Appen Mobile Ears hjelper personer med nedsatt hørsel

Mobile Ears er som en lesebrille for ørene, sier Joachim Jacobsen som jobber med Mobile Ears. Appen forsterker lyd ved å gjøre den klarere og mer konsentrert.

En gruppe venner sitter rundt et bord.

Foto: Listen AS

Er det ofte du må si «hæ?» når noen snakker til deg? Må folk gjenta det de sier? Det er du ikke alene om. Så mange som 360 millioner mennesker har nedsatt hørsel, og så mange som 1.1 milliarder mennesker risikerer å bli hørselssvekket i løpet av livet. Nå kan du få hjelp av en app.

Det er det norske selskapet Listen AS som har utviklet appen Mobile Ears. Appen ble lansert i mai 2017. Selskapet har allerede fått oppmerksomhet internasjonalt og god respons fra brukerne.

Da han likevel fikk prøve Mobile Ears fikk han tårer i øynene, fordi lyden rundt ham var plutselig så klar og tydelig.

Joachim Jacobsen i Listen AS

Med mobilpantløsningen vår kan du levere den gamle mobilen din i en Telia-butikk, og få panteverdien av mobilen som tilgodelapp. Ved å levere mobilen til MobilPant er du med på å støtte gründerbedrifter. Vi samarbeider med selskapet No Isolation, som utvikler roboten AV1. For hver mobil som pantes til Telia doneres 10 kroner til utvikling av roboter til langtidssyke barn. Les mer om samarbeidet med No Isolation her.

Mange vet ikke at de ikke hører optimalt

Telia har snakket med forretningsutvikler Joachim Jacobsen i Listen AS. Han forteller om den gangen de testet appen på en mann i slutten av 50-årene.

– Mannen var av den oppfatning av at han ikke hadde behov for et hørselsfremmende hjelpemiddel. Da han likevel fikk prøve Mobile Ears fikk han tårer i øynene, fordi lyden rundt ham var plutselig så klar og tydelig. Han opplevde en helt annen og behagelig lyd enn han vanligvis hørte. Vi har fått tilbakemeldinger om flere slike tilfeller etter at flere personer har fått prøve appen, forteller Jacobsen.

Joachim Jacobsen i Listen AS.

Joachim Jacobsen i Listen AS. Foto: Listen AS

Som en lesebrille for ørene

– Gjennomsnittlig tid fra du begynner å høre dårligere til du innser at du trenger hjelpemidler er mellom syv til 12 år. Det er lenge. Det er særlig i denne perioden eller prosessen hvor man registrerer og anerkjenner at man har svekket hørsel, hvor Mobile Ears kan være nyttig. Det er heller ikke alle som har behov for et konstant avansert høreapparat. Mobile Ears skal være en komplementerende tjeneste til apparatene. Det blir som en lesebrille for ørene, forklarer Jacobsen.

Selskapet Listen AS gikk inn i samarbeid med SINTEF i 2014. Siden den gang har de jobbet med å utvikle et høreselsfremmende hjelpemiddel via mobilen. Resultatet har nå blitt til Mobile Ears.

Et annet eksempel på fantastisk mobilteknologi innen helse- og velferdssektoren, er appen Aipoly. Den hjelper svaksynte og blinde med å se gjennom mobilen. Les mer om Aipoly her.

Skjerpet lydkvalitet

Mobile Ears er utviklet med teknologi som gjør lyd klarere og sterkere. Appen forsterker stemmer, reduserer støy og fjerner eller filtrerer bort unødvendige lyder i rommet. Den hjelper personer med mild eller moderat nedsatt hørsel å høre bedre.

Mobiltelefon med skjermbilde fra Mobile Ears. Øreplugger er tilkoblet mobilen.

Foto: Skjermdump Mobileears.com

Appen passer til bruk foran TVen, hvis man har behov for høyere lyd enn de andre som også ser på. Den er ideell å bruke i anledninger med mye støy i omgivelsene rundt, slik som i selskaper, på foredrag, eller på kino.

Listen AS jobber med å utvikle appen til også å inkludere en hørselstest, slik at de kan tilpasse lyden enda bedre. Denne funksjonen jobber Listen, i samarbeid med SINTEF, nå med å utvikle.

Slik fungerer Mobile Ears

Mobile Ears er gratis og tilgjengelig i App store. Den er veldig enkel å bruke og du trenger bare hodetelefoner og mobilen.

  • I appen registrerer du informasjon om seg selv, slik som alder og kjønn.
  • Appen vil tilpasse innstillingene basert på informasjonen du legger inn.
  • Deretter er det bare å plukke hodetelefonene i mobilen, og mobilen vil justere lyden.
  • Du kan også justere volum selv når man bruker appen.

To mobiler med skjermbilder fra Mobile Ears.

Foto: Skjermdump Mobileears.com

Mobile Ears er billigere og enda mer tilgjengelig enn dagens løsninger, og kan gjøre hverdagen enda bedre for mange. Last ned Mobile Ears i Itunes.

Var denne siden nyttig?