9 uunnværlige apper for norgesferien

Skal dere til fjells? På bilferie? Fisketur? Dette er appene som gjør ferien enda morsommere.

Er du en av dem som liker å utforske Norge i feriene? Irriterer du deg over at du aldri husker hvilke fugler det er som kvitrer i skogen rundt hytta? Mange av oss reiser på bilferie gjennom Norge, og da er det fint å følge med på mobilen for å se hvilke fjell og innsjøer man passerer på reisen, eller bli oppmerksom på badetemperaturene i nærheten.

Her er noen apper som kan bidra til å forsterke opplevelsen av bilturen gjennom Norge.

1. UT.no

UT.no er en turplanlegger utviklet i samarbeid med NRK og Den Norske Turistforening. Her finner du oppdaterte kart med merkede ruter for en tur ute i det fri. Det er tusenvis av turforslag for hele landet, og med GPS-posisjonen på mobilen din kan du søke fram til turmulighetene som er i nærheten. Appen er et kjekt verktøy for å få inspirasjon til din neste fottur, sykkeltur, padletur, topptur eller annet.

2. DNT SjekkUT / DNT Hyttebetaling

Den Norske Turistforening har også utviklet en annen turapp: SjekkUT. Her kan du ved hjelp av mobiltelefonen jakte på poster og skjulte perler, det kan være en ekstra motivasjon for de minste til å ha det gøy på tur. I appen kan du signere i en digital gjestebok, og det er også mulighet til å ta bilde i appen for å dele turopplevelsen i sosiale medier. Deres betalingsapp er gunstig å bruke for å gjøre opp betaling og annet under besøket på en av DNTs hytter.

Turister sjekker mobilen.jpg

3. Fritidsfiske

Er du regelmessig på båttur med fiskestanga eller liker du å dykke? Enten du fisker ofte eller en sjelden gang, så trenger du å vite om reglene for fritidsfiske i Norge. Det er viktig å vite om hvilke arter som er fredet og hvilket fiskeutstyr du skal bruke, for å ta vare på livet i havet. I appen kan du også melde fra om du har mistet, eller se hvor andre har mistet fiskeredskaper.

4. Yr

Liker du å hoppe i vannet uansett, eller trenger du en god temperatur før du blir fristet til et bad? Sammen med Reiseradioen samler Yr inn badetemperaturer for hele landet. Med værvisualiseringen til Yr kan du bruke mobilen til å se hvordan været endrer seg time for time.

5. WhatBird

Fuglesang og kvitter fyller hager og skogsområder rundt om i hele landet. Men hvilken fugl er det egentlig du hører? Med denne appen kan du få hjelp til å kjenne igjen hvilken fugl det er. Du tar opp lyden med mobilen din og appen søker seg gjennom registeret. Det er viktig at du forsøker å ta opp fuglesangen uten mye annen støy. Samtidig lærer du også litt om den norske fuglebestanden.

6. iSikte

Hvilken fjelltopp er det du har foran deg? Hold opp mobiltelefonen din og naviger den mot fjellet, og du får se på skjermen hva fjellet heter. I appen får du også informasjon om sjøer, holmer, skjær, bygninger og annet. Den har også en høydemåler og avstandsmåler, samt et detaljert kart med kjente punkter som ligger i nærheten av der du befinner deg.

Jente i hengekøye med mobilen.jpg

7. Entur

Appen har samlet hele Norges kollektivtilbud på ett sted. Reiseplanleggeren hjelper deg med å finne forslag fra dør til dør med buss, tog, båt eller fly. Dette er et kjekt hjelpemiddel for deg som skal reise kollektivt i sommer.

8. Visit Norway

Her er det samlet tusenvis av overnattingssteder, restauranter, attraksjoner og aktiviteter, samt informasjon om hva som skjer i nærheten av der du befinner deg. Spisesteder som serverer hjemmelaget mat basert på lokale råvarer er også markert. Appen kan være en fin start for å planlegge reisen om det er ukjente steder av landet dere planlegger å besøke.

9. Hidden

Hidden er en app hvor du kan oppsøke skjulte steder fra norsk folketro og eventyr. Etter tidenes største innsamlingsaksjon av myter og fortellinger kan du nå finne, lese og se historier og myter fra hele landet – noen av dem ved hjelp av fascinerende AR-teknologi. Klar for å se sjøormen reise seg opp av vannet, eller et fjell som blir til en enorm steinkjempe? Appen lanseres nå i juni.

Telia-appen

Som Telia-kunde bør du selvsagt ha appen på mobilen din. Her kan du sjekke hvor mye data du har igjen, kjøpe mer data, kjøpe Data Boost og se forventet beløp på neste regning.

Som Telia-kunde får du...

  • SVITSJ med forsikring

    Med SVITSJ-avtale kan du bytte til ny mobil etter 12 måneder. Og du får skjermforsikring inkludert.
  • Den beste kundeservicen

    Snakk med oss på nett, telefon eller i butikk, og få personlig hjelp. Eller spør chatbotten vår, Otelia.
  • Mobilnett i verdensklasse

    Vi jobber for å gjøre et av verdens beste mobilnett enda bedre - nå kommer 5G.

Var denne siden nyttig?