To jenter ligger på bakken med en mobiltelefon

Disse appene gjør det gøy å være ute!

Opplev historiefortelling på en ny måte, utforsk stjernehimmelen eller gå på oppdagelsesferd i nærområdet ditt. Med disse appene blir det enda morsommere å være ute – for både liten og stor.  

Hverdagen vår er snudd på hodet. Skolen er stengt. Fritidsaktiviteter er avlyst. Barna får ikke leke med andre barn eller henge sammen på løkka.

Inne kan man bruke tiden til å lære noe, for eksempel med disse morsomme appene.

Men – innimellom må man uansett komme seg ut, med trygg avstand til andre etter gjeldende retningslinjer. For å aktivisere barna da, er det lurt å bruke mobilen til positive opplevelser. 

Apper kan være både lærerike og morsomme – uansett om dere er i skogen, ved sjøen eller bare skal rusle rundt i nabolaget.

Her er noen av våre favoritter:

Hidden AR

Dette er appen for alle som ønsker å lære noe nytt og samtidig få en historie fortalt på en annerledes måte. I appen finner du en rekke norske folketrohistorier, sagn og eventyr. På et kart får du opp en smakebit på de skjulte historiene fra området du befinner deg i, men det er først når du kommer frem du får vite hva som egentlig skjedde.  

Ved hjelp av Hidden AR-appen kan du noen ganger til og med oppleve troll som slåss, flyvende drager eller en buktende sjøorm

GeoCaching

Har du ikke allerede prøvd geocaching, er det på høy tid. Geocaching er et slags orienteringsspill som passer for hele familien. Ved hjelp av mobilens GPS leter du etter skjulte skatter i området du befinner deg i. Skattene kan du finne på de underligste steder. De kan vel så gjerne dukke opp når du tusler i nabolaget, som når du er på fjellet, i skogen eller ved sjøen. Prøv selv, for dette blir du garantert hekta på!  

Telia gutter på tur.jpg

Ikke noe å si på engasjementet når mobilen har de rette ute-appene!

Outtt

Outtt er en norsk turapp som gir deg god oversikt over opplevelser i hele Norge. Appen er lett å bruke og gir praktisk informasjon blant annet om aktivitetens vanskelighetsgrad, tidsbruk, distanse og sesong. I tillegg til å være et nyttig verktøy for å planlegge turer som passer for deg og familien din, kan du lagre turer du synes ser interessante ut og føre dagbok over turene du allerede har gått. 

GooseChase

Med denne appen kan du lage din egen jakt – og utfordre familien til å fullføre oppdraget innenfor en gitt tidsperiode. Underveis i jakten må deltakerne løse små oppgaver som gir poeng. Er man ekstra heldig kan man få bonuspoeng for kule bilder og videoer man tar. Den eller de som har samlet flest poeng ved slutten av spillet vinner. Passer for barn fra ni år og oppover. 

Plum’s Photo Hunt

Denne prisvinnende appen oppmuntrer barna til å oppdage naturen og løse oppgaver sammen med en liten alien ved navn Plum. På oppdagelsesferden med Plum får barna i oppgave å knipse bilder av insekter, planter, spennende mønstre, været og masse annet. En morsom og enkel aktivitet som passer for barn fra fire år og oppover. Finnes foreløpig kun for iPhone. 

Sky Guide

Denne appen er genial for alle nysgjerrige barn og voksne. Sky Guide gir deg mulighet til å studere himmelen og lære mer om blant annet ulike himmellegemer, planeter og romstasjoner. Ved å bruke mobilens GPS og AR-teknologi tegnes himmellegemer på stjernehimmelen, og du kan søke etter planeter, kometer og satellitter. 

Appen er kun tilgjengelig på engelsk, og egner seg for barn fra 4 år og oppover.

Telia far og sønn på tur.jpg 
Ut på tur – aldri sur! Med full 4G-dekning og morsomme apper kan det fort bli barna som krever tur, og ikke motsatt. 

iSikte Norge

Dette er en snedig, liten app som forteller deg mer om hva du har rett foran deg. Med appen får du tips om steder i nærområdet, informasjon om strekningen og farten du har gått, og hjelp til å finne ut hvor du er. Med AR, såkalt utvidet virkelighet, kombinerer appen den virkelige verden med virtuell virkelighet – og gir deg morsom grafikk som svever på skjermen. Ved å sikte telefonen mot en fjelltopp, får du informasjon om navn, høyde og avstanden til fjellet. 

Viltappen

Har du barn som interesser seg for dyrelivet, er den svenske appen Viltappen morsom å bruke på tur. Med appen kan du lære mer om dyrene som oppholder seg i naturen, og gjøre turen om til en oppdagelsesferd for hele familien. Finn ut hvilken fugl som kvitrer, typiske kjennetegn for nesten 50 forskjellige arter eller bruk kameraet for å finne ut hvilket dyr sporet i snøen stammer fra.   

Var denne siden nyttig?