Infinity symbol

8 grunner til å skaffe seg iPhone 7

Vanntett, rask prosessor og dobbelt kamera er blant annet noe av det iPhone 7 har å by på. Her er det du trenger å vite.

iPhone 7 med vanndråper på baksiden

iPhone 7 og iPhone 7 Plus kommer i ny, svart drakt, og er sprut-, støv- og vannsikker. Foto: Apple.

Tek-entusiaster og Apple-aksjonærer var samlet til den store lanseringen av Apples nye flaggskip. I forkant har det vært en rekke spekulasjoner om nyheten iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Flere av spekulasjonene stemmer.

Her kan du se hele konferansen på nytt

Og ønsker du å forhåndsbestille den deilige skapningen allerede nå? Gjør det her fra 9.september!

Trådløse hodetelefoner

I lang tid har det vært snakk om at AUX-tilkoblingen skal bort. Apple bekreftet på konferansen at dette faktisk stemmer. AUX-tilkoblingen forsvinner, men Apple beroliger oss med at vi ikke trenger å kvitte oss med hodetelefonene vi eier i dag.

Dersom du kjøper en ny iPhone 7 vil det følge med en adapter som kobles enkelt til ladeinngangen. Du får også med standard EarPods (med ledning og Lightning-kontakt). Utover dette er det Bluetooth-hodetelefoner som gjelder, og ved å kutte AUX-tilkoblingen er det helt tydelig at Apple ønsker å imøtekomme trenden med trådløse hodetelefoner.

Det gjør de også ved å lansere de nye trådløse hodetelefonene, AirPods. Disse må kjøpes separat og blir tilgjengelig i løpet av oktober. Hodetelefonene er vann- og støvtette og har bluetooth-tilkobling med en levetid på fem timer.

Har du lyst på nye hodetelefoner før du skaffer deg nye iPhone 7? På Telia.no har vi et bredt utvalg. Sjekk de ut her

Trådløse AirPods til iPhone 7.

De nye, trådløse AirPods kan kjøpes som tilbehør til iPhone 7 og iPhone 7 Plus (kommer senere). Foto: Apple

Dobbelt kamerasystem

iPhone 7 Plus vil ha et helt nytt kamerasystem, med ikke bare ett, men to kameraer bak. Det gir både vidvinkel og teleobjektiv, som betyr både større bredde i bildet når det er et behov, men ikke minst betyr det også at bilder som er tatt med zoom blir mye klarere. Den største fordelen med dobbelt kamerasystem er at bildene blir skarpere selv om fotografen er i bevegelse.

Dobbelt kamera, 12MP.

Både iPhone 7 og iPhone 7 Plus kommer med nytt 12 MP-kamera og et nytt 7 MP frontkamera. På iPhone 7 Plus er det i tillegg et ekstra 12 MP kamera bak. Foto: Apple

Smil til kamera i perfekt oppløsning

Apple har gjort en oppvask med bildekvalitet og oppløsning. Mobilen har optisk bildestabilisering, som vil si at bilder tatt med dårlig lysforhold blir betydelig bedre og skarpere enn dagens modeller.

Kameraet får 12 megapixler og tar høyoppløselig videoopptakk i 4K, noe vi kun har sett på de beste TV-skjermene tidligere. Enda en nyhet til glede for mange, er at selfie-kameraet har fått vesentlig bedre kvalitet. 

Video: YouTube, introducing iPhone 7, @apple.

Apples raskeste prosessor

iPhone 7 har Apple sin desidert raskeste prossesor til nå, som vil si at den er to ganger raskere enn iPhone 6. Det betyr bedre ytelse og effektivitet. Raskere prosessor vil også bety at vi får den lengste batteritiden noensinne i en iPhone. Hele to timer mer enn sin forgjenger.

Opprustningen av innmaten stopper ikke der. iPhone 7 dobler lagringsplassen til alle modeller til 32GB, 128GB og 256GB. I tillegg er iPhone 7 utstyrt med ny teknologi som gir deg den beste roamingen over hele verden. Med Telias Roam Like Home, betaler du ingenting ekstra for å teste ut roaming-teknologien når du surfer i EU og EØS.

Vann- og støvsikker

Endelig følger Apple etter de andre leverandørene med å tilby en vannresistent telefon. Dette er en nyhet vi har lengtet etter.

Ny hjemknapp

Hjem-knappen er også endret. Det er ikke lenger en fysisk knapp man trykker inn. iPhone 7 har fått berøringsfølsom hjem-knapp, som reagerer på hvor hardt man trykker. Denne teknologien kalles Taptic Engine.

Ny svartfarge

Andre design-oppdateringer er den nye sort-fargen som inngår i den eksisterende fargerekken. Den finnes i både blank og matt. Lekkert!

Nytt operativsystem

Den kommer også med nytt operativsystem, iOS 10. Operativsystemet vil blant annet legge til en ny feature i iMessage. Nå kan du skrive for hånd! Les mer om iOS 10 her. Det vil være tilgjengelig for nedlastning for også eldre iPhone-modeller.

Bestill iPhone 7 nå!