Barn som løper mot voksen på en strand.

Aktivitets-appene som får barna opp av sofaen

Det finnes massevis av morsomme mobilspill som sørger for å få barna opp av sofaen! Her har vi samlet et lite knippe apper som stimulerer til økt aktivitet.

ARrrrrgh

ARrrrrgh er et "tampen brenner"-aktig spill, der to spiller sammen ved hjelp av AR, eller såkalt utvidet virkelighet. Kort oppsummert går spillet ut på at den første spilleren "graver ned" en sjørøverskatt et sted i den virkelige verden, ved hjelp av mobilkameraet. Spillet registrerer hvor skatten er gravd ned, og man gir telefonen videre til nestemann. Oppgaven er så å finne skatten – ved hjelp av et "skattekart" i appen som løpende viser deg hvor nær den nedgravde skatten du befinner deg. Når du er på riktig sted, dukker en spade opp på mobilskjermen, og skatten kan graves opp!

For å gjøre det enda morsommere, kan man avtale på forhånd innenfor hvilket område skatten kan graves ned, og man kan bli enige om at man gir hint underveis – eller kanskje til og med tegner et skattekart til den som skal finne skatten?

Appen er på engelsk, men er enkel å bruke og passer også for de minste.

Zombies, RUN!

Zombies, Run! er et aktiviseringsspill, der spillere gjennomfører en rekke oppdrag for å redde verden fra en invasjon med zombier. For å samle objekter som man trenger i spillet, må man fysisk løpe med telefonen og samle skritt, som blir til poeng i spillet. Underveis får man ulike oppdrag, og iblant må man løpe fortere for å unngå å bli fanget av zombiene som jakter deg.

Zombies, Run! har betalte moduser for flere oppdrag, men inneholder en rekke oppdrag også i gratisversjonen. Appen er på engelsk, og passer nok derfor for de litt eldre barna. 

Det finnes en lang rekke apper som får barna i aktivitet. Foto: Telia

Det finnes en lang rekke apper som får barna i aktivitet - enten det er snakk om skattejakt eller stjernetitting.

Night Sky

Etterhvert som vi nærmer oss vinter, og mørket faller på litt tidligere, hva med å utforske stjernehimmelen sammen med barna? Det finnes massevis av apper som gir oversikt over stjernehimmelen, og som gir både foreldre og barn mye moro med å finne igjen stjernebilder på himmelen. Kanskje man kan starte med å finne barnets stjernetegn?

Har du iPhone, er Night Sky blant de beste – denne appen har nemlig også mulighet for å bruke AR, eller utvidet virkelighet, til å legge bilder over stjernebildene når telefonen pekes opp mot stjernene på himmelen.

Har du Android-telefon, finnes det også en rekke gode apper som viser stjernebildene, og her er Starlight et godt alternativ.

The Walk

The Walk starter med at en bombe eksploderer – og du er den eneste som kan redde verden. Det skjer ved at du får en pakke som må fraktes til målet, og underveis får du hint, oppgaver og oppdager stadig mer av historien. Det som får deg opp av sofaen, er at for å frakte pakken videre må du faktisk gå. Appen er nemlig en skritteller i forkledning.

The Walk er laget av samme selskap som Zombies, Run! og gir deg 65 episoder med spenning. Målet er å gå samme distanse som England på langs, og appen har flere vanskelighetsgrader slik at den skal passe for alle. I likhet med Zombies, Run! er også The Walk på engelsk, og passer nok derfor for de litt eldre barna, spesielt fordi mye av historien kommer i form av lydklipp underveis. 

Jump Jump Froggy 2

I Jump Jump Froggy spiller du, kanskje ikke så overraskende, en frosk som skal fange fluer. Det er måten fluene fanges på som får barna opp av sofaen: De må nemlig fanges ved å fysisk hoppe med telefonen i hånden. Underveis må man også holde seg unna andre dyr som kan skade deg, som vepser, ugler og slanger. Spillet har også et SuperFly-modus, der du spiller en superhelt-flue som må beskytte en frukt fra andre fluer som prøver å stjele den.

Spillet er i utgangspunktet gratis, men har også en betalt versjon der du får flere typer frosker, og ubegrenset spilling av SuperFly-delen av spillet.

Spillet finnes foreløpig kun til iPhone.

Var denne siden nyttig?