Kvinne på storbyferie står ved elvebredden og tar bilde av solfylt bymiljø. Bro og skyskrapere, og solen som speiler seg i vannet.

Bekymringsfri roaming med jobbmobilen i USA

Skal du til USA i sommer? Her er en gladnyhet for deg som bruker mobilen mye.

I sommer er du kanskje en av dem som sitter på et direktefly til Los Angeles, New York eller Orlando? En av ti nordmenn som har tenkt seg til utlandet i sommer, planlegger å tilbringe deler av ferien i USA, ifølge Virkes reiselivsundersøkelse for sommeren 2019.

Når vi reiser utenlands, går mobilen fra å være viktig til å bli veldig viktig. For mange av oss ligger nå hele reisen i mobilen, fra billetter, reservasjoner og GPS, til apper og tjenester som Uber, AirBnB, Tripadvisor og Foursquare. 

Mobilen fungerer dessuten som oversetter, reiseguide og oppslagsverk, i tillegg til at vi vil se hva slags vær vi får, lese nyheter, ha tilgang til mobilbank, snappe og poste innlegg i sosiale medier - og kanskje til og med sjekke jobbmailen. 

Nytt av året er at du ikke lenger trenger å skru av roamingen på mobilen din allerede mens du står i passkøen og venter på å slippe inn i USA. 

– USA er et populært reisemål for nordmenn, og derfor har vi lansert markedets største USA-pakke på hele 10 GB for våre bedriftskunder. Tilgang til nok mobildata blir fort et viktig kriterium for en vellykket ferietur, og særlig kanskje i USA, sier produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift, Lars Setsaa.

Lettere å bruke jobbmobilen privat

Ferien er privat, mens mobilen gjerne er betalt av arbeidsgiver. Det har derfor vært utfordrende for både bedrifter og ansatte, å finne en god løsning på hvordan man håndterer kostbar databruk i USA.

Telia kommer nå med en løsning på denne utfordringen. I Telias egen app kan du lett bestille ulike surfepakker til ditt behov og velge mellom datapakker på 10 GB for 799 kr eller 5 GB for 499 kr. 

Telia tilbyr Vipps som betalingsmetode for bedriftskunder, noe som gjør det enkelt for å deg å kjøpe private tilleggstjenester rett fra jobbmobilen. Du slipper også å bekymre deg for at feriesurfingen kommer på bedriftens regning. 

Head of Commercial Management i Telia Bedrift, Lars Setsaa. Foto: Telia.
Head of Commercial Management i Telia Bedrift, Lars Setsaa. Foto: Telia.

– Vi har fokusert på brukerne, og behovene deres. Når vi vet at bedriftskunder også er privatkunder 80 prosent av tiden, så har vi ønsket å tilby frihet og mer fleksibilitet til å kjøpe data og tjenester etter behov. Med en slik tjeneste kan arbeidsgiver lettere legge til rette for at den ansatte skal slippe å uroe seg ved kjøp av tilleggstjenester. I tillegg blir det også mye enklere å utføre disse kjøpene for deg og meg. Alt du trenger er Vipps, forteller Setsaa.

Los Angeles_Jobbmobil.jpg

Med våre surfepakker slipper du å lete etter gratis WiFi mens du er i USA. Mobildata er dessuten tryggere og sørger ofte også for raskere nett. 

Telia-appen og Vipps betyr større frihet for deg som arbeidstaker til å bruke jobbmobilen som du vil.

Lars Setsaa, produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift

Vinn-vinn for arbeidsgiver og arbeidstaker

Å bruke appen til å kjøpe mobildata for egne penger, har flere fordeler for deg som ansatt. Du får ingen overraskende mobilregninger når du kommer hjem, og det er lettere å skille mellom databruk på privatreiser utenfor EU, og databruk på jobbreiser utenfor EU. I EU og EØS-land kan du jo bruke mobilen akkurat som hjemme uten ekstra kostnad. 

– Telia-appen og Vipps betyr større frihet for deg som arbeidstaker til å bruke jobbmobilen som du vil. Samtidig får både bedriften og du bedre kontroll og forutsigbarhet på databruken, forklarer Setsaa.

Slik fungerer våre datapakker med Vipps i USA


  • Du kan kjøpe mer data på Min Side eller i Telia-appen. Velg ekstra datapakke og betal privat med Vipps.
  • Ukespakke på 10 GB for 999,-, og 5 GB for 624,-. I tillegg kan du kjøpe dagspakke for 49,-.
  • Kunder med abonnementet «Telia Dobbel», får dobbel datamengde til samme pris i USA. Tilbudet gjelder til 31. august 2019.
  • Du får informasjon på SMS om pakker og pris når du er i et land med tilgjengelige datapakker.
  • Sørg for å ha lastet ned siste versjon av appen.
  • Vipps har ikke noen påvirkning på bedriftsfakturaen, kjøp av tilleggstjenester går fra egen lomme.

Vipps for bedriftskunder gjelder for abonnement Telia Dobbel, Telia Click, Telia Bedrift og Smart Avtalepris.

Var denne siden nyttig?