Familie sitter i skiheis og tar en selfie

Bruk jobbmobilen med god samvittighet

Er du bekymret for at du har for lite mobildata i bedriftsabonnementet ditt? Med enkle grep kan du snappe, strømme og lytte så mye du bare orker i juleferien! 

 

Det nærmer seg juleferie og tid for både inne- og utekos – med alt det innebærer av julefilmer, julemusikk og ski- eller aketurer.

For de fleste av oss er databruk en selvsagt del av ferien. Vi ønsker å dele de små og store hverdagsøyeblikkene med venner og familie – og selvsagt kose oss litt ekstra med serier, film, spill og sportssendinger. 

Julen er for mange også reisetid. Vi skal gjerne på familiebesøk, på hytta og på tur – og for de minste kan behovet for å bli litt ekstra underholdt komme. Da er det kjekt å ha nok data på mobilen slik at barna kan slappe av med en serie eller spille et spill. 

Jobbmobil-data.jpgDe små trenger gjerne litt ekstra underholdning når bilturen blir lang. 


Selv om arbeidsgiver har lagt inn en grei datamengde i abonnementet ditt, kan det bli for lite når du og familien er på farten i flere uker i strekk, med god tid til underholdning. En klassisk bekymring mange har er nemlig at det ikke er nok data inkludert i bedriftsabonnementet. Heldigvis er det veldig enkelt å kjøpe mer data uten at jobben skal måtte betale for det.

I Telia-appen kan du enkelt kjøpe ekstra datapakker eller Data Boost fra jobbmobilen og betale for dette selv.

– Mange kan nok føle seg fastlåst til datamengden de får dekket av arbeidsgiveren sin. Med Telia-appen og Vipps er det mulig å betale for mer mobildata fra egen lomme. Det gir deg som arbeidstaker mer fleksibilitet og større frihet til å bruke jobbmobilen som du vil, samtidig som du får bedre kontroll over egen databruk, sier Lars Setsaa, produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift.

Få full glede av mobilen – også i ferien

Det er liten tvil om at vi i ferier trenger litt ekstra mobildata – uansett om vi legger årets juleferie til inn- eller utland. Reiser du til utlandet gjelder Roam like home i alle EU- og EØS-land, noe som betyr at du kan bruke jobbmobilen akkurat som hjemme.

I ledige stunder kobler vi også gjerne av med å lese nyheter, sjekke været og scrolle gjennom sosiale medier, og kanskje poster vi noen bilder fra juleferien selv også.  

Noen timer serietitting på strømmetjenester som Netflix eller NRK TV tar man seg gjerne også tid til, men dette krever imidlertid en del data. Bare på én time på Netflix med høykvalitetsbilde bruker du omtrent 1,2 GB. På NRK TV, med tilsvarende bildekvalitet, bruker du omtrent 1,5 GB*. Da er det lett å skjønne at dataene flyr!

Selv om du bruker langt mindre data på lydbøker, radio og Spotify, går det allikevel med noen MB her òg – spesielt hvis du har planer om å pløye gjennom en lydbok på en lang bil- eller togtur.  

Behovet for mobildata i ferien er med andre ord kommet for å bli. For deg som har bedriftsabonnement hos Telia finnes det gode, fleksible løsninger for nettopp det. 

brukejobbmobilen.jpg


Går du tom for data, kan du kjøpe ekstra datapakker på 1, 5 eller 10 GB i Telia-appen. Datapakken vil gjelde gjennom hele fakturaperioden din, og kan kjøpes enten du sitter på hytta hjemme i Norge, rusler gatelangs på julemarkedet i København – eller befinner deg et annet sted innen EU/EØS.

Tross alt skal det være lett å bruke jobbmobilen som man ønsker, både hjemme og i ferien – uten å måtte begrense strømmingen eller være redd for hva som kommer på bedriftens regning! 

Data Boost - ubegrenset mobildata 

Juleferie er også hyttetid og mange tilbringer tid på hytta i ferien. Etter en lang dag i løypene eller i bakken, er det ekstra godt å tulle seg inn i et pledd og sette på en film, lese aviser eller spille mobilspill. Kanskje er TV-en okkupert av barna og du bare må få med deg siste episode av favorittserien? Da er det genialt å bruke mobilen!

Det aller enkleste når du trenger data for en kortere eller lengre periode, er Data Boost som gir deg fri data i en bestemt tidsperiode. Helt perfekt når du har lyst til å streame en film, eller bare må få med deg fellesstarten på ski. 

Tilleggstjenesten Data Boost gir deg nemlig muligheten til å kjøpe ubegrenset data i 1 time for 19 kr, 3 timer for 39 kr eller 12 timer for 99 kr. 

Og det aller beste? Når Data Boost er aktivert bruker du kun dataen du har kjøpt. Det betyr at du beholder datamengden du allerede har inkludert i abonnementet ditt, og slipper å bekymre deg for å bruke opp dataen din. Tjenesten kan enkelt kjøpes med Telia-appen  – som du kan laste ned her: Slik bruker du Vipps til å skaffe deg mer data


  • Ekstra datapakker og Data Boost kan kjøpes via Min Side og i Telia-appen.
  • Datapakker: Du kan velge mellom 1, 5 og 10 GB.
  • Dataen du kjøper gjelder for innværende fakturaperiode.
  • Med Data Boost kan se du se så mye sport, film eller serier som du bare klarer i en avgrenset periode.
  • Velg om du vil strømme 1 time for 19 kr, 3 timer for 39 kr eller 12 timer for 99 kr.
  • «Boosten» starter i det du kjøper pakken.
  • Vipps har ikke noen påvirkning på bedriftsfakturaen, kjøp ekstra data og betal fra egen lomme.

 

Vipps for bedriftskunder og Data Boost gjelder for abonnement Telia Dobbel, Telia Click, Telia Bedrift og Smart Avtalepris.

*Kilde: Side3.no

Var denne siden nyttig?