Infinity symbol
Kvinne på storbyferie står ved elvebredden og tar bilde av solfylt bymiljø. Bro og skyskrapere, og solen som speiler seg i vannet.

Bekymringsfri roaming med jobbmobilen i USA

Skal du til USA i sommer? Her er en gladnyhet for deg som bruker mobilen mye.

I sommer er du kanskje en av dem som sitter på et direktefly til Los Angeles, New York eller Orlando? En av ti nordmenn som har tenkt seg til utlandet i sommer, planlegger å tilbringe deler av ferien i USA, ifølge Virkes reiselivsundersøkelse for sommeren 2019.

Når vi reiser utenlands, går mobilen fra å være viktig til å bli veldig viktig. For mange av oss ligger nå hele reisen i mobilen, fra billetter, reservasjoner og GPS, til apper og tjenester som Uber, AirBnB, Tripadvisor og Foursquare. 

Mobilen fungerer dessuten som oversetter, reiseguide og oppslagsverk, i tillegg til at vi vil se hva slags vær vi får, lese nyheter, ha tilgang til mobilbank, snappe og poste innlegg i sosiale medier - og kanskje til og med sjekke jobbmailen. 

Nytt av året er at du ikke lenger trenger å skru av roamingen på mobilen din allerede mens du står i passkøen og venter på å slippe inn i USA. 

– USA er et populært reisemål for nordmenn, og derfor har vi lansert markedets største USA-pakke på hele 10 GB for våre bedriftskunder. Tilgang til nok mobildata blir fort et viktig kriterium for en vellykket ferietur, og særlig kanskje i USA, sier produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift, Lars Setsaa.

Lettere å bruke jobbmobilen privat

Ferien er privat, mens mobilen gjerne er betalt av arbeidsgiver. Det har derfor vært utfordrende for både bedrifter og ansatte, å finne en god løsning på hvordan man håndterer kostbar databruk i USA.

Telia kommer nå med en løsning på denne utfordringen. I Telias egen app kan du lett bestille ulike surfepakker til ditt behov og velge mellom datapakker på 10 GB for 799 kr eller 5 GB for 499 kr. 

Telia tilbyr Vipps som betalingsmetode for bedriftskunder, noe som gjør det enkelt for å deg å kjøpe private tilleggstjenester rett fra jobbmobilen. Du slipper også å bekymre deg for at feriesurfingen kommer på bedriftens regning. 

Head of Commercial Management i Telia Bedrift, Lars Setsaa. Foto: Telia.
Head of Commercial Management i Telia Bedrift, Lars Setsaa. Foto: Telia.

– Vi har fokusert på brukerne, og behovene deres. Når vi vet at bedriftskunder også er privatkunder 80 prosent av tiden, så har vi ønsket å tilby frihet og mer fleksibilitet til å kjøpe data og tjenester etter behov. Med en slik tjeneste kan arbeidsgiver lettere legge til rette for at den ansatte skal slippe å uroe seg ved kjøp av tilleggstjenester. I tillegg blir det også mye enklere å utføre disse kjøpene for deg og meg. Alt du trenger er Vipps, forteller Setsaa.

Los Angeles_Jobbmobil.jpg

Med våre surfepakker slipper du å lete etter gratis WiFi mens du er i USA. Mobildata er dessuten tryggere og sørger ofte også for raskere nett. 

Telia-appen og Vipps betyr større frihet for deg som arbeidstaker til å bruke jobbmobilen som du vil.

Lars Setsaa, produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift

Vinn-vinn for arbeidsgiver og arbeidstaker

Å bruke appen til å kjøpe mobildata for egne penger, har flere fordeler for deg som ansatt. Du får ingen overraskende mobilregninger når du kommer hjem, og det er lettere å skille mellom databruk på privatreiser utenfor EU, og databruk på jobbreiser utenfor EU. I EU og EØS-land kan du jo bruke mobilen akkurat som hjemme uten ekstra kostnad. 

– Telia-appen og Vipps betyr større frihet for deg som arbeidstaker til å bruke jobbmobilen som du vil. Samtidig får både bedriften og du bedre kontroll og forutsigbarhet på databruken, forklarer Setsaa.

Slik fungerer våre datapakker med Vipps i USA


  • Du kan kjøpe mer data på Min Side eller i Telia-appen. Velg ekstra datapakke og betal privat med Vipps.
  • Ukespakke på 10 GB for 999,-, og 5 GB for 624,-. I tillegg kan du kjøpe dagspakke for 49,-.
  • Kunder med abonnementet «Telia Dobbel», får dobbel datamengde til samme pris i USA. Tilbudet gjelder til 31. august 2019.
  • Du får informasjon på SMS om pakker og pris når du er i et land med tilgjengelige datapakker.
  • Sørg for å ha lastet ned siste versjon av appen.
  • Vipps har ikke noen påvirkning på bedriftsfakturaen, kjøp av tilleggstjenester går fra egen lomme.

Vipps for bedriftskunder gjelder for abonnement Telia Dobbel, Telia Click, Telia Bedrift og Smart Avtalepris.