Bilde av Netgear Nighthawk M1 i studio

Her er 4G-ruteren du har drømt om

Det burde ikke være mulig, men NETGEARs  nye flaggskip Nighthawk M1 er rett og slett banebrytende.

Nye modemer og rutere har kanskje ikke vært blant de mest spennende produktlanseringene. Heldigvis er den tiden nå forbi. NETGEARs Nighthawk M1 forandrer spillereglene. Den kraftige 4G-ruteren er intet mindre enn genial, like bra å bruke hjemme som på farten.

Bak et stilrent ytre og svøpt i brukervennlighet finner du verdens første kommersielt tilgjengelige mobile 4G-ruter i gigabitklassen. Det betyr at den i teorien kan oppnå nedlastingshastigheter på inntil 1 Gbps. I praksis kan du forvente hastigheter på inntil 220 Mbps på steder med god dekning*. Det er sannsynligvis raskere enn nettverket du har hjemme, og raskere enn hastigheten du vanligvis opplever med mobilen som modem.

Og med Nighthawken slipper du selvsagt å tømme mobilen for batteri mens du deler internett. Det store batteriet på hele 5040 mAh betyr nok guff til 24 timers kontinuerlig bruk og kan til og med brukes som powerbank.

Slik fungerer ruteren

Kort oppsummert er NETGEAR Nighthawk som vanlige rutere. Den tar imot et internettsignal og videreformidler det i et privat trådløst nettverk som du kontrollerer. Den kan hente inn både 4G fra mobilnettet og koble seg på eksisterende linjer via en vanlig ethernetkabel. Det kan mange rutere, det er i hastigheten, stabiliteten og alle ekstrafunksjonene at Nighthawken virkelig skiller seg ut som best i klassen.

Mann på terasse med mobiltelefon og kaffekopp.

Med NETGEAR Nighthawk M1 kan du ta med deg perfekt dekning uansett hvor du skal. Foto: iStock

Topp ytelse uansett bruk

NETGEAR Nighthawk M1 har det som på fint kalles for dual band dual concurrent wifi. Det betyr at ruteren kan etablere WiFi på både 2,4 GHz og 5 GHz, noe som gir en mer stabil ytelse uavhengig av bruken. Det kommer av at 2,4GHz er radiobølgefrekvensen med lengst rekkevidde, og som dermed er mest brukt i WiFi, men her er det trangt om plassen slik at det fort kan gå på bekostning av ytelsen. 5 GHz har en kortere rekkevidde, men er mye kraftigere, med mye mer plass for flere brukere samtidig.

Med dual band dual concurrent WiFi sikrer NETGEAR Nighthawk M1 et WiFi med stabil ytelse for alle brukerne, uansett om du sjekker nettaviser, gamer eller binger serier på Netflix. Ruteren pensler automatisk brukeren over på den frekvensen som gir den raskeste og beste bruksopplevelsen.

Nyhet!
Netgear Nighthawk M1 4G-ruter

Netgear Nighthawk M1 4G-ruter

  • Koble til inntil 20 enheter / brukere samtidig
  • 16 timer batteritid (5040 mAh)
  • Dual-band WiFi (2.4 og 5.0 GHz)
  • 2,4 tommers LCD-skjerm gir info om hastighet, tilkoblede enheter m.m.

Trygt nett for hele reisefølget

En stor fordel med Nighthawken er muligheten til å koble på 20 forskjellige enheter på det trådløse nettet. Det høres kanskje ut som litt mye, men blir fort nødvendig når familiens laptoper, mobiler, smartklokker, tablet og håndholdte konsoller som Nintendo Switch skal være med til hytta eller holdes i gang under den fire timer lange mellomlandingen på vei til sommerferien.

Alternativet har lenge vært å bruke opp batteriet på telefonen på å dele nett, eller koble seg på et usikret lokalt nettverk. Sistnevnte er gjerne fristende siden det er gratis, men vær obs på at det kan utgjøre en stor sikkerhetsrisiko. Usikrede nettverk er ikke krypterte, noe som gjør at det er veldig lett for uvedkommende å bryte seg inn. Med Nighthawken er hele reisefølget mye tryggere.

Nighthawk M1 ruter på et bord

Nighthawk M1 kan også brukes som en tradisjonell ruter hvis du er et sted med fast internett. Da har du ditt helt eget trygge nettverk i nettverket. Foto: Andreas Luksepp

Vel fremme kan du enkelt koble deg på hotellets eget (krypterte) nettverk og bruke Nighthawken som en vanlig trådløs ruter. Slik kan du fortsette å bruke ditt eget trådløse nett uten å bruke opp datapakken din, samtidig som du beholder innstillingene på nettverket ditt, som for eksempel foreldrekontroll.

Ditt nettverk, ditt innhold

NETGEARs Nighthawk kan i tillegg streame ditt eget innhold til brukerne. Du kan enkelt koble til, og hente innhold fra microSD minnekort, USB-enheter eller eksterne harddisker og gjøre innholdet tilgjengelig for brukerne dine. Alt styres med en intuitiv app der du også har oversikt over bruk, gjenværende datapakke, batteri og innstillinger. Dette finner du også på Nighthawkens display som gir deg oversikten ved et øyekast.

Barn tog.jpg

En 4G-ruter er genialt hvis du vil ha stabilt og raskt nett for hele familien – enten det er i bilen, på hytta eller på toget. Foto: iStock

NETGEAR Nighthawk M1 er et must både for deg som skal ta med familien på langtur og for deg som skal reise mye og er avhengig av trygg, rask og stabil internettilkobling. Den innebygde powerbanken gjør at det ikke blir en ekstra dings, men heller en erstatning med bedre funksjonalitet.

Særlig for de som har hytter litt utenfor allfarvei hvor dekning kan være en utfordring, vil den nye ruteren kunne løse problemene. Nighthawken har faktisk støtte for en ekstern antenne, og med en slik vil du få en helt fenomenal dekning. Også på steder hvor mobiltelefonen sliter.

Netgear ORBI – full hastighet i hele hjemmet

På hjemmefronten har NETGEAR kommet med like spennende nyheter. Med det nye mesh-systemet ORBI løser NETGEAR de vanligste irritasjonsmomentene du har med det trådløse nettverket hjemme: Sviktende dekning og dårlig ytelse med flere brukere. Hittil har løsningen vært å kjøpe en eller flere dingser som forlenger signalet til ruteren. Disse har ofte vært vanskelige å sette opp, og kan føre til flere problemer enn de løser. For eksempel kan du måtte bytte mellom forskjellige nettverk avhengig av hvor i hjemmet du befinner deg, og ytelsen kan bli drastisk redusert underveis ettersom ruteren blir en flaskehals, eller signalene mellom ruteren og forlengeren blir forstyrret av andre signaler. 

Produktbilde av Netgear Orbi

NETGEAR ORBI kan kobles sammen med Nighthawk M1 for å sikre god dekning i hele hytta. Foto: NETGEAR

Sømløst i hjemmet

Alt dette slipper du med det nye mesh-systemet til NETGEARs ORBI der ruteren og satellittpunktene gir deg samme ytelse uansett hvor du befinner deg i hjemmet. Det er mulig siden dette er et tri-band system. Det betyr at Orbi bruker tre datastrømmer, en på 2,4 GHz og to på 5 GHz der den ene strømmen er et prioritert nettverk kun mellom ruteren og satellitten(e). Dette gjør at trafikken mellom ruter og satellitt ikke forstyrres av den øvrige surfingen på nettverket. De resterende to datastrømmene på 2,4 GHz og 5GHz sikrer stabil ytelse for alle brukere uansett hva man holder på med – akkurat som i Nighthawken. På denne måten sikrer meshnettverket til NETGEARs Orbi at du faktisk får de hastighetene som du betaler for.

Systemet er enkel plug-and-play, finnes i forskjellige størrelser avhengig av hvor stort hjemme ditt er og har selvsagt innebygde funksjoner som foreldrekontroll og VPN.

Altså et utvalg med nye, spennende rutere du nå får kjøpt hos Telia, som også er verdt å sikle over.

*Estimert høyeste hastighet for alle abonnement er 220 Mbit/s ned og 35 Mbit/s opp. Faktiske hastigheter avhenger av kapasitet og andre forhold. Les mer om dekning og hastighet her.

Var denne siden nyttig?