iPhone og iPad blir aldri det samme etter iOS 11

Med nytt operativsystem lover Apple et realt løft på brukeropplevelsen av iPhone og iPad. Til høsten kommer iOS 11, og du kan forvente mange nye funksjoner og egenskaper.

Den nye oppdateringen til Apple vil gi deg opplevelsen av en helt ny iPhone og iPad, uten at du mister den anerkjente og vakre Apple-touchen. Aller størst endringer vil det være for iPad, som i større og større grad vil erstatte den bærbare datamaskinen helt. Særlig med iPad Pro.

iPad og iPhone. Foto: Apple.

Foto: Apple.

Med iOS 11 kan du blant annet forvente deg bedre kamerafunksjoner, smartere Siri og ikke minst AR-teknologi (AR = augmentet reality/utvidet virkelighet).

1. Størst endringer for iPad

Apple sier selv at denne iOS-oppdateringen er «Et kjempeskritt for iPhone. Et kolossalt sprang for iPad». Det har de helt rett i. Med iOS 11 får iPad blant annet disse funksjonene:

Helt ny dock: Dock-en eller menyen på Mac kjenner du kanskje til. Nå får også iPad denne linjen med programmer nederst i vinduet. Det gjør det enklere å komme til og bruke flere apper og funksjoner samtidig. Dock-en kan du skreddersy og tilpasse slik at du kan legge de appene du bruker mest mest tilgjengelig.

Flytt og slipp: Dette er en funksjon som gjør at du enkelt kan flytte tekst, bilder og filer fra en app til en annen. I tillegg splitter skjermen seg og kan vise flere apper samtidig. For eksempel bildebibliotek på den ene halvsiden av skjermen og mail på andre halvsiden.

Apple Pencil: Med den nye oppdateringen blir Apple Pencil for iPad Pro enda bedre. Tidligere har ikke Apple Pencil vært så allsidig som man skulle ønske, og har ikke fungert i alle apper og funksjoner. Det vil den nå. Du kan for eksempel tegne eller notere i PDF-dokumenter og bilder. Du kan skrive på låst skjerm. Det du skriver lagrer seg automatisk i «Notater».

iPad-skjermbilder. Foto: Apple.

Foto: Apple.

2. Utvidet virkelighet til et helt nytt nivå

Med den nye oppdateringen kommer også den største AR-plattformen i verden. For eksempel vil IKEA bruke AR-funksjonen til iOS 11, som gjør at du kan plassere virtuelle møbler i realistiske mål i hjemmet ditt for å se hvordan det passer. Dette er et verktøy ikke bare profesjonelle kommer til å elske. ARKit vil gi hobby-designeren muligheten til å plassere virtuelle objekter i den virkelige verden ved hjelp av enhetens kamera. Forestill deg Pokemon Go eller Snapchat-filter, bare enda bedre, og til reelle formål - ikke bare for gøy.

Vi gleder vi oss til å se hvor det vil virke!

Eksempel på ARKit-funksjon på iPad. Foto: Apple.

Foto: Apple.

3. Bedre kamera og kule funksjoner

Kameraet kommer til å få nye filter i enda bedre kvalitet. Det blir mer uttrykk i bildene og fargene blir mer naturlige. Det blir også nye funksjoner med «live foto», hvor du både kan ta bilder i loop eller som boomerang på Instagram. Bildene kommer til å være i høykvalitet, men bildene kommer likevel ikke til å spise opp lagringsplassen. Bildenes filstørrelse blir faktisk mindre!

Eksempel på bildekvalitet på iPhone. Foto: Apple.

Foto: Apple.

4. Betalingsløsningen Apple Pay

Apple Pay kommer som en skikkelig utfordrer til Vipps og PayPal. Apple Pay vil gjøre det mulig å overføre penger til venner i iMessage. Tjenesten kommer til å bruke Touch ID for autentifikasjon. Kortinformasjon har man lagt inn på forhånd. Enkelt, smart og uten bruk av app.

5. Smartere Siri

iOS 11 vil gjøre Siri enda smartere. Ved hjelp av avansert kunstig intelligens vil Siri lære deg enda bedre å kjenne, forutse hva du vil gjøre og komme med forslag før du har spurt. Siri vil forstå kontekst, handling og språk. Siri vil rett og slett kjenne deg. Et eksempel på hvordan Siri vil kunne hjelpe deg er dersom du gir beskjed til noen, via tekstmelding, at du er på vei et sted hvor dere skal møtes, så kan Siri gi deg anslått ankomsttid.

Dette er noen av funksjonene med oppdateringen, iOS 11. For nyeste iOS-oppdatering se iOS 12.

Var denne siden nyttig?