Dame bruker mobiltelefon til å finne venn på gaten.

3 nyttige tips i Google Maps

Nå slipper du å miste vennene dine på festival, lese restaurantanmeldelser på kinesisk eller lete etter parkering.

"Alle" bruker Google. Vi gjør Google-søk, Google Translate, Docs, Gmail og selvfølgelig Google Maps. Maps scorer i mange tilfeller godt over andre tilbydere av GPS-kart, fordi tjenesten er så mye mer enn bare en karttjeneste.

Her er 3 nyttige tips i kart-tjenesten.

 • 1

  Del posisjonen din i sanntid og finn vennene dine

  En funksjon som er spesielt nyttig på festival eller på reise med vennegjengen, er å dele posisjonen din med andre. Da kan vennegjengen dele hverandres posisjon i sanntid slik at man enklere kan finne tilbake til hverandre.

  Funksjonen er ikke bare kjekk å bruke på festival. Den er også bra å ha på byen, i skibakken eller om du er forsinket til en avtale. Bare del posisjonen din så trenger du ikke sende meldinger, eller ringe og fortelle hvor du er. Funksjonen vil også estimere forventet ankomsttid om man skal møtes ett sted.

  Slik fungerer det:

  1. Sørg for å oppdatere til den nyeste versjonen. Versjonen i iOS er 4.30.0, og 9.50.2 i Android.
  2. Klikk på listen «Meny» i appen øverst til venstre. I listen er et av valgene nå «Del posisjon». Velg denne.
  3. Første gangen du er inne i appen må du logge deg på Google-konto.
  4. Nå velger du hvor lenge du ønsker at Google Maps skal overvåke posisjonen din eller til du selv velger å skru av (maks 72 timer). Deretter kan du velge å dele posisjonen din via en link på SMS eller sende til dine lagrede Google-kontakter på mail. 

   Skjermdump fra Google Maps

  Dette er stegene for å dele posisjon din med andre. Foto: Skjermdump fra Google Maps

 • 2

  Restaurantanmeldelser på et språk du forstår

  Som du vet så gjør Google Maps det mulig å søke opp restauranter, kafeer, barer eller hoteller. I tillegg kan du lese anmeldelser andre har skrevet om stedet. Problemet har tidligere vært at mange av anmeldelsene er skrevet på andre språk. Du skulle med andre ord vært svært språkmektig for å få nytte av dette i utlandet der ikke engelsk er hovedspråket.

  Nå oversetter Google det for deg. Til tross for at Google Translate ikke alltid treffer blink når den kommer med oversatte språkforslag, blir det likevel vesentlig enklere å lese andres anmeldelser.

  Skjermdump av reviews i Google Maps

  Foto: Skjermdump fra Google Maps.

  Skal du på ferie til EU eller EØS-land i sommer? Kunne du tenke deg å undersøke ulike restauranter og kafeer uten å overforbruke data? Det er ikke noe problem med Roam Like Home.

 • 3

  Google Maps forteller deg hvor du kan parkere

  Leter du etter parkeringsplass kan Google Maps foreslå en rute som tar utgangspunkt i hvor det vil være enklest å parkere i området. Funksjonen vil også vise om det er gratisparkering eller betalingsparkering på anviste plasser. Veldig greit!

Var denne siden nyttig?