Tv-ambassadørene
TV-ambassadørene: Disse fire kommer med deres favoritter når det kommer til serier og reality. 

Alltid noe kult å se — få med deg de beste TV-tipsene

Få de beste TV- og filmtipsene servert — rett i lomma! Vi har samlet de råeste TV-titterne i Telia, som deler anbefalinger og overraskelser gjennom vår SnapChat. 

Du vet den som alltid har et godt tips, når du lurer på hva du skal se på TV? Som har full oversikt over premierer og finaler, vet hvilke serier som du bare må få med deg, og hvilke programmer som kan lyse opp en kjedelig mandag? Nå kan du få den personen i lomma, gjennom SnapChat-kontoen Telia Norge. Vi har nemlig hentet ut våre «Go to»-kolleger for de beste TV- og filmtipsene, og gitt dem fritt spillerom til å dele anbefalinger i sitt eget lille Snap-univers.

Telia Play

DER DU ER: Stream favorittfilmen din på mobil mens du tar bussen til jobb. 

Og det passer jo bra, nå som høsten er her for alvor. For hva er vel bedre når regnet pisker mot ruten enn å sette seg godt til rette i sofaen for litt innehygge på skjermen? Dagens enorme utvalg av serier og filmer kan gjøre det vrient å få oversikt over hva du bør få med deg. Men enten du er fan av storslagen fantasy, higer etter spenning, vil få deg en god latter eller liker å holde deg oppdatert på realityfronten, er vi sikre på at du får mange gode tips fra TV-ambassadørene våre!

Finn den som er nærmest deg — som alltid treffer spikern på hodet for det du liker!

Her kan du bli litt bedre kjent med noen av dem, og finne din beste match.

Dreven serieopptaker

Hvem: Benedicte Onsøien Dypvik (38), jobber med IT i Telia, gift og mor til to døtre.
Liker å se: Historisk drama, bolig- og oppussingsprogrammer, superhelt-filmer og familiesatsinger.
Årets film- eller seriehøydepunkt: Dramakomedieserien Pørni.

Benedicte-600x400.jpg

SE PÅ IPAD: Stream favoritt-seriene dine på ipaden med Telia Play. 

1. Hva er din favorittsjanger?

– Alt som har med hjem og oppussing å gjøre, som Tid for hjem, Boligjakten UK eller Ugly house to lovely house. Jeg har selv pusset opp et hus, og synes alt med oppussing er veldig interessant. Ikke bare fordi man får tips, men også fordi det er noe tilfredsstillende ved å se på forvandlingene og de ulike stilene.

2. Hva ser du helst på en fredagskveld?

– Da ser jeg gjerne opptak av programmer fra uka. Miniserien WandaVision som kom ut i år og er basert på Marvel-tegneseriene, likte jeg veldig godt. Den supplerer tidslinjen, og gir små hint om hva som kommer i Marvel-filmene fremover, noe som gjør det ekstra spennende for meg som seer.

– Periodedramaet Poldark er et godt britisk håndverk. Det er litt mørkt, både visuelt og i settingen, men den gode historien drar deg inn i handlingen.

3. Hva liker du å se på TV sammen med andre?

– Begge ungene er hektet på Robinson-ekspedisjonen, så det ser vi på sammen. Hvis vi vil se noe morsomt, ser vi gjerne Alle mot alle eller Kongen Befaler. Jeg fascineres av fantasien til deltakerne. Hvis familien skal se på film sammen, så er jeg glad i Marvel-universet og det blir ofte actionfilm.

Mange synes det er fyfy å hoppe i opptaket, men jeg mener det er helt tillatt å spole seg gjennom ting.

Benedicte Onsøien Dypvik

4. Hva ser du av norsk innhold?

– Jeg ser på 71 grader nord og Folle og Almaas bygger hus. Stjernekamp er også et must hver lørdag. Det er gøy når relativt kjente musikere må bryne seg på andre sjangre. Jeg er veldig glad i musikk, så jeg er fan av Eurovision og Melodi Grand Prix. Jeg har serieopptak på alt. Mange synes det er fyfy å hoppe i opptaket, men jeg mener det er helt tillatt å spole seg gjennom ting. Hvis det for eksempel er et rolig segment på «71 grader nord», kan jeg fint spole over det.

5. Har du et TV-øyeblikk du aldri glemmer?

– Jeg har flere: Battle of the bastards i Game of thrones. Og da Alexander Rybak vant Eurovision. Hele Band of brothers-serien var egentlig et stort aha-øyeblikk. Jeg vokste opp rett utenfor Trondheim, og vi hadde en del synlige rester fra andre verdenskrig i form av bygg og veier. Så det å få se gjenskapelsen i serien hvor de har med flere tidsvitner, gjør at den kjennes ekte ut. Den serien trumfer alt jeg har sett før eller i etterkant.

Ser flere filmer etter hverandre

Hvem: Sigfred Storstrand (25), jobber med kundepleie i Telia.
Liker å se: Alt fra klassiske filmer, prestisjefilmer og utenlandske filmer til smale indiefilmer. Og komiserier.
Årets film- eller seriehøydepunkt: Krimserien Mare of Easttown.

Sigfred_1_600x400.jpg

SE FILM- OG SERIETIPS I TELIA PLAY-GUIDEN: Få månedens heteste film- og serietips med høy IMDB-score.

1. Hva er din favorittsjanger?

– Jeg har en stor filminteresse. Jeg liker filmer som gir et sterkt inntrykk og som henger igjen i bakhodet i flere dager. Om du liker den godt eller misliker den sterkt, er det uansett viktig at en film får deg til å føle noe. Da har den gjort oppgaven sin.

2. Hva ser du helst på en fredagskveld?

– Jeg prøver å holde meg oppdatert på det som er nytt for å kunne være med i popkultur-diskusjoner. Når jeg føler meg a-jour, ser jeg smalere filmer. Jeg går også mye på kino. Nylig så jeg No time to die, og det var en veldig fin avslutning for Daniel Craigs siste rolle som James Bond.

3. Hva liker du å se på TV sammen med andre?

– Underholdningsfilm liker jeg best å se med andre.

4. Hva ser du av norsk innhold?

– Jeg ser ikke mye norsk innhold, men jeg foretrekker de små satsingene. Filmen Psychobitch likte jeg veldig godt. Jeg gleder meg også til å se Ninjababy — som kom ut i år.

5. Har du et TV-øyeblikk du aldri glemmer?

– Avslutningen av Avengers: Endgame. Jeg tror jeg så den fire ganger på kino, og tårene rant hver gang. Skulle nesten trodd det var ulovlig at superheltfilmer skulle få meg så investert i en karakter som hele den filmserien gjorde med Robert Downey Jr. sin Iron Man, men den filmen får det fortsatt til den dag i dag.
En annen scene jeg aldri glemmer er i Spring Breakers hvor James Franco sin karakter spiller Everytime av Britney Spears på piano. Har aldri i mitt liv hatt et forhold til Britney, men det er noe magisk med den scenen der som ikke bare gjør hele filmen, men som også har brent den låten fast i hjertet mitt som få andre låter.

Drømmer seg bort fra virkeligheten

Hvem: Kristin Wilberg Halvorsen (37), jobber med kundepleie i Telia, bor med samboer.
Liker å se: Fantasy, sci-fi, kostymedrama og -komedier.
Årets film- eller seriehøydepunkt: Sci-fi-serien The Nevers, om viktorianske kvinner med uvanlige egenskaper.

Kristin-600x400.jpg

FORTSETT NÅR DU VIL: Start en film i Telia Play på Telia boksen, og fortsett enkelt med Telia Play på mobilen eller nettbrettet.

1. Hva er din favorittsjanger?

– Jeg liker generelt serier som har noe virkelighetsfjernt ved seg, noe man kan drømme seg vekk i. Serien The Boys om korrupte superhelter er helt nydelig. HBOs Watchmen som er basert på tegneserien med samme navn, anbefaler jeg også på det varmeste. Jeg liker også serier som blander fantasy og komedie som What we do in the shadows, en amerikansk mockumentary skrekk-serie.

2. Hva ser du helst på en fredagskveld?

– Fredag kveld er det som regel en liste med nye episoder av serier vi ikke har fått med oss ennå, så vi lager vårt eget sendeskjema.

3. Hva liker du å se på TV sammen med andre?

– Samboeren min og jeg liker samme type serier og prøver å ikke være serieutro. Vi må enten vente eller spørre om lov til å se en episode. Vi kan gjerne se sci-fi, som Westworld.

4. Hva ser du av norsk innhold?

– Det siste jeg så var Pørni på Viaplay, og den var bare helt nydelig hjertegod. Den hadde alt.

5. Har du et TV-øyeblikk du aldri glemmer?

– Her vil jeg trekke frem den fellesskapsfølelsen jeg fikk av å følge den storslagne serien Game of thrones på samme tid som resten av verden. Det var en spenning ute på nettet mellom episodene, og utallige timer tilbrakt med fanteorier på blant annet YouTube. Det var ikke bare en følelse av en serie, men av et helt samfunn som fant sammen.

Glad i sport – live og på TV

Hvem: Therese Neby Morønning (44), jobber med salg i Telia, gift og har tre sønner mellom 15 og 28 år.
Liker å se: Sport, reality- og dokumentarprogrammer.
Årets film- eller seriehøydepunkt: Dokumentarserien «Grorud Underdogs», om en fotballklubb på Grorud.

Therese-600x400.jpg

OPPTAK: Alle opptakene du gjør i Telia Play på Telia box finner du igjen i Telia Play på nett-TV, mobil, nettbrett og Apple TV – og omvendt.

1. Hva er din favorittsjanger?

– Da må jeg nesten si sport. Jeg har vært ihuga fotballsupporter i mange år. Sport er jo konkurranse, og jeg synes det er gøy å se på, både live og på TV.

2. Hva ser du helst på en fredagskveld?

– Fredag er det avslutning av uken og ikke så mye skjermtid. Men lørdag ser vi TV. Vi er veldig glade i musikk, så da ser vi Stjernekamp. Etterpå pleier jeg å se opptak av Skal vi danse.

3. Hva liker du å se på TV sammen med andre?

– Vi har blant annet likt å se Vikings og Yellowstone. Dexter: New Blood er en typisk serie jeg vil se med mannen min og guttene når den kommer til Norge. Det er en oppfølgersesong med seriemorderen Dexter. Guttene er opptatt av superheltfilmer, så vi kommer til å se den nye Spiderman-filmen i desember.

4. Hva ser du av norsk innhold?

– Det jeg så sist var dokumentaren Forsvinningen på Lørenskog, og den synes jeg var bra. Ellers ser jeg Farmen, ishockey, fotball og vinter-OL.

5. Har du et TV-øyeblikk du aldri glemmer?

– Petter Northug og Marit Bjørgen har stått for mange gode sportsøyeblikk på skjermen. Men et øyeblikk jeg definitivt aldri glemmer, var da min eldste sønn spilte NM i poker. Vi var på ferie og satt på en restaurant hvor vi fulgte med via Telia Play på mobilen. Vi fikk nesten ikke spist fordi det ble så spennende. Han gikk videre og videre, og vi jublet og hoiet. Han gjorde det veldig bra og kom på en tiendeplass.

Var denne siden nyttig?