To jenter i 11-års alder leker utendørs med mobiltelefon og drone.

Abonnementene som funker til skattejakt og livestreaming

Når mobiltelefonen blir en naturlig del av utendørsaktivitetene, kan det fort gå ut over databruken. Heldigvis finnes det gode løsninger som både barn og foreldre blir fornøyd med.

Enten det er geocaching eller livesending av video fra fotballbanen som står på programmet, er det ingen tvil om at barn – i likhet med voksne – bruker stadig mer mobildata. Da er det viktigere enn noen gang å velge det rette abonnementet, slik at barna kan utfolde seg kreativt og aktivt – samtidig som de voksne kan holde styr på databruk og kostnader.

Data inkludert eller ved behov?

Det finnes flere ulike måter å holde oversikt over databruken på. Det første spørsmålet du som forelder bør stille deg, er hvorvidt barna bør ha mye data inkludert i abonnementet, eller om det kan være en bedre løsning å gi dem tilgang til mer data ved behov. Da får du som forelder bedre oversikt over den løpende databruken – uten at det trenger å gå ut over barnas lek og kreative utfoldelse!

telia_kidsa_kan_leander_7_600.jpg

Med alle våre SMART-, UNG- og BARN-abonnementer kan du kjøpe Data Boost – som gir deg ubegrenset data i 1, 3 eller 12 timer. Du som forelder og eier av BARN-abonnementet fyller på en forhåndsbetalt konto, og barna kan kjøpe datapakker eller Data Boost herfra. Dermed kan du aktivere en periode med ubegrenset databruk ved behov – for eksempel når det skal streames live fra fotballbanen – uten at du trenger å være redd for å miste oversikten over kostnadene.

Det er også lurt å bruke appen eller Min Side regelmessig. Der har du full oversikt over alle abonnementene du eier.

Kostnadskontroll eller frihet under ansvar?

For yngre barn er det kanskje best med full kostnadskontroll, som du får med abonnementet BARN. Da er abonnementet sperret for all bruk som ikke er inkludert i månedsprisen – for eksempel spesialnummer, innholdstjenester og bruk i utlandet utenfor EU. Det inkluderer likevel fri bruk av samtaler og meldinger, Roam Like Home i hele EU og EØS og inntil 1 GB data inkludert i månedsprisen.

BARN er vårt beste abonnement for barn under 16 år, og sikrer deg som forelder oversikt og trygghet rundt kostnadene. Dersom man har behov for mer data enn den faste mengden som er inkludert, kan man fylle på datapakker ved behov. Du som eier av abonnementet fyller på en forhåndsbetalt konto med et valgfritt kronebeløp, som brukeren av abonnementet så kan bruke til ekstra datapakker eller Data Boost.

telia_kidsa_kan_leander_1_600.jpg

Hvilket abonnement er riktig for deg?

BARN-abonnement kan kjøpes til brukere som er 15 år eller yngre, og har den fordelen at du får full kostnadskontroll – regningen vil aldri bli mer enn den avtalte abonnementsprisen. BARN finnes i to varianter – én med 200 MB inkludert data for 99,- per måned, og en variant med 1 GB inkludert for 169,- per måned.

Dersom du har litt større barn, er UNG det beste valget. Dette abonnementet kan tegnes av brukere helt opp til 28 år, og finnes i fire varianter – med tre, fem, åtte eller tolv GB data inkludert i abonnementet. I tillegg inkluderer UNG-abonnementet Music Freedom, som lar brukeren strømme ubegrenset musikk fra Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer og Beat uten at det teller mot den inkluderte datakvoten!

Sist oppdatert: 1. oktober 2018