Solan og Ludvig fra Flåklypa
Solan og Ludvig og Jul i Flåklypa – det sikreste tegnet på juleferie! Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

Stor guide: Julens beste underholdning på Telia Play

Ingen skikkelig juleferie uten pysj, godteri og filmbonanza. Her er årets anbefalinger.

Når familieselskapene er over og julematen fortært, er det få ting som er bedre enn å synke ned i sofaen med en skikkelig godbit på skjermen.

Niklas Iversen er en av Telias aller største serie- og filmentusiaster, og her er hans beste tips til hva du bør «binge» på Telia Play i romjulen — enten du fortsatt vil dyrke julekosen med noen skikkelige juleklassikere, eller er klar for litt underholdning som ikke handler om jul i det hele tatt.

Bilde av Telia-ansatt
ENTUSIAST: Niklas Iversen i Telia har filmtipsene som redder romjulen. Foto: Privat

Filmer for hele familien

Polarekspressen

Finnes egentlig julenissen? Lille Chris er jammen ikke sikker der han ligger i sengen og undrer på selveste julekvelden. Før han vet ordet av det stanser et sort tog på gaten utenfor — og dermed starter den utrolige reisen til Nordpolen. Polarekspressen er en magisk julefortelling som får både store og små til å tro på nissen igjen. Strøm filmen på Telia Play under Viaplay.

Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var Jul

Snekker Andersen og Julenissen er tilbake, og denne gangen må de hjelpe lille Elise og redde julen før det er for sent. Filmen fra 2019 er den siste i rekken av som er basert på Alf Prøysens kjente og kjære juleunivers. Filmen kan du strømme i i Telia Play under Filmleie

Psst… Har du ikke sett den første Snekker Andersen og Julenissen-filmen? Da kan du strømme den på Telia Play under Min Kino.

SnekkerAndersen_MinKino_600x251px.jpg

Klassiker: Snekker Andersen (Trond Espen Seim) og Julenissen (Anders Baasmo Christiansen) i Alf Prøysens klassike julefortelling. Foto: Nordisk Film

The Grinch

Helt siden den første utgivelsen i 1967, har Dr. Seuss klassiske fortelling om Grinchen trollbundet både unge og gamle lesere. Som i Dr. Seuss sitt eventyr tar filmen oss med til Whoville, hvor innbyggerne er i full gang med juleforberedelsene. Byen er fylt med varme og glede — så mye glede at det blir for mye for den gamle grinebitteren Grinchen. Klarer han å stjele julen fra de forbaska lykkelige innbyggerne?

Både Ron Howard-filmen fra 2000 (med Jim Carrey) og den animerte utgaven av «The Grinch» kan du strømme i Telia Play under Viaplay.

Flåklypa-filmene

Marsipan, klementin og Ivo Caprino. Da er det jul i stua! Flåklypa Grand Prix vises på TV hver eneste jul, men hvis du vil se flere godbiter fra Caprinos univers kan du når som helst strømme både Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa og Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa på Telia Play under Min Kino.

FLÅKLYPA: Solan og Ludvig er i kjent positur. Foto: Nordisk film 

Psst…Visste du at du kan lage din helt egen strømmetjeneste med Telia Play? Med opptaksfunksjonen kan du lage ta opp favorittseriene, filmene og TV-programmene dine og kategoriser dem slik du ønsker – og vips så har du din egen juleliste! 

Juleklassikere

Love Actually

Ja, vi vet det; denne er med på alle julefilm-lister — men det er det god grunn til! Å se Hugh Grant danse til «Jump» har blitt en like etablert tradisjon som gløgg og risgrøt. Gjør deg klar for (u)komplisert kjærlighet og deilige klisjeer, og strøm Love Actually på Telia Play under C More.

JUMP: Hugh Grant viser oss julens beste «moves» i Love Actually. Foto: C More

The Holiday

To kvinner med hvert sitt trøblete kjærlighetsliv bytter hjem i hverandres land, hvor de begge møter en lokal fyr og blir forelsket. The Holiday er den perfekte oppskriften på en romantisk komedie og ypperlig underholdning i juleferien. Du strømmer den på Telia Play under Viaplay.

Last Christmas

Den romantiske komedien Last Christmas er kanskje litt for ny til å kalles en klassiker (produsert i 2019), men den inneholder i alle fall alt som skal til for å bli det. Som tittelen avslører er filmen inspirert av George Michaels julehit med samme navn, og hele filmen er full av Michael og Whams glade 80-talls låter. Last Christmas strømmer du på Telia Play, under Viaplay

GLITRENDE JUL: Eller bare fasade? Se filmen og sjekk selv.

Psst… Visste du at det finnes drøssevis av filmsamlinger i Telia Play? Blant annet finner du alle de fortryllende filmene om Harry Potter under C More.

Hjelp, det er juleferie

Clark Griswold lover at denne juleferien skal bli den morsomste, mest tradisjonsrike familiejulen noensinne, men før noen rekker å synge "Glade jul" slukker 25 000 julelys og problemene dukker opp som perler på snor.

Hjelp, det er juleferie! fra 1989 er og blir en evig julefavoritt. Strøm den på Telia Play under C More.

Anti-julefilmer

Bad Santa 1 og 2

Er du lei av snille julenisser og altfor god stemning? Da er Bad Santa-filmene noe for deg!
Billy Bob Thornton spiller alkoholisert og sylfrekk kjøpesenternisse som istedenfor å spre juleglede lager kvalm for alle rundt seg.

Bad Santa 1 og Bad Santa 2 kan du strømme på Telia Play under Viaplay

Fatman

I Fatman møter vi en uortodoks julenisse som må bekjempe en snikmorder som er sendt av en hevngjerrig og slem gutt. Denne filmen kan best beskrives som en krysning av Bad Santa og Fargo —med Mel Gibsom i Hovedrollen. Fatman finner du i Filmleie.

ALTERNATIV JULENISSE: Ikke akkurat klassik julestemning i «Fatman». Foto: Saban Films.

Die Hard

Actionfilmen som definerte sjangeren og gjorde Bruce Willis til en superstjerne. Die Hard er langt fra en varm og koselig julefilm, men det faktum at handlingen faktisk er lagt til julen gjør at den likevel har etablert seg som en av de filmene vi bare må se i julen. Die Hard finner du på Telia Play under Filmleie.

Nye filmer og serier i desember

Den 12. Mann

Året er 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flukter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren.

Se en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdens krig på Telia Play under Nordisk Film + fra 25. desember.

PÅ FLUKT: Thomas Gullestad spiller motstandsmann Jan Baalsrud i Den 12. Mann. Foto: Petter Skafle Henriksen/Nordisk FIlm

Bill & Ted Face The Music

Nå kommer endelig den tredje Bill & Ted-filmen, Bill & Ted Face the Music. Men tretti år etter forrige film har det ikke gått så bra med bandet The Wyld Stallyns som de ble lovet.
Se Bill & Ted Face the Music på Telia Play under Filmleie fra 28. desember.

Tenet

Christopher Nolan, mannen bak «inception» og «Interstellar», vet å lage skikkelig show! Tenet er en Bond-aktig action-thriller som omhandler både internasjonal spionasje, tidsreiser og evolusjon. Dessuten byr den på scnener fra Norge, nærmere bestemt Tjuvholmen og taket av operahuset i Oslo. Tenet er allerede tilgjengelig som kjøpefilm i Telia Play under Filmleie, og kommer som leiefilm 28. desember

ACTION: Full fart i action-thrilleren Tenet. Foto: SF Anytime © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc.

Psst… Mens vi venter i spenning på Sesong 2 av Euphoria, har HBO Nordic bestemt seg for å glede oss med en aldri så liten julegave; nemlig to spesialepisoder! Den første spesialepisoden er tilgjengelig fra 07. desember, og episode nummer to kommer 25. januar.

Life in a year

Når 17 år gamle Daryn finner ut at kjæresten Isabelle er døende, bestemmer han seg for å gi henne et helt liv med opplevelser i det siste året hun har igjen. Rørende drama og romantikk på sitt beste. Life in a year er tilgjengelig på Telia Play under Filmleie.

LIFE IN A YEAR: Finn frem lommetørkle og vær forberedt på å bli rørt. Foto: SF Anytime © 2020 Sony Pictures Entertainment. All Rights Reserved.

The Head

I Thriller-serien The Head møter vi en utvalgt gruppe forskere har ansvaret for å holde hjulene i gang ved en forskningsbase på Sydpolen under den lange mørketiden. Men midt på vinteren opphører plutselig all kommunikasjon fra basen. Originalserien The Head finner du i sin helhet på Telia Play under Viaplay.

SPENNING: Det er duket for både mord og mysterier i thriller-serien The Head. 

The Defeated

I krimserien The Defeated skal vi tilbake til Berlin I 1946. Politibetjenten Max McLoughlin er i byen for å opprette en ny politistyrke i kjølvannet av den kaotiske krigen. Samtidig leter han i all hemmelighet etter sin bror, som har forsvunnet.

Strøm nye eposoder av The Defeated på Telia Play under Viaplay hver uke fra 13. desember. 

KRIM: Glad i krim? Da bør du definitivt sjekke ut den nye orginalserien The Defeated fra Viaplay.

Gangs of London

I over 20 år har den mektige gangsterbossen Finn Wallace styrt Londons underverden. Nå er han død, og sønnen Sean gir tar opp jakten på hvem som står bak mordet. Gangs of London er en brutal men kritikerrost spenningsserie i 10 deler. Alle episodene er tilgjengelig på Telia Play under C More.

GANGSTERSERIE: Brutalt og rått i gangsterserien Gangs of London. Foto: Sky UK / C More

Beck – Uten tvil

Krim er perfekt underholdning i romjulen — og hva passer vel da bedre enn svensk politidrama med Kristofer Hivju i spissen. Dette er den andre av fire nye og spennende Beck-filmer, og nummer film nummer 40 i den kjente og kjære serien.

Alle Beck-filmene er tilgjengelig på Telia Play under C More.

Dette er Telia Play


  • I Telia Play har vi samlet markedets beste utvalg av strømmetjenester, med filmer, serier, sport og masse underholdning for barn.

  • Vi har TV-arkiv hvor du kan se programmene du gikk glipp av forrige uke, og filmleie med et stort utvalg av nye filmer og gamle klassikere.

  • Du kan selvfølgelig også se dine favoritt-TV-kanaler direkte, eller når det passer for deg i opptak.

  • Du trenger ikke en TV for å se TV fra Telia. Med Telia Play appen som følger med abonnementet ditt har du alt innholdet tilgjengelig på alle enheter, slik at du kan se hva du vil, hvor du vil, når du vil.

 

Var denne siden nyttig?