Verdt å vite om Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 og S9+ med kamerateknologi til å måpe av.

1. Oppgradering av en av mobilens viktigste funksjoner

Samsung sier at bilder er blitt vår viktigste måte å kommunisere på. Det har de helt rett i. Bare se hvordan vi deler filmer og bilder med venner og familie i ulike sosiale medier. Derfor setter vi større og større krav til et bra mobilkamera. Der overgår Samsung Galaxy S9 og S9+ forventningene. I denne modellen er kameraet oppgradert til å bli verdens mest lyssterke kamera. Det gir større muligheter til å ta skarpe bilder under alle forhold. Kamerateknologien gjør det også mulig å filme i Super Slow Motion med 960 bilder per sekund.

Denne gangen er det kun Samsung Galaxy S9+ som har to kameraer bak, hvor ett av objektene har lengre brennvidde.

Kamera på Galaxy S9. Foto: Samsung.

Foto: Samsung.

2. Styrket sikkerhet

På S8-modellen lanserte Samsung øyeskanning og ansiktsgjenkjenning som et forbedret sikkerhetssystem. Det vil si at mobilen låser seg opp ved at du ser på den. Samsung Galaxy S9 og S9+ er utstyrt med det samme, men nå bruker den begge systemene samtidig. Med Galaxy S8 måtte du velge den ene eller andre metoden. Når begge disse brukes sammen, blir sikkerhetssystemet enda mer fleksibelt og sikkert.

Øyeskanning på Galaxy S9. Foto: Samsung.

Foto: Samsung.

3. Enda færre kanter. Er det mulig?

Ja, faktisk. Samsung Galaxy S9 og S9+ har fjernet enda mer av kantene på toppen og bunnen. Det gjør høyden på mobilen derfor litt lavere enn på fjorårets modell, mens skjermstørrelsen beholdes; 5,8 tommer på S9 og 6,2 tommer på S9+.

Bakside på Galaxy S9. Foto: Samsung.

Foto: Samsung.

4. Optimaliserte stereohøyttalere

De nye mobilene har fått stereo. Høyttalerne er plassert i bunnen og toppen, og leveres av det kjente AKG. Høyttalerne er Dolby Atmos-sertifisert og optimalisert. Det gir høyttalerne en fantastisk god stereolyd om nærmer seg high fidelity sammenlignet med mobilhøyttalerne vi er vant med. Disse høyttalerne kan spille 40 prosent høyere enn Samsung Galaxy S8-mobilene. Det liker vi!

5. Personlig AR-Emoji

Den nye toppmodellen lar deg lage din egen AR-Emoji. Med selfie-kameraet vil mobilen lage en animert versjon av deg selv. Den har også flere ferdig animerte Emojis man kan bruke. Det kan løfte chatten med vennene til enda et nivå.

Personlig AR-emoji på Galaxy S9. Foto: Samsung.

Foto: Samsung.

LES OGSÅ: Toppkarakter til Galaxy S9

Var denne siden nyttig?