Huawei P30 Pro. Kilde: Huawei.

Dette er Huawei P30

Huawei setter en ny standard for kamerakvalitet. Her er alt du trenger å vite om P30 Pro.

Huawei har de siste årene etablert seg som en veldig populær mobilprodusent. Flaggskip-telefonene har særlig utmerket seg blant konkurrentene  både når det gjelder design, brukeropplevelse og funksjoner. Dette er mobiler som både ser bra ut og som er fullstappet av toppmoderne teknologi. Alt tyder på at P30-serien kommer til å bli en enorm suksess!

P30 Pro - Hva er nytt? 

  • 4 kameraer; 3 bak, 1 foran
  • Bedre bilder i dårlig belyste områder
  • Bedre video i dårlig belyste områder
  • Bedre portrettfoto som kan lese dybde (frontkamera)
  • Vanvittig zoom! 5x optisk, 10x hybrid og 50x digital zoom

Huawei P30 er en oppsiktsvekkende god kameramobil.

Tek.no, 26.03.2019

Det er spesielt én ting som skiller Huawei sine nyeste mobiler fra mengden, og det er kamerafunksjonene. Mange oppfatter P20-mobilene som de beste kameratelefonene på markedet fordi de klarer å ta nydelige bilder uansett forhold. Derfor er det ikke så rart at forventningene har vært høye til Huawei sin nyeste supermobil, P30 Pro.

LES OGSÅ: Testpilotene gir toppkarakter til Huawei P30 Pro

Nå er telefonen endelig vist frem, og det er helt tydelig at Huawei fortsatt ønsker å sitte på kameratronen. Huawei P30 Pro kan nemlig skilte med tre objektiver på baksiden, der samtlige har ganske utrolige spesifikasjoner. 

Overbevist? Kjøp Huawei P30 med SVITSJ.

En kvinnehånd holder en Huawei P30 Pro. Kilde: Huawei

Kameramulighetene til Huawei P30 er mer avanserte enn noen andre mobiler på markedet! Foto: Huawei.

Det mest unike er zoom-mulighetene. Et av objektivene klarer å zoome inn hele 10 ganger uten at det går utover kvaliteten på bildene. De fleste konkurrentene klarer foreløpig bare 2x optisk zoom. 

Huawei har løst dette ved å utvikle et slags periskop-system, som i praksis når 5x optisk zoom. Deretter hentes fargedata fra hovedkameraet som bearbeides med avansert programvare, slik at det totale hybridzoom-nivået blir på 10x. Digital zoom er på hele 50x.

Huawei P20 Pro periscope. Kilde: Huawei.

Huawei forteller at poenget med zoom-mulighetene ikke nødvendigvis er å zoome inn lengst mulig, men å gi brukerne større frihet til å komponere bilder. Det å stå lenger unna et motiv og zoome inn, kan gi en mer naturlig, levende effekt.

I tillegg til zoom-objektivet er det altså to linser til på telefonen. Hovedlinsen brukes til de «vanlige» bildene, og har en oppløsning på hele 40 megapiksler. Den tredje linsen brukes til vidvinkel-bilder, og har 20 megapiksel-oppløsning. Vidvinkel egner seg glimrende til mer omfattende landskap- eller oversiktsbilder. Hovedkameraet tar for øvrig inn 40% mer lys enn tidligere, så nattbildene skal også bli knallbra.

Linsene på Huawei P30 Pro. Kilde: Huawei

P30 Pro har i tillegg til alt dette også en liten sensor som måler dybde. Denne sensoren sørger for bokeh-effekten, altså uskarpe bakgrunner i portrettbilder. Siden telefonen har en egen sensor dedikert til dybdeeffekter, blir resultatet langt mer avansert enn det andre telefoner klarer. 

Til slutt er det selvsagt plass til et selfiekamera på hele 32 megapiksler. Her loves det at kunstig intelligens vil kjenne igjen ansiktet ditt og optimalisere fargene for best effekt.

Huawei P30 Pro i vann. Kilde: Huawei.

Programvaren til telefonen skal ellers sørge for best mulig etterbehandling av bilder, stabilisering av videoopptak, og redigering av disse. Det er også plass til optisk stabilisering, så det skal mye til å gjøre videoene uklare!

Huawei har også planer om en videomodus der du vil kunne filme med to linser samtidig. Det betyr at du vil kunne filme vanlig og med zoom på samme tid, noe som vil gi to separate perspektiver på videoopptakene. Dette kommer i en programvareoppdatering litt senere.

Ved siden av kameramulighetene er P30 Pro naturligvis en meget fin telefon. OLED-skjermen er 6.47 tommer stor med avrundede sider. P30 Pro har en liten «notch» som rommer selfiekameraet, men det som er interessant er at skjermen også fungerer som høyttaler, takket være en spesiell vibrasjonsteknologi. Det er skjermen selv som sørger for lydene ut av telefonen, ikke egne høyttalere.

Fingeravtrykk-sensor er også innebygd i skjermen. Alt dette gjør at skjermen kan være enda mer dominerende i front, og rammene er helt minimale.

Innmaten er i aller høyeste grad noe av det mest moderne du kan få, med kraftig Kirin 980-prosessor, 8 GB RAM og flere lagringskonfigurasjoner. Batteriet er også romslig – 4,200mAh er stort nok til å holde hele dagen, og vel så det. Telefonen støtter også trådløs vennelading av andre enheter som støtter Qi-standarden. Med andre ord, P30 Pro har alle funksjoner og muligheter vi forventer fra en toppmobil i 2019.

Ved siden av P30 Pro har det også blitt lansert en litt rimeligere og enklere modell, P30. Forskjellen er at denne har ikke 10x hybridzoom-løsning, dybdesensor eller den vibrerende skjermen. Den har også noe mindre batteri. Til gjengjeld har den hodetelefonutgang!

Huawei P30 Pro-modeller i 3 ulike farger. Kilde: Huawei.

Mobilen er fargerik på baksiden, og har en veldig minimalistisk front. Foto: Huawei.

Mobilen kommer for øvrig i tre ganske så lekre fargevarianter som skal være inspirert av nordlyset.

Var denne siden nyttig?