Mobilen hjelper deg gjennom kjærlighetssorgen

Mobilen kan hjelpe oss mye. Også gjennom et brudd med kjæresten.

Kvinne ligger i sengen og tar seg til ansiktet. Hun er omgitt av bilder fra en svunnen tid.

Foto: Telia.

Vi leser stadig om saker som handler om hvordan mobilen kan både gjøre kjærlighetslivet bedre og hvordan mobilens apper kan hjelpe deg med å finne en kjæreste. Men hvordan kan mobilen hjelpe deg som går gjennom et brudd?

Første regel er å slette de digitale koblingene. Slett meldinger, fjern vedkommende som venn på Facebook og slutt å følge på Instagram, Twitter og Snapchat. Klarer du dette, gjør du deg selv en stor tjeneste!

Regel nummer 2 er å finne på nye ting. Her kan mobilen være til hjelp, og det er spesielt tre apper som kan hjelpe deg gjennom bruddet.

30 dager med aktiviteter og selvhjelp

Midt oppi et brudd kan det være vanskelig å bryte ut av tankekjøret og finne på ting å gjøre. Rx Breakup er en app som gir deg en ny aktivitet hver dag i 30 dager. Appen introduserer også ulike tankeøvelser som kan gjøre kropp og sinn en anelse lettere.

Rx Breakup guider deg gjennom en tøff periode, men på en humoristisk måte. Kanskje klarer du å ta et steg til siden og le litt av situasjonen du befinner deg i?

Skjermdump fra appen Rx Breakup.

Foto: Skjermdump App Store.

Møt nye mennesker og miljøer

For mange kan et brudd være døråpneren til å gjøre noe nytt og annerledes i livet. Appen Meetup hjelper deg å komme i kontakt med nye mennesker, grupper og miljøer. Gjennom Meetup kan man treffes for å diskutere et tema, teste ny mat, utforske byen, ta et kurs og mye mer.

Meetup er et sosialt medium der du velger hva du er interessert i å oppsøke, og kommer i kontakt med mennesker som er interessert i det samme som deg. Her er det stort potensiale for å både treffe nye folk og gjøre nye ting sammen med dem. En app vi lett kan foreslå om man har kjærlighetssorg eller ikke.

Skjermdumper fra Meetup.com.

Foto: skjermdump meetup.com.

Veiledning gjennom bruddet

Det å ha kjærlighetssorg bør ikke være et tabu eller bare «noe du skal komme seg over». Noen ganger er det tøft å ikke ha den man elsker ved sin side lenger. Mend er en app som ligner litt på Rx Breakup, men har ingen sluttdato og oppleves litt mer profesjonell.

Mend er som en personlig trener som veileder deg gjennom bruddet. Appen er utviklet i samarbeid med den kjente skuespilleren Jessica Alba – jo, selv kjente skuespillere opplever vonde tider.

I appen går du blant annet gjennom flere refleksjonsøvelser og lytter du til spørsmål som blir stilt. Du kan skrive logg og registrere hvordan du føler deg, og appen foreslår aktiviteter du kan gjøre. Appen er ikke i stedet for profesjonell hjelp dersom du opplever situasjonen som alvorlig, men den kan være et godt alternativ hvis du trenger litt hjelp underveis i perioden.

Skjermdump fra appen Mend.

Foto: Skjermdump App Store.

Var denne siden nyttig?