DIGITAL TRENINGSPARTNER:  Med treningsapper er det enkelt å komme i gang med hjemmetreningen. Foto: Getty Images
Jente som skal trene hjemme og bruker smarttelefonen sin for å finne treningsapper.

Treningsappene som får deg i form

Sliter du med å komme i gang med treningen? Her er 6 populære treningsapper som får deg opp av sofaen. 

På mange måter har apper gjort livene våre enklere. Google Maps har hjulpet oss med å finne veien uten den utslitte kartboken, og Spotify har samlet favorittmusikken vår på et sted.

Hvis du er en av de som har bestemt deg for at 2021 skal bli året du skal komme i bedre form, kan apper være til veldig god hjelp. Det gjelder bare å finne de riktige. Vi har samlet et knippe apper vi tror du kommer til å like, enten du vil komme i bedre løpeform, lære deg yoga, eller trenger tips til kjapp og effektiv trening i en hektisk hverdag.

God trening!

Dette er de beste treningsappene:

1. Strava

Pris: Gratis, eller 49 kroner per måned for premium-abonnement.

Løpeapper er for mange et unnværlig treningsverktøy, som kan ha god effekt på både form, motivasjon og prestasjon. Er du i tillegg en av de som er glad i konkurranse vil Strava være en ypperlig treningspartner.

Få bedre kondisjon med Strava sin løpeapp. Foto: Skjermdump Strava app.

Appen kan brukes til løping, sykling og svømming, og gir deg full oversikt over prestasjoner med løypekart, fart, kilometer, splittider, høydemeter og mye mer. Det er likevel de sosiale funksjonene Strava er best på – du kan ta imot utfordringer, følge venner og gi dem et digitalt klapp på skulderen for vel gjennomført økt. Morsomst er likevel muligheten til å konkurrere mot deg selv og andre i såkalte segmenter (en strekning du eller andre har definert på kartet i appen). Det finnes dessuten en rekke andre «challenges» du kan melde deg på og løpekollektiv du kan bli en del av, noe som er gull verdt for deg som trenger en ekstra dytt over dørstokken. Med Premium kan du også få ulike treningsprogrammer.

Last ned Strava i App Store og Google Play

> Med Telia X kan du surfe, streame og snappe akkurat så mye du vil på mobilen – helt uten å bekymre deg over databruken

2. Alo Moves

Pris: Gratis prøveperiode, deretter ca. 170 kroner per måned eller 850 kroner per år.

Er du glad i yoga og er Instagrambruker, er sjansen stor for at du har scrollet innom en post fra Alo Moves. 

Kom i gang med yogaen med Alo Moves sin yogaapp. Foto: Skjermdump Alo Moves app.

Det hele startet i 2013 under navnet Cody med videotreningsserier fra noen av Instagrams største yoga- og treningsprofiler. Senere ble tjenesten kjøpt opp yogaklærprodusenten Alo og omdøpt til Alo Moves. I dag har yogaappen flere tusen treningsvideoer med øvelser for alle nivåer og preferanser.

Hovedfokuset er, som du sikkert har gjettet, på yogatrening. Men du finner også en rekke økter som fokuserer på funksjonell styrke, kondisjon, fleksibilitet og meditasjon.

Se filmene på PC, Mac eller nettbrett, eller last ned Alo Moves til Android og iPhone.

3. 7 minutes work out

Pris: Gratis i syv dager, deretter 59 kroner per måned eller 599 kroner per år.

Har du syv minutter til overs? Da er dette treningsappen for deg. «The Scientific 7-minute Workout» er en forskningsbasert sirkeltrening med høy intensitet som tar bare syv minutter og som skal gi «maksimale resultater med minimal investering».

Kom i gang med hjemmetreningen med Seven sin treningsapp. Foto: Skjermdump Seven app.

I programmet inngår 9 til 12 varierte øvelser, og ca. 15 til 20 repetisjoner, som trener hele kroppen. Du jobber aktivt og intensivt i 30 sekunder og hviler i ca. 10 sekunder. Det finnes mange ulike 7 minutes-apper som alle tilbyr noenlunde de samme treningsprogrammene. De fleste lar deg også skreddersy dine egne økter. Treningen gjennomfører du hvor som helst, når som helst, uten utstyr.

Appen Seven er tilgjengelig for Android og iOS, på mobil og nettbrett.

Les også: Tilbehøret som hjelper deg med treningen

4. Zombies, Run!

Pris: Gratis, eller 25 kroner i måneden for full tilgang.

Hadde trening vært en lek, hadde nok også flere av oss vært langt bedre trent. Zombies, Run! er appen som lar deg glemme at du trener — her handler det nemlig om å løpe for livet.

Med løpeappen fra Zombies, Run! blir det enkelt å løpe. Foto: Skjermdump Zombies, Run!

Appen kan i korte trekk beskrives som et spill, der du kan velge mellom ulike oppdrag du skal løse. Historien utspiller seg i hodetelefonene dine mens du går eller jogger, og alt du trenger å gjøre er å følge kommandoene. Zombiene som plutselig peser deg i øret fungerer ypperlig som motivasjon for å bevege seg raskere.

De første oppdragene er gratis. Vil du fortsette å løpe med zombier, må du kjøpe tilgang. Da får du også tilgang til flere ulike treningsprogram, blant annet intervalltrening.

PS: Er du litt skvetten bør du nok ikke bruke denne på ensomme kveldsturer i mørket.

Last ned Zombies, Run! til iPhone og Android her

5. Calm

Pris: 7 dager gratis, deretter 478 kroner i året for premiumabonnement.

Ro ned med Calm sin meditasjonsapp. Foto: Skjermdump Calm app

Fra tid til annen trenger alle å koble av litt. Appen Calm gir deg mulighet til å meditere i 3 til 25 minutter, og har programmer som passer for alle enten du er nybegynnere eller dreven.

Den har også mange beroligende soundtracks og god natt-historier som er fine å ha på i bakgrunnen for å finne roen før du legger deg, eller å sovne til.

Last ned Calm i App Store og Google Play.

6. Enkel trening av kroppen etter fødsel

Pris: 44 kroner

GynZone er et selskap som tilbyr informasjon til gravide kvinner og nybakte mødre om fødsler. Selskapet er dansk og utvikler også elektronisk læring basert på forskning til studenter, jordmødre og leger. GynZone har utviklet en app som skal hjelp kvinner med å trene opp bekkenet etter fødsel.

Skjermdump GynZone.

Med GynZone får du hjelp til å trene opp bekkenet etter fødsel. Foto: Skjermdump GynZone.

Appen "Knipeøvelser" har ulike guider til hvordan kvinner kan gjøre ulike knipeøvelser for å gjenopprette muskulatur. Appen har ulike funksjoner som påminnelser, bilder, videoer med øvelser og lydfiler, og appen fungerer både on- og offline. Er du nybakt mor eller kommer til å være det om kort stund, er denne å anbefale.

Last ned Gynzone i App Store og Google Play.

Var denne siden nyttig?