Kvinne tar bilde av norsk natur med mobiltelefonen
EKSOTISK: Norge er et yndet reisemål — og nå er tiden inne for å være turist i eget land. Send postkort med dine egne bilder, ved hjelp av appen fra PostNord.

9 app-tips for norgesferien

Gjenkjenn både fugl og fisk! La deg underholde der du er — eller oppdag nærmiljøet. Her er tips til 9 apper som vil gjøre sommeren enda morsommere.

Sommeren 2020 vil få en plass i historiebøkene. Med reiseforbud og regler for hvordan vi kan møtes, blir det en veldig annerledes ferie. Men utfordre deg selv til å se mulighetene, heller enn begrensningene.

Tiden er inne for å utforske Norge! Og for å nyte lange sommerkvelder og fantastiske soloppganger — der du er!

Ble du nysgjerrig på hvilken fugl som kvitret utenfor hytta? Eller lurer du på hvor du finner de beste badetemperaturene? Vi har samlet et knippe apper, som vil bidra til å gjøre sommeren innholdsrik, morsom og inspirerende! 

apper-norgesferie-foto.jpg

BLI INSPIRERT: Gjennom smarte apper kan du få enda mer ut av ferien!

1. Lydbok-appen Storytel

Hva er vel bedre enn å legge seg rett ut på et teppe i parken, med en god bok på øret? Mange foretrekker å lytte til lydbøker fremfor å lese tekstbøker – og lydbok-appen Storytel er en fin måte å få med seg litteratur på.

Hos Storytel får du tilgang på 200 000 lydbøker og e-bøker, og du må ikke engang være på nett. Lytt og les når som helst og hvor som helst. Ingen bindingstid.

2. Sjøkart fra Gule Sider

Skal du på sjøen i sommer er oppdaterte sjøkart viktig.

For fritidsbåteiere vil Gule Sider sin gratis-app «På Sjøen» dekke de fleste båtføreres behov. Her er all informasjon du trenger i en og samme app. Det gjør båtturen på sjøen enklere og tryggere.

I appens digitale sjøkart kan du i tillegg til navigasjon for norske og svenske farvann finne gjestehavner og relevante «points of interest». Her finner du også nærmeste lokale havn, bensinpåfylling eller restaurant ut ifra din posisjon.

Appen er tilgjengelig både på Android og iOS

Turister sjekker mobilen

SEND EN HILSEN: Postkort-appen fra PostNord lar deg bruke egne bilder som postkortmotiv.

3. Postkortet Norge

Nå som du endelig skal oppleve Norge, hvorfor kjøpe kjedelige postkort når du kan lage ditt eget? Med denne smarte appen fra PostNord velger du ditt eget bilde, legger til en personlig hilsen og finner mottakeren fra adresselisten på telefonen. Med Postkortet kan du sende fysiske postkort til hvem du vil i hele verden, direkte til mottaker sin postkasse.

Appen er tilgjengelig for både Android og iOS

4. Badetemperaturer fra Yr

Liker du å hoppe i vannet uansett, eller trenger du en god temperatur før du blir fristet til et bad? Sammen med Reiseradioen samler Yr inn badetemperaturer for hele landet. Med værvisualiseringen til Yr kan du bruke mobilen til å se hvordan været endrer seg time for time.

5. Gjenkjenn fuglesang med WhatBird

Fuglesang og kvitter fyller hager og skogsområder rundt om i hele landet. Men hva er det egentlig du hører?

Med denne morsomme appen får du hjelp til å kjenne igjen hvilken fugl det er som synger så fint. Du tar opp lyden med mobilen din og appen søker seg gjennom registeret. Det er viktig at du forsøker å ta opp fuglesangen uten mye annen støy. Samtidig lærer du også litt om den norske fuglebestanden.

Appen er tilgjengelig både på Android og iOS

Jente i hengekøye med mobilen.jpg

KORTREIST: Fantastiske turopplevelser venter bare en liten busstur unna.

6. Reiseplanleggeren Entur

Appen Entur er en reiseplanlegger som har samlet hele Norges kollektivtilbud på ett sted. Reiseplanleggeren hjelper deg med å finne forslag fra dør til dør med buss, tog, båt eller fly. Dette er et kjekt hjelpemiddel for deg som skal reise kollektivt i sommer.

7. Blåskjellvarsel på mobilen

Skal du heller satse på en selvplukket middag i sommer og trenger å vite om det er trygt å spise blåskjell, kan blåskjell-appen anbefales.

Appen forteller deg hvor nærmeste målested er og du kan navigere deg rundt i kartet, og finne blåskjellvarsel fra alle målestedene langs Norges kyststripe. Trykker du på en av målingene, får du detaljert informasjon om det enkelte varselet.

Appen er tilgjengelig både på Android og iOS

8. Dans deg gjennom ferien med TikTok

Vi kan ikke lage en anbefalingsliste med apper for sommeren 2020 uten å nevne TikTok! Appen som har blitt selve «the place to be» for mobilvideoer blant kidsa. På TikTok finner du spennende, spontane og ekte videoer laget av sportsfans, kjæledyrentusiaster, dansere eller bare noen som gir deg en god latter. TikTok har noe for enhver smak!

Appen er tilgjengelig både på Android og iOS

9. Fiskeappen fra NJFF

Er drømmen å slappe av med fiskestanga i gresset og et strå i munnen? I Norges Jeger og fiskerforbund sin fiske-app finner du oversikt over de mest populære fiskeartene, både i saltvann og ferskvann, og tips til hva de biter på! Appen har også oversikt over tilrettelagte fiskeplasser og båtramper over hele landet.

Tips! Fiskekort kan bestilles fra inatur.no eller ved lokale utsalg.

Appen er tilgjengelig både på Android og iOS

Og husk: Telia-appen

Som Telia-kunde bør du selvsagt ha appen vår på mobilen din. Her kan du sjekke hvor mye data du har igjen, kjøpe mer data, kjøpe Data Boost og se forventet beløp på neste regning.

Som Telia-kunde får du...

  • SVITSJ med forsikring

    Med SVITSJ-avtale kan du bytte til ny mobil etter 12 måneder. Og du får skjermforsikring inkludert.
  • Den beste kundeservicen

    Snakk med oss på nett, telefon eller i butikk, og få personlig hjelp. Eller spør chatbotten vår, Otelia.
  • Mobilnett i verdensklasse

    Vi jobber for å gjøre et av verdens beste mobilnett enda bedre - nå kommer 5G.

Var denne siden nyttig?