– For en utrolig telefon!

"Et råskinn!". "Uten tvil den beste telefonen du kan få". Våre testpiloter er mildt sagt imponert over Samsung Galaxy S20+ og S20 Ultra. 

Ron Henning Sundvor, Charlotte Berg, Egil Sundal og Christian de Rochlenge  ble de fire heldige testpilotene av Samsung sin nye Galaxy. Ron Henning og Egil testet S20+, mens Charlotte og Christian testet S20 Ultra.

Her kan du lese hvordan de opplevde telefonene etter en ukes tid med testing. Alle fikk selvsagt beholde telefonene etter testperioden.

Design

Egil (S20+): Mobilen har et enkelt, nesten minimalistisk design. Den virker solid, ligger godt i hånda og er pen å se på.

Charlotte (S20 Ultra): Samsung S20 Ultra har et stilrent og enkelt design som gjør at telefonen oser luksus, på den subtile måten. Skjermen er heldekkende over telefonens flate med integrert frontkamera inni skjermen.

Samsung Galaxy S20 kamera.jpg

På baksiden finner du kameraet som ved første øyekast viser at dette er et skikkelig kraftverk! Kameraet utheves litt fra resten av telefonen og jeg syntes faktisk med denne uthevingen at telefonen er enda bedre å holde i enn min Samsung S9+.

Skjerm

Christian (S20 Ultra): Mest sannsynlig den beste skjermen som finnes til nå. Høy lysstyrke, dypt svartnivå og farger som nesten spretter ut av skjermen. Den er en fryd å se på og medieinnhold har aldri sett bedre ut!

Samsung GalaxyS20 Skjerm.jpg

Ron Henning (S20+): Fra før var Samsungs AMOLED-skjerm allerede den beste i bransjen, men nå har de doblet oppdateringsfrekvensen på skjermen til 120hz. Det betyr at å scrolle på mobilen er utrolig mykt og behagelig, og det å bruke en vanlig mobil føles veldig hakkete i forhold. Nå som jeg er vant med 120hz-skjerm, kommer jeg aldri til å kjøpe en mobil uten det igjen.

Kamera

Egil (S20+): Kameraet er svært bra. Vidvinkelen lar deg skape bilder som virkelig smeller og er skarp helt ut i kantene. Gode manuelle innstillinger og mange "pro" muligheter. 

Ron Henning (S20+): Med vidvinkel, vanlig og tele-linse er du utstyrt til å ta gode bilder uansett situasjon. Kameraet har også fått en fantastisk nattmodus, som gjør det enda bedre til å ta bilder når det er lite lys ute.

Selfie av jente
Charlotte er imponert over selfie-funksjonen.

Charlotte (S20 Ultra): Frontkamera har blitt enklere å bruk, kvaliteten er nydelig og jeg får en flott dybdefølelse, klare og rene farger. Langt over hva jeg har erfaring med av et frontkamera. Du kan ta bilder med filter rett på linsen og velge mellom mange forskjellige innstillinger. 

Funksjoner

Charlotte (S20 Ultra): Først og fremst er den lynrask, på alt! Og wow, for en lyd! Jeg elsker å høre på podcast, se en serie eller film rett fra mobilen. Med Dolby Sound er dette det beste jeg har hørt av lyd fra mobiltelefonhøyttaler! Og endelig kan jeg velge ny alarmtone- jeg kan til og med velge å våkne til min favorittspilleliste fra Spotify!

Christian (S20 Ultra): Som vanlig er telefonen vannresistent og at den i tillegg er utstyrt med 5G gjør den fremtidssikker. Dette er en telefon som kan holde i årevis.

Samsung GalaxyS20 nattmodus.jpg

Med den nye nattfunksjonen er det enklere å ta lekre bilder i mørket.

Batteri

Christian (S20 Ultra): Et kraftig batteri på 5000 mAh holder det gående fra morgen til kveld. Her kan man optimalisere både telefon og bruk til å holde enda lenger. Hurtiglading gjør uansett at batteriet lades raskt opp igjen.

Ron Henning (S20+): Batteriet er oppgradert med ca 10 % fra S10+. Selv om skjermen nå krever mye mer strøm pga. 120 hz oppdateringsfrekvens, klarer selv jeg som bruker mobilen litt for ofte å gå en hel dag uten å måtte lade mobilen. Batteriet får altså full score, noe jeg ikke forventet i forkant, da jeg trodde en nye skjermen kom til å sluke batteriet.

Konklusjon

Egil (S20+): Dette er en mobil med noe av det beste som fås på markedet av hardware og funksjonalitet i dag. Den er lynkjapp til så og si alt du vil bruke den til. Responsiv, og har omtrent like mange verktøy og funksjoner som en Swiss army knife. Solid, stødig og gir en god følelse ved bruk. 

Denne telefonen er et råskinn, både på batterikapasitet, skjermoppløsning og lyd

Charlotte Berg om Samsung Galaxy S20 Ultra

Christian (S20 Ultra): For en utrolig telefon! Man føler mer enn noen gang at man går rundt med helt enorm kraftfull teknologi i en relativt liten innpakning. 

Ron Henning (S20+): Skjermen i seg selv er bra nok til at telefonen er verdt pengene. Med solid batteritid, markedets beste teknologi, og en lynrask og responsiv mobil, er dette markedets beste telefon.

Terningkast

Ron Henning, Charlotte og Egil: Terningkast 6! 

Christian: Terningkast 5! Ønsker du det siste innen teknologi er det ingen tvil om at dette er den beste telefonen man får tak i. Likevel synes jeg batteritiden blir litt for svak når man bruker telefonen flittig.

Var denne siden nyttig?