Infinity symbol

5 grunner til å sjekke den nye iPhone SE

Mandag kveld lettet Apple på sløret og lanserte iPhone SE. En kompakt, men samtidig svært kraftig telefon. Vi har plukket ut det viktigste du trenger å vite om nye iPhone SE.

Nye iPhone SE kommer til Norge i april. Skjermstørrelse, kamera og ytelse kjennetegner nyheten.

Apple iPhone SE. Foto: Apple.

Foto: Apple.

Less is more. 4 tommer skjerm

Mobilskjermer har blitt større og større de siste årene, men med iPhone SE går Apple tilbake til størrelsen vi kjenner fra iPhone 5S. En svært populær skjermstørrelse sier Apple selv. Det blir et spørsmål om hva du selv foretrekker, men det er ingen tvil om at iPhone 5-størrelsen ligger godt i hånden.

Kraftig og lynrask

Selv om iPhone SE er en kompakt telefon har den mye av den samme innmaten som storebroren iPhone 6S. Inkludert den avanserte A9-chippen, som gjør iPhone SE til en lynrask kraftplugg. Grafikkprosessoren er tre ganger raskere enn iPhone 5S, noe som gir sinnsyke app- og spillopplevelser.

Imponerende kamera og bildemuligheter

Kamera og bildekvalitet er også likt det vi finner i toppmodellen iPhone 6S. iSight-kameraet på 12 megapiksler gir sylskarpe stillbilder og mulighet for å ta opp og redigere 4K-video (4xHD). Er du glad i å ta selfier kan det være nyttig å vite at Retina Flash-funksjonen skal gi bedre bilder også under dårlige lysforhold.  Den fiffige funksjonen Live Photos lar deg se sekundene før og etter øyeblikket hvor bildet er tatt. Slik unngår du å måtte ta et nytt bilde om noen blunker.

Velkjent, men oppgradert design

På utsiden er iPhone SE basert på den populære designen vi kjenner fra iPhone 5S, men nye farger, matte kanter og fargeavstemt logo i rustfritt stål gir telefonen et nytt og moderne utseende. Et vakkert smykke man får lyst til å ha i hånden.

Apple iPhone SE i rosa farge. Foto: Apple.

Foto: Apple.

Night Shift for dem med søvnproblemer

Apple lanserte også i går den nyeste versjonen av mobilplattformen iOS 9.3, som er selve fundamentet i iPhone SE.  Blant nyhetene her er funksjonen Night Shift. Denne justerer automatisk fargetemperaturen på skjermen når det blir mindre dagslys, slik at du på kveldstid blir mindre eksponert for det blågrønne lyset som forskere mener kan gi søvnproblemer. Innovativt!

Kjøp iPhone SE her.