Verdens største messer for mobilt tilbehør. Foto: Telia.

Spennende på verdens største messer for dingser

Verdens største messer for mobilt tilbehør arrangeres hvert år i Hong Kong. En anledning tilbehørssjefen i Telia ikke vil gå glipp av.

Verdens største messer for mobilt tilbehør, Hong Kong Electronics Fair og Global Sources Mobile Electronics, finner sted sør-øst i Kina hver høst. Mobiltrendene bruker gjerne 6 til 12 måneder før det kommer til Norden, så dette er stedet å være om man vil vite hva som kommer.

Telia har i de siste årene sendt tilbehørssjefen Vegar Sinding, for å undersøke hvilke produkter man skal være oppmerksom på. Tiden er knapp og et grundig forarbeid er viktig for å få besøkt alle standene han ønsker.

Tilbehørssjef i Telia, Vegar Sinding, sjekker ut de nye dingsene på messene i Hong Kong. Foto: Telia.

Tilbehørssjef i Telia, Vegar Sinding, sjekker ut de nye dingsene på messene i Hong Kong. Foto: Telia.

– Dagen før åpning ser jeg alltid over leverandørlistene for å få det så effektivt som mulig. Uten grundig forarbeid kommer jeg aldri gjennom alle messestandene.

Med mange stander er det mye som er likt hos de forskjellige utstillerne, men innimellom dukker det opp ting som kan indikere på trender. Her er noe av det tilbehørssjefen tror kan slå an på det nordiske markedet.

Kamuflert aktivitetsmåler

En spennende trend er kamufleringen av aktivitetsarmbånd. Fitbits og Jawbones ikke bare med på løpeturen og treningsøkten på helsestudio, men også på kontoret og mens du er hjemme. Fra å ha et sporty utseende, ser man nå flere som kamuflerer armbåndene som smykker.

Denne trenden er et godt eksempel på at kundene ønsker produkter som kan gå med flere typer antrekk, og kanskje uttrykke sin egen «smak» i wearables. Leverandøren i bildet under har laget Zen-armbånd i tre som blant annet måler skritt, søvnmønster og bevegelse.

Aktivitetsarmbånd kamuflert som smykker. Foto: Telia.

Aktivitetsarmbånd kamuflert som smykker. Foto: Telia.

Unikt stativ for mobil

Du kan stusse over at dette ikke har kommet før. Nettbrettet har hatt det lenge. Av hundrevis av forskjellige mobildeksler hos utstillerne var det ett som pekte seg spesielt ut. Denne hadde nemlig en ring på baksiden til å sette opp mobilen. Ifølge tilbehørssjefen er det stor interesse for dette i de nordiske landene. Skal du se film, ta bilde av deg selv med forsinket utløser eller selv lage film så er denne lille dingsen en vinner. Du kan også sette ringen på fingeren for å ta bedre selfiebilder og videoer. Er du en av de som har brukt appen Musically til å lage musikkvideoer skjønner du godt hva vi mener.

Unike stativ for mobilen. Foto: Telia

Unike stativ for mobilen. Foto: Telia.

Smartklokke for barna

Smartklokker for barn er også i sterkt fokus under messene. De ser ut som vanlige analoge klokker, men får enkle tilleggsfunksjoner. De måler aktivitet, du kan ringe og motta samtaler, og de har GPS slik at du kan få en oversikt over hvor barna befinner seg.

Analoge klokker med tilleggsfunksjoner som aktivitetsmåling, meldinger og GPS. Foto: Telia

Analoge klokker med tilleggsfunksjoner som aktivitetsmåling, meldinger og GPS. Foto: Telia.

Wearables for eldre, syke eller uføre

Et annet spennende segment er wearables for eldre, syke eller uføre. Her finnes det masse nytt innenfor sensorer som kan varsle om sykdom, fall, eller geotagging for å nevne noe. Et armbånd med en egen alarmknapp hvis man skulle trenge hjelp vil nok bli en økende trend i markedet i tiden fremover, ifølge tilbehørssjefen.

Armbånd med egen alarmknapp. Foto: Telia.

Armbånd med egen alarmknapp. Foto: Telia.

Flasken som gjør barna sunnere

En utfordring de fleste foreldre støter på er når barna drikker for mye saft, brus og annet sukkerholdig leskedrikk. Drikkeflasken Vegar fant i Hong Kong kan være løsningen for å snu denne sukkertrenden. Den måler nemlig hvor mye vann barnet drikker via sensorer i flasken som sier ifra til mobilen. I tillegg til en lysindikator rundt drikketuten som indikerer temperaturen på innholdet, spiller flasken også morsomme sanger desto mer vann som drikkes. Nå blir det gøy for barna å drikke vann!

Flasketuten er utstyrt med lys som indikerer temperatur på innholdet. Foto: Telia.

Flasketuten er utstyrt med lys som indikerer temperatur på innholdet. Foto: Telia.

Årets Hong Kong Electronics Fair og Global Sources Mobile Electronics hadde tilsammen ca. 6000 utstillere fra alle verdenshjørner. En god blanding av kjente merkenavn og mindre kjente underleverandører som fikk sjansen til å vise hva de kan levere. Du vil helt sikker snart se noen av de nevnte dingsene til salg i Norge. Kanskje før jul?

Se hva vi har av tilbehør i nettbutikken vår.

Var denne siden nyttig?