8 grunner til at du bør skaffe deg iPhone X

Vi har samlet gode grunner til at du vil elske Apples jubileumsmodell, iPhone X.

iPhone X - 8 grunner til å skaffe seg iPhone X. Foto: Apple.

Foto: Apple.

 • 1

  Super Retina-skjerm og ingen rammer

  Apple har fjernet rammen for å gi større plass til selve skjermen. Skjermen har en størrelse på hele 5.8 tommer, og er av typen OLED Super Retina. Det betyr en oppløsning på 2436x1125 piksler, som gir en fantastisk skjermopplevelse med klarhet, skarphet, dybde og fargegjengivelse som det ikke finnes maken til i markedet.

  Tek-giganten har også gått tilbake til glass foran og bak, som gjør mobilen ingenting annet enn svært elegant!

  iPhone X med Super Retina-skjerm

  Foto: Apple

 • 2

  Sveip deg hjem, bort, opp, ned, frem og tilbake

  Hjem-knappen er borte. Som erstatning har Apple ført sveipe-funksjonen et steg videre. De har nemlig erstattet hjem-knappen med sveip. Det vil si at for å gå inn på mobilen sveiper du fra bunnen og opp. For å gå ut av et åpent program eller en app, sveiper du deg ut av programmet igjen.

  – Men hva gjør jeg når jeg skal bla mellom åpne apper, tenker du kanskje. På tidligere modeller gjorde du dette ved å dobbeltklikke på hjemknappen. Med iPhone X er det også sveip som gjelder. Sveip opp og hold fingeren på skjermen et lite sekund så kommer alle åpne apper opp på samme måte som du er vant med fra tidligere.

 • 3

  Ansiktet ditt som passord

  I dag har vi Touch ID på iPhone som portvakt for å åpne mobilen vår. Nå som hjemknappen er borte har ikke iPhone X lenger en flate for å gjenkjenne fingeravtrykket. Det nye sikkerhetssystemet bruker ansiktet ditt, Face ID.

  Ansiktsgjenkjenning med iPhone X

  Foto: Apple

  Et TrueDepth-kamerasystem er utstyrt med en avansert teknologi som skanner og analyserer mer enn 30 000 punkter i ansiktet ditt. Slik låser iPhone X seg opp fra låst skjerm. Samtidig vil den funksjonen fungere som verifisering i betalingsløsninger som Apple Pay. Vi håper den også vil lette bruken av Vipps og andre betalingsløsninger etter hvert, men det gjenstår å se. 

   

  Face ID fungerer uavhengig av dagslys eller kveldslys. Funksjonen aktiviseres i det du aktiverer mobilen for første gang, på samme måte som du scannet fingeravtrykket ditt tidligere.

 • 4

  Portrettkamera foran og bak

  Da iPhone 7 Plus kom var det mange som var over seg av begeistring for kameraets portrett-funksjon. Det har en fantastisk dybdeskarphet som skaper de vakreste portrettbilder. iPhone X har også denne portrett-funksjonen i selfie-kameraet i front. Det gir en helt ny dimensjon til selfiene dine.

  En annen ny funksjon i portrettmodus er at du kan justere lyssetting i bildet før du knipser. Det gir en følelse av at bildet er tatt i studio.

 • 5

  Profesjonelt kamera

  Kameraet bak har 12 megapiksler og også portrett-funksjon, med dybde- og ansiktsanalyse og mulighet for å justere lyssettingen. Det er to kameraer bak med dobbel optisk bildestabilisator og optisk zoom som gir kvalitet til bildet, selv ved svakt lys. Tar du bilder med iPhone X vil du føle deg som en profesjonell fotograf.

  iPhone X med portrettfunksjon

  Foto: Apple

 • 6

  Levende emojies

  Apple har tatt emojis opp til et nytt nivå og animert dem. De kaller dem Animojies. Du kan nå animere en emoji med dine egne ansiktsbevegelser gjennom selfie-kamera. Det kan bli ganske morsomt, og er et kreativt leketøy. I praksis fungerer dette på samme måte som filter på Snapchat.

 • 7

  Tek-talk-alert! Fremtidsteknologi på det aller beste

  iPhone X er utstyrt med fremtidsteknologi en kan gispe av. iPhone X har A11 biometrisk prosessor som kan gjennomføre opptil 600 milliarder handlinger per sekund. Det er knapt mulig å forstå hva det i det hele tatt betyr.

  Prosessoren er lynrask, Face ID-teknologien vil gjenkjenne deg til tross for fysiske endringer i utseende ditt og grafikken er oppsiktsvekkende. iPhone X er spesielt tilrettelagt for AR, altså utvidet virkelighet på norsk. Det vil si at den gir unik kvalitet i AR-apper.

 • 8

  Trådløs lader

  iPhone X med trådløs lading via AirPower

  Foto: Apple

  Apple fjerner ladekabelen og lanserer en trådløs ladestasjon. Apple har allerede inngått samarbeid med flere store kjeder som skal installere ladeplaten på stedene sine. De har også samarbeidet med andre leverandører som Exibel, for å lage ladestasjoner til både hjem og bil som vil være kompatible med iPhone.

  Den nye ladeplaten til Apple, AirPower, vil ha plass til iPhone X, Apple Watch og den ladbare AirPod-esken, og alle kan lade samtidig! iPhone X skal ha to timer lenger batterilevetid enn iPhone 7.

Var denne siden nyttig?