Appene som gir deg og meg et bedre liv

Sjekk føflekker, hvordan du påvirker miljøet, og få helsetjenester i lomma. Dette er fremtidens viktige mobilverktøy.

Skjermdump fra SkinScan

Foto: Skjermdump Skinscan

På mange måter har apper gjort livene våre enklere. Når det gjelder spill slipper man å miste ruter-knekt fra kortstokken, Google-maps hjulpet oss med å finne veien uten den istykkerrevne kartboken, og mange bildeminner ligger foredlet i skyen i stedet for bokhyllen.

Dette er ting vi som er viktig for oss, men noen apper kan også hjelpe oss med mer, større og kanskje enda viktigere ting. Vi har funnet fem apper som har stor betydning for samfunnet vårt.

Se din påvirkning på miljøet

Miljøhensyn har aldri vært viktigere enn nå. Ducky er en app som overvåker miljøutslippene dine. Det gjør at du kan overvåke forbruket sitt og se hvordan det påvirket miljøet. For hva betyr det egentlig for miljøet at du kjøper en ny bomulls t-skjorte, kjører bil til jobb eller spiser en kjøttmiddag?

I appen kan du også sammenligne forbruket ditt opp mot andres. Appen er utviklet av ti norske miljøentusiaster som håper at appen skal motivere oss til å ta mer hensyn til jorda. Da er det viktig å vite hva forbruket vårt faktisk betyr for den. Appen er fortsatt under utvikling, men er allerede hyllet av flere i næringslivet og andre miljøforkjempere.

Skjermdump fra appen Ducky.

Appen som gjør deg bevisst på miljøutslippene dine. Foto: Ducky

Telia har mobilpant-ordning som gjør at du kan pante din gamle mobil og bruke verdien på denne som rabatt på ny. Ved å levere mobilen til MobilPant sikrer du at den gamle mobilen avfallshåndteres på riktig måte. For hver mobil som pantes går ti kroner til gründerbedriften No Isolation.

Digitaliserte helsetjenester

Vi lever i et samfunn som i større og større grad jobber med å digitalisere ulike sektorer. Helsesektoren er det spesielt fokus på om dagen, og det er opprettet et eget direktorat, Direktoratet for e-helse, som jobber med å digitalisere helsetjenester.

Blant annet skal det gjøre det enklere å finne fram til og velge fastlege, gi tilgang til egne helseopplysninger, gi tilbud om selvbetjenings- og selvhjelpsmuligheter, og gi informasjon og råd om god helse og livsstil, symptomer, sykdom, behandling og rettigheter.

Alt dette har du nå altså tilgang på fra mobilen. Ved å logge seg på via BankID kan man blant annet be om fornyelse av resepter, sjekke journal og historikk.

Skjermdumper fra helsenorge.no.

Helsenorge.no gir deg tilgang på helsetjenester i lomma. Foto: Skjermdump Helsenorge.

Start-up bedriften Memoria er en ung norsk gründerbedrift som utvikler digital minnebok og en plattform for sosial kommunikasjon mellom pårørende, helsepersonell og pasienter på sykehjem. Gjennom tjenesten kan familien dele bilder og minner med sin familie og helsepersonellet, slik at også de blir bedre kjent med pasienten.

Oppdag kritiske føflekker i tide

skinScan er hjelperedskaps-appen som gjør at du selv kan undersøke føflekkene dine. I appen skanner du føflekken ved å ta bilde av den. Deretter markerer du hvor føflekken sitter på kroppen og svarer så på noen spørsmål. skinScan vil da komme med et svar til deg basert på algoritme.

Skjermdump, SkinScan.

Med enkle steg kan du undersøke en føflekk du er usikker på. Foto: Skjermdump SkinScan

Nye iPhone 7 Plus har fått gode kritikker for sitt oppgraderte kamera. Ønsker du en ny mobil med markedets beste mobilkamera har Telia iPhone 7 Plus tilgjengelig i både butikk og nettbutikk.

Enkel trening av kroppen etter fødsel

GynZone er et selskap som tilbyr informasjon til gravide kvinner og nybakte mødre om fødsler. Selskapet er dansk og utvikler også elektronisk læring basert på forskning til studenter, jordmødre og leger. GynZone har utviklet en app som skal hjelp kvinner med å trene opp bekkenet etter fødsel.

Appen "Knipeøvelser" har ulike guider til hvordan kvinner kan gjøre ulike knipeøvelser for å gjenopprette muskulatur. Appen har ulike funksjoner som påminnelser, bilder, videoer med øvelser og lydfiler, og appen fungerer både on- og offline. Er du nybakt mor eller kommer til å være det om kort stund, er denne å anbefale.

Skjermdump GynZone.

Med GynZone får du hjelp til å trene opp bekkenet etter fødsel. Foto: Skjermdump GynZone.

Sjekk forbruk og kjøp ekstra data i appen

Du får kanskje ikke et bedre liv, men laster du ned appen vår får du i hvert fall bedre oversikt over abonnementet ditt :)

Var denne siden nyttig?