Jente og forelder på slalom. Den voksne holder rundt jenta, som gaper og ser ut til å nyte farten, iført hjelm og blanke alpinbriller.

Appene for en komplett vinterdag

Mobilen er et fantastisk hjelpemiddel på skitur. Her er våre anbefalte apper enten du skal på bortover- eller nedoverski.

Fnugg

Fnugg (kun tilgjengelig i app store) samler all informasjon om alpinsentrene i Norge. Appen oppdaterer deg på hvilke bakker som er åpne, hvordan vær- og føreforholdene er, løypekart, åpningstider og heiskortpriser.

Hvis det er avgjørende for deg at det er sol når du skal i bakken, er det en egen fane som gir deg oversikt over anlegg som har størst sannsynlighet for fint vær. Slikke sol OG stå i bakken – det er å slå to fluer i én smekk.

Skjermdump fra Fnugg

Foto: Fnugg

First Tracks

Er du engstelig for å gå glipp av deilig pudderføre? First Tracks er en app som registrerer om det har kommet nysnø i løpet av natten – og hva gjør den da? Jo, den vekker deg tidligere enn du ellers ville ha stått opp!

Da kan du nyte puddersnøen før hele bakken fylles av dansker og kids som ploger ned hele traseen. Genialt!

Skjermdump fra First Tracks

Foto: First Tracks

Skiinfo Ski & Snørapport

Besøke ukjente vinterresorter? Skiinfo Ski & Snørapport er en komplett guide hvis du skal besøke et alpinanlegg også utenfor Norge. Appen har registrert over 2000 anlegg i hele verden! Hvert anlegg har sin egen nyhetsfeed med bilder, nyheter og tilbud. I tillegg kan du helt enkelt lagre dine favorittskisentre på profilen din. Appen har også mange flere kule funksjoner.

Skjermdump Skiinfo ski og snørapport

Foto: Skiinfo

Skisporet.no

Dette er appen for langrennsentusiasten, og dem er det mange av. Skisporet gir deg oppdatert status på over 6000 skiløyper i hele Norge. Med varsel på telefon får du beskjed akkurat i det øyeblikket løypemaskinen stopper motoren. Da kan du ta skiene fatt og nyte en skitur i perfekte løyper. Appen har også kartoversikt og værvarsel.

Skjermdumper fra Skisporet.no

Foto: Skisporet.no

Swix

Unngå lugging og smørekrise! Swix har den den ultimate smøreguiden. Er du en uerfaren smører, eller bare har glemt bort ferdighetene siden forrige sesong, følger Swix-appen deg gjennom hele skismøringsprosessen.

Appen tilrettelegger for avansert eller enkel smøring, enten du skal preparere langrennsski eller alpinutstyr. Smøreguiden er tilkoblet yr.no og gir deg relevante smøretips basert på værforholdene der du er.

Skjermdumper fra Swix-appen.

Foto: Swix

Var denne siden nyttig?