og Bærum nå kan ta det i bruk er dermed et klart konkurransefortrinn.

5G_speedtest_600x400.jpg

IMPONERENDE FART: Med en speedtest er det lett å se de store forbedringene med 5G.

Men det er ikke bare for de store bedriftene 5G-nettet i Asker og Bærum er gode nyheter. Mobilnettet spiller en nøkkelrolle i livene våre. Bare tenk på hvor mange dingser du har tilkoblet, og hvor mange elementer i hverdagen din som er avhengig av et stabilt nett. Vi både jobber, gamer, surfer og strømmer mer og mer over mobilnettet. Vi har smarte biler, smarte hus, ja, til og med smarte gressklippere. Behovet blir bare større og større. Derfor er det så viktig at vi investerer i et nett i toppklasse.

Stor interesse

Leder for privatmarkedet i Telia, Pål Rune Kaalen, gleder seg over å se at stadig flere tar i bruk det nye 5G-nettet. Det krever kun et abonnement fra Telia og en telefon med 5G-støtte, og de aller fleste nye telefoner i dag har nettopp det.

– Vi ser at 5G-telefonene, som finnes i mange ulike prisklasser, blir stadig mer populære blant kundene våre. Vi forventer at både antallet telefoner og bruken av det nye nettet vil øke fremover, sier Kaalen.

Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra iPhone, Samsung, Sony, OnePlus, Huawei, Motorola og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Sett i kombinasjon med det nye mobilabonnementet Telia X, tror Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia, at det er mer aktuelt enn noen gang før å skaffe seg en 5G-telefon.

Risenga

RISENGA: Også på Risenga har man nå 5G-dekning! 

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til 100GB per mnd., som de fleste er milevis unna å bruke opp med normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan oppleve den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, sier Færø.

Nasjonalt 5G-nett i 2023

I en undersøkelse fra analysebyrået Tutela kåres de eksisterende norske mobilnettene til best i verden på å levere utmerket og konsistent kvalitet. Og med utbyggingen av 5G-nettet vil Telia fortsette å gi gode brukeropplevelser for kundene i fremtiden.

5G_apple_iphone_600x400.jpg

5G-TELEFON: iPhone 12 er 5G-klar, det er også de fleste andre nye mobiltelefoner. De finnes i alle prisklasser. 

Fremtiden har kommet til Asker og Bærum, som nå kan ta i bruk det splitter nye 5G-nettet. Den imponerende farten og uslåelig kapasiteten vil allerede nå kunne merkes godt, med minimale forsinkelser og muligheten til å overføre enorme mengder data på rekordtid. Likevel vil vi ikke se det fulle og hele potensialet i det nye nettet før det er riksdekkende. Derfor jobber Telia på spreng med å utvide dekningskartet videre, og i løpet av 2023 vil Telia bli først i Norge med et landsdekkende 5G-nett.

Var denne siden nyttig?