Fra HBO Nordic-serien Succession, med mediemogulen Logan Roy og familien sittende i en stue, med et maleri på veggen i bakgrunnen. Foto: HBO Nordic.

7 populære serier i 2018

Pause fra sola? Sjekk oversikten vår over fjorårets mest populære serier på HBO Nordic.

HBO satser på serier som aldri før. Produksjonene er mer påkostet, fortellingene er mer gjennomarbeidet og skuespillerprestasjonene er fremragende. Her finner du noen av de mest populære seriene.

Psst! Er du Telia-kunde får du HBO Nordic 1 måned uten ekstra kostnad, ved å inkludere HBO Nordic i abonnementet ditt.

1. The Handmaid´s Tale

Tredje sesong kom nettopp, og den har mange ventet på! Serien er basert på Margaret Atwoods roman Tjenerinnens beretning, om Gilead, et dystopisk samfunn etter en ny amerikansk borgerkrig hvor kvinner blir tvunget til å være konkubiner for diktaturets kommandører. Vi følger Offred (Elisabeth Moss) som er tjenerinne hos den øverste kommandøren, og prøver å navigere mellom ledere, forstanderinner og tjenestefolk - hvor hvem som helst kan være en spion for Gilead.

Offred i The Handmaid´s Tale, HBO Nordic.

Foto: HBO Nordic.

2. Killing Eve

Killing Eve er en britisk produsert serie. Vi møter Sandra Oh (kjent fra Grey's Anatomy) i rollen som Eve Polastri, en kontorarbeider for den britiske etterretningstjenesten. Hun drømmer om å bli spion, og gir seg i kast med å etterforske den psykopatiske, luksusgale leiemorderen Villanelle (Jodie Corner). De to kvinnene utvikler en gjensidig besettelse for hverandre og gir alt i en episk "katt- og mus-lek".Killing Eve

Eve Polastri, Killing Eve. HBO Nordic

Foto: HBO Nordic.

I en av birollene finner vi også en overbevisende Kim Bodnia (blant annet kjent fra Broen) som den opportunistiske og uredde Konstantin.

3. Westworld

I den futuristiske eventyrparken kjent som Westworld gjør en gruppe androide "verter" opprør, stikk i strid med det nøye planlagte handlingsforløpet. Andre sesong hadde premiere 23. april, og byr på raskere tempo og enda mer mørke enn første sesong.

Dolores i sesong 2 av Westworld. HBO Nordic.

Foto: HBO Nordic.

Og det gjelder å følge godt med, for her er det utstrakt bruk av ulike tidslinjer og nyttig bakgrunnsinformasjon om både hvordan parken ble til, og hva Dolores (Evan Rachel Wood) og andre verter har opplevd tidligere.

4. Billions

Fjerde sesong av dramaserien Billions er i gang, og handler om den mektige finanseliten i New York. Intriger og maktspill står helt sentralt når statsadvokat Chuck Rhoades og hedgefond-kongen Bobby «Axe» Axelrod prøver å sette hverandre ut av spill.

Serien har et solid skuespillerrepertoar, som Maggie Siff, Damian Lewis og Malin Åkerman.

Bilde fra Billions.

Foto: HBO Nordic.

5. Succession

Succession er skapt av Jesse Armstrong, med Will Ferrel som medprodusent. Serien tar for seg temaer som makt, politikk og familie - sett gjennom øynene til Logan Roy (Brian Cox), en eldre, styrtrik mediemogul og hans voksne barn. Succession byr på humoristiske høydepunkter og et utall konflikter mellom karakterene i et persongalleri som i stor grad består av privilegerte egoister.

Succession, HBO Nordic

Foto: HBO Nordic.

6. Pose

Vi befinner oss i New York i 1980-årene. Pose, skapt av Ryan Murphy, også kjent for Glee og Nip / Tuck, er en dansemusikal som utforsker kontrastene mellom flere segmenter i livet og samfunnet: Ballroom-kulturen, fremveksten av det overdådige Trump-universet, og bykjernens sosiale og litterære scene.

Pose, HBO Nordic

Foto: HBO Nordic.

7. Cloak and Dagger

De to tenåringene Tyrone Johnson (Cloak) og Tandy Bowen (Dagger) får superkrefter, og oppdager raskt at kreftene deres fungerer best når de er sammen. De utvikler følelser for hverandre og deres allerede kompliserte verden blir enda mer utfordrende.

Cloak and Dagger er basert på Marvel-serien av samme navn, og er skapt av Joe Pokaski.

Cloak and Dagger, HBO Nordic

Foto: HBO Nordic.

Var denne siden nyttig?