ROMFERD: Fei Fei og kaninen Bungee på vei til den andre siden av månen i filmen Månereisen. Foto: Netflix

Humor, drama og spenning: Dette er høstens anbefalte nyheter på Netflix

Med den store familiesatsningen Månereisen i spissen, er det duket for en spektakulær underholdningshøst på Netflix. Her er 12 tips til filmer og serier du må se!

Denne høsten preges av flere store filmsatsinger på Netflix — både animasjonslegenden Glen Keane og Hollywood-helten George Clooney slipper filmer på strømmetjenesten. I tillegg slippes flere nye serier, samt nye sesonger av gamle kjenninger.

Med TV- og strømmeboksen Telia box har du enkelt tilgang til hele Netflix-universet. Appen er forhåndsinnstilt på boksen, og med Netflix-knappen på fjernkontrollen er Netflix’ store underholdningsunivers kun et tastetrykk unna. Les mer om Telia box her.

God fornøyelse!

Gode barnefilmer for hele familien

Å finne gode filmer for hele familien er ikke alltid lett. Ikke alle filmer er egnet for de minste, og enkelte barnefilmer kan bli i kjedeligste laget for de voksne. Vi har samlet et knippe Netflix-filmer som vi tror vil falle i smak hos hele familien. Stikkordene her er feelgod og latter!

1) Månereisen

Finn frem popcornet og gjør dere klare til å synge med til høstens kanskje mest etterlengtede film, nemlig Månereisen! Denne fargerike og musikalske perlen forteller historien om den oppfinnsomme jenta Fei Fei som bygger en månerakket for å bevise at den legendariske månegudinnen Chang’e faktisk finnes.

Månereisen er regissert av legenden Glen Keane, mesteranimatøren bak Den Lille Havfruen, Skjønnheten og Udyret, Aladin og flere andre Disney-klassikere. Filmen er både rørende og morsom, og med sine fengende originalsanger og elskverdige karakterer er dette en film du garantert kommer til å se flere ganger.

Månereisen har premiere på Netflix 23 oktober. Se filmen her.

MÅNEREISEN: På månen møter Fei Fei Gobi og flere andre rare skapninger. Foto: NETFLIX © 2020

2) The Sleepover

Hva gjør du når foreldrene dine blir bortført av en gjeng internasjonale tyver? For Kevin og Clancy og deres to venner er svaret enkelt: Du legger ut på et helsprøtt eventyr for å finne dem. Ved hjelp av ledetråder som moren la igjen da hun ble tatt, finner barna veien til et lager fylt med spionutstyr. Og en selvkjørende bil James Bond verdig. Vi følger gjengen på deres elleville jakt som garanterer både latter og spenning.

Se The Sleepover på Netflix nå.

3) Enola Holmes

Ja, du gjettet riktig. Enola Holmes er historien om den mindre kjente lillesøsteren til mesterdetektiven Sherlock Holmes — men hun er minst like kvikk! På Enolas 16-årsdag forsvinner moren på mystisk vis. Med hjelp fra storebror Sherlock og motstand fra hennes andre bror Mycroft, kommer Enola på sporet av henne, og rømmer til London før brødrene får sendt henne på internatskole. På veien møter hun en annen rømling som hun bestemmer seg for å hjelpe og vips, så har Enola to mysterier å løse.

Se Enola Holmes på Netflix nå.

DETEKTIVFAMILIE: Enola Holmes og storebrødrene Sherlock (t.v) og Mycroft (t.h). Foto: LEGENDARY/NETFLIX ©2020

4) Jingle Jangle: Juleoppfinnelsen

Jingle Jangle: Juleoppfinnelsen er en varm og magisk fortelling om den legendariske leketøysprodusenten Jeronicus Jangle. I en årrekke har hans fantastiske oppfinnelser har bragt glede til den lille byen Cobbelton. Men når lærlingen hans stjeler Jangles mest verdsatte kreasjon rett før jul, er det opp til hans like smarte og oppfinnsomme barnebarn å vekke til liv en gammel og lenge glemt oppfinnelse — og redde Jangles fremtid. Filmen har et fantastisk lydspor, med originale sanger av blant andre John Legend.

Jingle Jangle: Juleoppfinnelsen har premiere på Netflix 13. november. Filmen ser du her.


Psst... Har dere ikke tid til å se en hel film? Da bør dere prøve en episode av den animerte serien Jurassic World: Dinosaurleiren. Pass opp for dinosaurene!


Anbefalte filmer med action og spenning

Endelig er det tid for en etterlengtet filmkveld. Snacksen står på bordet og du gjør deg klar for å synke godt ned i sofaen når det uunngåelige spørsmålet dukker opp: Hva skal du se på?
Se en av disse, da vel.

5) The Midnight Sky

Den postapokalyptiske sci-fi-filmen The Midnight Sky forteller en parallell historie om en ensom forsker i Arktis som tilsynelatende er det eneste gjenværende menneske på jorda, og en astronaut som prøver å komme seg tilbake. Filmen er en vakker skildring av eksistensielle spørsmål om livet, ensomhet og mening. Selveste George Clooney har både regi og hovedrolle, så dersom du er Clooney-fan er dette helt klart en film du ikke vil gå glipp av!

The Midnight Sky har premiere på Netflix 18. desember.


6) Da 5 Bloods

Fire aldrende menn reiser tilbake til Vietnam i vår tid. De er krigsveteraner, og er der for å hente hjem levningene av en fallen kamerat. For ikke å glemme 17 millioner dollar i gullbarrer som de gjemte i jungelen 45 år tidligere. Selv om utgangspunktet for historien er datert 50 år tilbake i tid, klarer den Oscar-vinnende regissøren Spike Lee å gjøre Da 5 Bloods svært levende og rasende aktuell.

Strøm Da 5 Bloods på Netflix nå.

GJENFORENT: Veteranene Melvin, Eddie, Otis, Paul og David på leting i «Da 5 Bloods». Foto: DAVID LEE /NETFLIX © 2020


7) Spenser Confidential

I denne livlige action-komedien møter vi Spenser, en tidligere politimann som nylig slapp ut av fengsel etter overfall på sin egen sjef. Et drap vekker Spensers nysgjerrighet når han mistenker at noen av hans tidligere kollegaer er involvert. Med hjelp av sin nye romkamerat, MMA-utøveren Hawk, setter han i gang sin egen etterforskning for å komme til bunns i saken. Filmen byr på både dirty cops, dopkartell, basketak og raske biler — ja, alt du forventer av en klassisk action-film.

Se Spenser Confidential på Netflix nå.

8) 6 Underground

I klassisk Michael Bay-stil er 6 filmen Underground tettpakket med dyre eksplosjoner og tøffe karer, samt vittige replikker servert av hovedrolleinnehaver Ryan Renolds. Han spiller «One», en teknologimilliardær som iscenesetter sin egen død og offisielt forlater denne verden etter en flyulykke. I virkeligheten har han gått under cover og rekruttert en gruppe internasjonale agenter til et dristig oppdrag: Å bekjempe en brutal diktator og gjøre verden til et bedre sted.

Klikk her for å se 6 Underground på Netflix.

EKSPLOSIVT: Det mangler ikke på storslåtte action-scener i 6 Underground Foto: NETFLIX © 2020


Psst… er du glad i dokumentarer? Vår alles favorittstemme David Attenborough er tilbake med ny dokumentar. Denne gangen litt mørkere enn vanlig når han tar for seg hvordan vi mennesker har påvirket livet på planeten – og hvordan vi kan redde den. Se Et liv på vår planet her.


Tips til serier du kan «binge»

Ingenting er bedre enn å finne en serie det er umulig å løsrive seg fra. Her er fire serier du garantert vil se to episoder av med en gang. Og så én til. Og én til.

9) Emily in Paris

Emily in Paris er skrevet at serieskaperen Darren Starr, mannen bak TV-seriene Sex and the City og Younger. Denne gangen går turen til Paris, hvor vi følger den unge og vakre Emily som jobber i et markedsføringsfirma. Omgitt av croissanter, franske menn og haute couture prøver hun å balansere de tre store; jobb, vennskap og kjærlighet.
Kostymene er flotte og Paris er like vakker som alltid. Og selv om historien er enkel er dette et perfekt avbrekk fra en grå og kjedelig hverdag.

Se hele sesong 1 av Emily in Paris på Netflix nå. 

EMILY IN PARIS: Paris er en vakker kulisse for selfies. Foto: NETFLIX © 2020


10) Kjærlighet og Anarki

Den svenske drama-komedien Kjærlighet og Anarki skildrer livet til Sofie, en målrettet konsulent og tobarnsmor. Når Sofie får i oppdrag å modernisere et gammelt forlag møter hun den unge IT-teknikeren Max — og et dristig og flørtende spill utarter seg.

Første sesong av Kjærlighet og Anarki har premiere på Netflix 4. november. Se traileren her.

 

11) The Crown - sesong 4

For alle som elsker kostymedrama og monarkiets pomp og prakt føles det lenge siden vi vinket farvel til det britiske kongehuset og siste episode av The Crown sesong 3.
Mange har spekulert i om den neste sesongen ville bli forsinket, men koronapandemien stopper heldigvis ikke dronning Elisabeth II — og snart kan vi benke oss foran skjermen igjen! Denne gangen trer kongehuset inn i neste tidsepoke; 80 og 90-tallet. Og prinsesse Diana gjør sin entré!

Sesong 4 av The Crown har premiere på Netflix den 15. november. I mellomtiden kan du se sesong 1-3 her.

PRINSESSE: Emma Corrin som Prinsesse Diana i sesong 4 av The Crown. Foto: NETFLIX © 2020

12) Hjem til Jul 2

Hjem til Jul handler om den single sykepleieren Johanne som etter å ha løyet på seg en kjæreste må finne en mann som kan bli med hjem til jul. Serien ble fjorårets store norske hit på Netflix, og den 18 desember i år kommer oppfølgeren som forhåpentligvis har svaret på spørsmålet vi alle lurer på: Hvem var det som ringte på døren i siste scene?

Hjem til Jul sesong 2 lanseres i desember. Mens du venter kan du se første sesong her.

 

Se Netflix med TV- og strømmeboksen Telia box


  • Chromecast innebygget
  • Tusenvis av apper tilgjengelig
  • Sømløse opptak på tvers av alle enheter
  • Stemmestyring
  • 4K og HDR bildekvalitet
  • Netflix-appen er forhåndsinnstilt på boksen

    >Les mer om Telia box her

Var denne siden nyttig?