Hånd holder en mobil med Telia Soundmaker-appen åpen.

Lag musikk kun med stemmen

Googles assistent kommer nå på norsk, og vi er blant de første som tar i bruk av denne teknologien, via appen Soundmaker.

Med norsk stemmestyring blir mobilen din enda smartere, og i appen Soundmaker kan du da enda enklere lage din egen musikk. Med Google Assistant kan du be om mer bass, mindre trommer eller bytte instrument – kun ved å bruke stemmen din.

Skjermbilder fra Soundmaker-appen og illustrasjon over hvordan man kan be Google-assistenten om mer bass, akkorder etc.

Vi har tradisjon for å være først ute med ny teknologi, og vi ønsker å senke terskelen for at folk tar den i bruk. At Google-assistenten nå finnes på norsk mener vi bidrar til nettopp det.

Håkon Lofthus, leder for Telia privat

– Vi har tradisjon for å være først ute med ny teknologi, og vi ønsker å senke terskelen for at folk tar den i bruk. At Google-assistenten nå finnes på norsk mener vi bidrar til nettopp det, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat.

– Vi ser at musikk skaper engasjement, og med Google-assistenten på norsk i vår musikk-app er det et svært godt sted å starte. Nærmere 40 000 har så langt lastet ned appen vår Soundmaker, og nå som den får en integrasjon med Google-assistenten vil sikkert enda flere laste den ned, fortsetter Lofthus.

Google-assistenten lar deg bruke stemmen til å søke etter informasjon på nett, sette på musikk eller finne ut hva du har på kalenderen i dag. Eller du kan sende en tekstmelding til mannen, få siste nytt, og om du trenger paraply i morgen.

Nå kommer den altså på norsk, med en teknologi som er kommet langt med hensyn til å forstå naturlig språk med variasjoner, som dialekter. 

En viktig del av folks hverdag handler om å la seg inspirere av musikk og ulike kulturuttrykk, og her ser vi at integrasjonen Telia Soundmaker har utviklet for Google-assistenten kan bidra på en verdifull måte for musikkelskere i Norge.

Siri Børsum, leder digital transformasjon, Google Norge

– Målet med Google Assistent er å hjelpe forbrukere i hverdagen, ved å få ting gjort på en enkel, nyttig og underholdende måte. En viktig del av folks hverdag handler om å bli inspirert av musikk og ulike uttrykk. Her ser vi at integrasjonen Telia Soundmaker har utviklet for Google-assistenten kan bidra på en verdifull måte for musikkelskere i Norge, sier Siri Børsum, leder for digital transformasjon i Google Norge.  

«OK, Google» 

Telias musikk-app Soundmaker ble lansert i midten av mai, og ved hjelp av den kan du på en enkel måte lage, høre på og dele din egen musikk. Soundmaker inneholder rytmer, bassganger og akkorder du kan tilpasse og sette sammen på din egen måte. Du kan også legge på sang, og alt gjøres ved kun å trykke og sveipe på smartmobilen din.

Du sier «OK, Google, la meg snakke med Telia Soundmaker», og dermed er samtalen i gang.

Håkon Lofthus

I Soundmaker ligger også en serie videoer med Kygo, der den norske verdensstjernen gir tips og råd om hvordan du kan gå frem.

– Med Google-assistenten blir det enda enklere å komme i gang med å lage musikk, og du kan snakke direkte til mobilen din for å lage din egen låt, forklarer Lofthus. – Du sier «OK, Google, la meg snakke med Telia Soundmaker», og dermed er samtalen i gang. Du kan for eksempel be om en rytme eller en melodi, du kan bytte den ut eller endre den, og Google-assistenten vil hele veien guide deg videre.

Kjøkkenmiljø med illustrerte snakkebobler hvor man spør Google om hvor lenge det er til kaken er ferdig, og Google oppgir 5 minutter og 12 sekunder igjen.

Stemmestyring det neste store 

Dette det første skrittet på vei mot det nye store; norsk stemmestyring av mobiltelefoner og etter hvert også alle andre dingser, som høyttalere, TV, hvitevarer og hva du ellers måtte ha behov for å styre på en enklere måte.

Mange mener 2018 vil bli det store gjennombruddsåret for stemmestyring i Norge fordi den gjør all teknologien rundt oss enklere å bruke. I følge en undersøkelse gjort for mediebyrået Dentsu Aegis i fjor hadde 48 prosent av nordmenn allerede har prøvd stemmestyring.  

Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting, og med Google-assistenten er det enda enklere for folk å benytte seg av alle mulighetene teknologien gir. Dette er bare starten, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Håkon Lofthus

Når Google-assistenten nå blir tilgjengelig på norsk kan brukere få tak i den på følgende måte: Brukere med Android-telefoner får automatisk spørsmål om å ta i bruk GVA. Etter å ha takket ja er det bare å holde nede hjem-knappen eller si “OK Google” for å få kontakt. iOS-brukere kan laste ned Google Assistent-appen og oppnå kontakt ved å si “OK Google”. 

Last ned Soundmaker-appen

Last ned soundmaker i App Store Last ned soundmaker i Google Play Store

Om Google-assistenten

Google Assistant er en stemmestyrt hjelper som lar deg bruke stemmen til å søke etter informasjon på nett, sette på musikk, ringe mamma, og alt mulig som du kan tenke deg.

Først var Google-assistenten kun på Google Pixel smarttelefoner, og Google Home i 2016, mens den nå blir mer og mer utbredt.

Har du en Android-mobil, så har du Google-assistenten. Den finnes også på iPhone via appen Google Assistant.

Var denne siden nyttig?