Finalehelg i Telialigaen: Underdogene slo til

Ulidelig spenning, underdog-seier og et fullstappet Meet Arena på Ullevaal Stadion gjorde Oslo e-sportfestival til en publikumsfest. 

Både publikum og utøvere hadde forberedt seg godt da finalene i tre av Telialigaens spill gikk av stabelen på Ullevaal stadion lørdag 24. mai og søndag 25. mai. 

– Det har vært mye folk innom, og det har vært trykk i publikum. Det har vært jubelrop, plakater og hjemmelagde t-skjorter. Det synes jeg er veldig kult, og jeg håper det setter standarden fremover. Vi prøver å gjøre arrangementene litt større for hver sesong, og det har vi planer om å fortsette med i tiden fremover også forteller turneringsansvarlig i Good Games, Erling Rostvåg.

Telialigaen_Finale_Ullevaal.jpg

Vi må vise de som ikke er ordentlig inne i det hvor kult det er å være her, for da kommer det et helt nytt publikum som vi skal frelse med denne fantastiske stemningen.

Erling Rostvåg, turneringsansvarlig i Good Games

E-sport er i voldsom vekst både i Norge og internasjonalt, og Rostvåg fra Good Game sier at det nå handler om å overbevise de som bare er litt interessert at det er verdt å ta turen.

– Vi må vise de som ikke er ordentlig inne i det hvor kult det er å være her, for da kommer det et helt nytt publikum som vi skal frelse med denne fantastiske stemningen, sier han.

Telialigaen_Finale_Celestial Gaming.jpg

Resultater sluttspillet Telialigaen


League of Legends

Finale: Nordavind - Celestial Gaming 2-3

Rocket League 

Semifinale: Nordavind - Byte 4-0

Semifinale: Bamble DreamTeam - The Razzle Dazzlers 4-2

Finale: Nordavind - Bamble DreamTeam 4-3

CS:GO

Semifinale: Apeks - Riddle Esports 2-0

Semifinale: Stabæk Momentum - Nordavind 0-2

Finale: Apeks - Nordavind 2-1

League of Legends: David mot Goliat 

Lørdag kveld var det klart for den første finalen – i det strategitunge League of Legends (LoL). Her var det storlaget Nordavind som møtte Celestial Gaming (CG) – og de fleste ekspertene var klare på at Nordavind var klare favoritter foran oppgjøret. 

I LoL spilles det en serie på best av fem kamper, og mange spådde en 3-0-seier til Nordavind.  

CG var imidlertid langt fra skremt av Nordavind – og da Håkon ”Koolberg” Solberg ble spurt hvordan han trodde det kom til å gå før kampen svarte han enkelt og greit: 

– Det blir 3-0 til oss – til en god blanding av jubel og latter fra publikum. 

Telialigaen_Nerrvøst publikum.jpg

Latteren fra Nordavind-supporterne stilnet imidlertid fort, for etter de to første kampene sto det 2-0 til Celestial Gaming. En sjokkåpning som ingen hadde sett for seg bare et par timer tidligere.

Nordavind tok hjem de to neste kampene, og dermed var det duket for en femte og avgjørende kamp. Her gikk det også underdogene i CGs vei – og de ble dermed vinnere av Telialigaen våren 2019. 

– Jeg tror folk undervurderer oss veldig på grunn av noen uheldige kamper tidligere i sesongen, og det gjorde også Nordavind. Men det er veldig deilig å stå her med pokalen til slutt, sa «Koolberg» etter seieren.

Celestial Gaming_Telialigaen.jpg

Celestial Gaming gikk til topps i League of Legends.

Favoritt-seier i Rocket League

I det kuriøse bilfotballspillet Rocket League er målet enkelt og greit å få den store ballen inn i motstandernes mål – men det er langt fra så enkelt som det høres ut.

Bilene, som også er utstyrt med rakettmotorer som gjør at de kan fly i korte tidsrom, må styres presist både i lufta og på bakken, og kombinasjonen av høy fart og akrobatiske manøvrer gjør det til et underholdende spill som er enkelt å forstå, men veldig vanskelig å mestre.

Rocket League_Nordavind.jpg

I Telialigaen spilles det tre mot tre, og det er en serie som går over syv kamper. Det betyr at førstemann til fire seiere får løfte pokalen.

I finalen i Telia-ligaen var det, nok en gang, Nordavind som var favoritter. Laget, som besto av Jørgen «Jwols» Olsen, Tormod «Reganam» Lien og Casper «Al Dente» Vissing var spådd seier, men det ble nok jevnere enn mange hadde trodd mot Bamble med Håkon «Didris» Paulsrud, Oliver «Waffle» Winther» og Richard «Tater» Strømland bak spakene.

Det var Bamble som stakk av med den første kampen, og derfra fulgte lagene hverandre tett helt inn – frem til det sto 3-3 i kamper. Det betød en siste og helt avgjørende finale for de to lagene.

Til slutt var det Nordavind som stakk av med seieren i den siste kampen, og som dermed kunne kalle seg mestere i Telialigaen våren 2019.

– Jeg trodde nok ikke at det skulle bli så jevnt som det ble, men det var utrolig deilig at det gikk veien, sier «Jwols» etter kampen.

Rocket League_Telialigaen.jpg

Nordavind vant til slutt 4-3 i Rocket League-finalen mot Bamble.

Drømmefinale i CS:GO

På forhånd var det spådd en drømmefinale mellom Norges to mest hardtsatsende Counter-Strike-lag i form av Nordavind og Apeks. Førstnevnte er et par hakk sterkere på papiret, og det var også forventet at de skulle gå seirende ut av duellen i det klassiske skytespillet.

I CS er spillerne delt inn i to lag: Terrorister og antiterrorpoliti. Målet til terroristene er å plante en bombe på ett av to steder på kartet, og motstanderne skal forhindre dette. Laget vinner naturlig nok også hvis man klarer å eliminere alle spillerne på motstanderlaget. 

Telialigaen_Counter-Strike_Skjerm.jpg

Kampene spilles som best av tre runder på inntil tre ulike brett. Hvert brett består igjen av inntil 30 individuelle runder hvor man bytter mellom å spille som terrorister og politi halvveis. Det betyr at første lag til 16 runder vinner – og med 15 runder hver blir det uavgjort og seks ekstraomganger.

Det var nettopp det som skjedde i den ulidelig spennende finalen søndag kveld. Etter at Nordavind hadde sikret seg en oppskriftsmessig 16-5-seier på det første kartet, slo Apeks hardt tilbake på det andre. De ledet 14-8, men Nordavind hentet seg inn til 14-14. Deretter vant de to lagene hver sin runde – og dermed var det klart for overtid – hvor Apeks til slutt vant 19-16.

Jubel_telialigaen.jpg

På det siste kartet dominerte Apeks totalt fra start, og før sidebyttet ledet de 11-4. De tok også med seg de tre første rundene i den andre omgangen, men da våknet Nordavind igjen. Med ni runder på rad så det lenge ut til at favorittene kanskje kunne klare å hente inn forspranget, men noen ekstreme prestasjoner gjorde at Apeks fikk sin 15. runde etterhvert.

I kampens aller siste runde var spenningen i salen ekstrem, men til slutt var det Apeks som kunne juble etter å ha slått forhåndsfavorittene.

– Det føles helt fantastisk, og for å være ærlig var det helt surrealistisk på slutten der. Det er helt vilt, sa en ekstatisk Anders «aNdz» Kjær som er kaptein på vinnerlaget i minuttene etter at seieren var et faktum.

Counter Strike_Apeks_Telialigaen.jpg

Apeks med CS-pokalen etter en meget jevn duell mot Nordavind.

Ny sesong over sommeren

Telialigaen er delt opp i to sesonger hvert år, og nå er det ligapause frem til slutten av august. Da «tastes» høstsesongen i gang, og for de som fikk smaken på e-sport av årets sluttspill er det bare å glede seg.

– Når den nye sesongen begynner blir det ukentlige sendinger online, også blir det et nytt sluttspill hvor man kan oppleve denne fantastiske stemningen igjen i november, forteller Erling Rostvåg.

Telia vil også bidra til å spre e-sport til et enda større publikum, og sponsorsjef Audun Bryn i Telia/Get forteller at de vil jobbe med en rekke arrangementer i tiden fremover.

Audun Bryn_Telia_e-sport.jpg

Audun Bryn er sponsorsjef i Telia.

– Vi har, i tillegg til det vi ser av toppnivå her, lyst til å engasjere bredden enda mer. Det er jo mange divisjoner i de ulike spillene, og vi vil prøve å legge til rette for at topp og bredde kan møtes i enda større grad enn før.

Telia har valgt å bli hovedsponsor av Norges fremste e-sportliga av flere grunner.

– Først og fremst handler det om at dette treffer midt i kjerneproduktet vårt – raskt internett både hjemme og ute. Men i tillegg ser vi på dette som en god arena som kan hjelpe oss med å utvikle nye tjenester – også er det selvfølgelig viktig for oss å forstå hva kundene våre er opptatt av og engasjere oss i det, avslutter han.

Var denne siden nyttig?