7 morsomme fakta om musikk og Spotify

Hvor lang tid ville du egentlig brukt på å lytte gjennom hele Spotify-biblioteket? Her er fun facts om musikk og Spotify.

Animert figur med headset lytter til musikk via mobilen.

Illustrasjon: Telia.

Streaming av musikk har endret vanene våre totalt. Det er helt slutt på å slepe seg gjennom snø og slaps til nærmeste platesjappe for å lytte gjennom det nye albumet du har ventet på. De fleste av oss kjøper ikke lenger en CD-plate med ti låter for 150 kroner. Vi trykker på en app og får tilgang til hele verdens musikk på 1-2-3!

Musikkstrømmingstjenester gir oss tilgang på millioner av låter for en liten slant i måneden. Du kan enkelt lage dine egne spillelister, få Spotify til å lage noen for deg, eller bruke andres spillelister. Det er blitt helt utrolig enkelt.

LES OGSÅ: De beste triksene for deg som strømmer musikk

Spotify har altså gjort det både enklere og bedre å lytte til musikk. Hos oss kan du streame på Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer og Beat så mye du vil, uten at det spiser av den inkluderte dataen din. Music Freedom er en automatisk tjeneste på abonnementene UNG og SMART 10, 15 og 20 GB.

Så, hvordan hadde det sett ut på CD-ens tid, om vi hadde hatt den samme tilgangen på musikk og de samme vanene som vi har nå?

 • 1

  Hvor mye ville CD-samlingen kostet?

  Det finnes cirka 30 millioner sanger på Spotify. Dersom du skulle hatt alle låtene på CD, ville CD-samlingen kostet til sammen 450 millioner kroner.

  Hos Telia kan du få Spotify Familie-abonnement, som betyr at inntil seks familiemedlemmer kan få hver sin Premium-konto for bare 149 kroner i måneden til sammen.

 • 2

  Hvor høye stabler med CD-plater hadde du hatt?

  Hvis du hadde stablet platene dine oppå hverandre ville du kunne stablet 100 stabler tilsvarende høyden til Eiffeltårnet.

  Animasjon hvor en gutt og en jente står og hører på musikk med hvert sitt headset. Mange Eiffeltårn i bakgrunnen.

  Illustrasjon: Telia

 • 3

  Spotify-biblioteket fornyes hver eneste dag

  20 000 nye sanger blir lagt inn på Spotify hver eneste dag. Det tilsvarer omtrent 1167 lyttetimer som igjen er 48 dager.

 • 4

  Hvor lang tid vil det ta å lytte gjennom alle låtene?

  Det vil ta 200 år å lytte gjennom alle låtene, dersom Spotify spilles av 24 timer i døgnet.

  Men så lytter vi i gjennomsnitt 148 minutter på musikk om dagen via Spotify. Det vil si at det ville tatt 1944 år å lytte gjennom hele Spotify-biblioteket. Det er bare å sette i gang!

  Animert gutt og mann hører på musikk, og man ser en plakat med 200 år skrevet på.

  Illustrasjon: Telia

 • 5

  Hvor stor plass tar alle artistene?

  Det finnes cirka 2 millioner artister på Spotify. Dersom alle hadde stått én meter fra hverandre, og holdt hverandre i hånden, ville du ha kommet til Roma fra Oslo (i luftlinje).

 • 6

  Hvor mange brukere?

  Spotify finnes i 60 land og har 140 millioner aktive brukere. Sverige har høyest andel aktive Spotify-brukere målt etter antall innbyggere, mens USA har flest brukere.

  Et animert par lytter til musikk, ved en jordklode som viser 60 land og 140 millioner brukere.

  Illustrasjon: Telia

 • 7

  Hvilken låst er den mest spilte akkurat nå?

  I skrivende stund er det sangen Rockstar av Post Malone som er den mest spilte låten i verden. Den spilles av 5 664 912 ganger daglig.

  På andre plass ligger sangen Havana av Camila Cabello som spilles av 4 622 238 ganger daglig, og på tredje plass ligger Too Good at Goodbye av Sam Smith som har daglig avspilling 4 134 961 antall ganger.

LES OGSÅ: Musikken som booster treningen

Var denne siden nyttig?