Samsung Galaxy Watch holdt i en hånd.

Med nye Galaxy Watch kan du legge igjen telefonen hjemme

Samsung begynner å få lang erfaring med smartklokker, og den helt nye Galaxy Watch har en rekke fordeler sammenlignet med tidligere generasjoner.

Samsung lanserte den første utgaven av sin Gear-klokke tilbake i 2013, og siden den gang har de lansert en rekke ulike modeller. Med sin nye smartklokke har de droppet Gear-betegnelsen, og nå er det kun Galaxy som gjelder. Navnebyttet er imidlertid ikke det mest interessante med den nye klokken – for Samsung Galaxy Watch kan by på en rekke fordeler sammenlignet med andre smartklokker på markedet.

Større frihet

Den største nyheten med Galaxy Watch er utvilsomt at du kan bruke klokken til alt som krever internett uten å ha med deg telefonen. Som første operatør i Norge støtter Telia nå Samsung Galaxy Watch 4G med innebygd SIM-kort - såkalt eSIM, og det gir deg større frihet.

Uansett om du skal trene, jobbe eller handle inn middag til storfamilien kan du altså høre på musikk, ringe og sende meldinger selv om telefonen er et helt annet sted. Samsung Galaxy Watch med Telia er rett og slett en smartklokke med 4G.

Friheten du får med en smartklokke med 4G, som gjør at du kan være koblet til nett hele tiden, løser en av de største utfordringene smartklokker har hatt siden de kom på markedet.

Håkon Lofthus, leder Telia Privat

Bluetooth har en rekkevidde på inntil 50 meter, men det er i beste fall. Med Galaxy Watch og Telia-abonnement kobler den seg automatisk opp mot 4G-nettverket så fort du er utenfor rekkevidde fra telefonen.

Å slippe å ha med seg telefonen på løpetur eller treningssenteret, og fortsatt ha tilgang til Spotify er eksempelvis noe mange vil sette pris på.

En arm med Galaxy Watch strekker seg opp og holder i en vektstang.

Foto: Samsung.

Fire dagers batteritid

Galaxy Watch løser også et annet problem mange tidligere smartklokker har slitt med – nemlig batteritiden. Den største modellen har en batteritid på inntil fire dager, og det gjør at du slipper å bekymre deg for en død klokke på ettermiddagens løpetur fordi du glemte å lade den i løpet av natten. Eller natten før det, for den saks skyld.

– Smartklokker blir stadig mer populært, og det er ikke lenger noe som er forbeholdt teknologiinteresserte. Flere og flere ser fordelen med aktivitetsarmbånd og smartklokker, og Galaxy Watch kombinerer egenskapene til aktivitetsarmbåndene, mer tradisjonelle smartklokker og telefonen på en helt ny måte, sier Lofthus.

Mange vil nok også sette pris på designretningen Samsung har valgt med sine smartklokker, og Galaxy Watch er intet unntak. Den ser, i motsetning til en del av konkurrentene, ut som en klassisk klokke. Du kan også velge mellom tusenvis av ulike bakgrunner slik at du får en klokke som matcher din egen stil.

Samsung Galaxy Watch holdt i en hånd.

Foto: Samsung.

Betjeningsløsningen med den roterende ringen rundt klokken er også vesentlig mer brukervennlig enn de du finner på andre smartklokker. Med to ulike størrelser å velge mellom (46 og 42 mm), passer klokken utmerket til ethvert håndledd.

Spotify på håndleddet

Galaxy Watch er optimalisert for å hjelpe deg med å holde styr på aktiviteten – enten du allerede er aktiv mosjonist eller på jakt etter noe som kan hjelpe deg på vei mot en litt sunnere livsstil. Den innebygde pulsmåleren gir deg oversikt over aktivitet gjennom dagen, og den analyserer også søvnen din gjennom natten. Klokken kan også gi deg beskjed når den merker at du blir stresset og komme med forslag til øvelser som vil roe deg ned.

Galaxy Watch på håndleddet med Spotify-logoen midt i urskiven.

Foto: Samsung.

Samsungs eget Tizen-operativsystem gjør at du har tilgang på en lang rekke apper – blant annet Spotify. Med 4 gigabyte lagringsplass kan du også laste ned musikk som du kan høre på i områder uten dekning. Det er perfekt for de litt lengre løpeturene i skogen eller skituren på fjellet.

Galaxy Watch fungerer aller best sammen med Samsung-telefoner, men også andre Android-brukere kan nyte godt av de fleste funksjonene i Samsungs nyeste smartklokke. Det samme gjelder brukere av nyere iPhone-modeller (iPhone 5 med iOS 9 eller nyere).

– Med en Samsung-telefon får du tilgang til alt av meldingshistorikk og andre apper automatisk, men alle nyere Android-telefoner vil for eksempel vise deg notifikasjoner og la deg svare på meldinger og anrop, avslutter Lofthus.

Sist oppdatert: 28. september 2018

Var denne siden nyttig?