Mor og tre barn på sommerferie. Mor peker og smiler, alle står og ser på en mobil. Torg med dekorative murbygninger i bakgrunnen.

Disse appene gjør reisen enda bedre

Finne den vesle perlen av en restaurant, det sjarmerende hotellet – eller raskeste reiserute? Med de rette appene i mobilen kan du spare tid – og få enda mer ut av ferien!

Mobilen kan i dag erstatte alt fra kamera og GPS til papirkart og reiseguider. Det finnes nemlig en app for det meste, og det er mye hjelp av få, enten du vil vite hva andre synes om restaurantene eller du trenger tips til raskeste reisevei. Her er et utvalg nyttige apper som bidra til enda bedre ferieopplevelser! 

1. Bookatable

Kjekk å ha når du sitter på hotellrommet eller ferieleiligheten og lurer på hvor du skal spise middag. Bookatable lokaliserer spisesteder i nærheten av deg, enten du er på Manhattan eller i Molde. Her kan du også booke bord og finne tilbud.

2. Foursquare

Utforsk reisemålet ditt med denne appen! Uteliv, restauranter, aktiviteter – her får se du valgmulighetene nær deg, med brukernes vurdering og hvor langt unna du er. Den tar deg også direkte videre til kartappene, så med denne appen er du raskt på vei til opplevelsene.

3. Citymapper

Denne appen hjelper deg ikke bare å finne veien i byer over hele verden, den gir deg også oversikt over kollektivtilbudet. Den finner sågar raskeste vei fra A til B, enten det er med trikk, bane, båt eller til fots.

4. Vipps

Den perfekte appen når vennegjengen skal på tur og noen betaler restaurantregninger, andre taxi og inngangspenger. Appen har en oppgjørsfunksjon der alle kan legge inn utleggene sine. Når turen er over, får du en enkel oversikt over hvem som skylder hvor mye til hvem. Så et par klikk – og gjelda er gjort opp!

Med de rette appene i mobilen kan du spare tid – og få enda mer ut av ferien! Her er 14 smarte apper til reisen. Familie på åpen plass peker og ser på mobilen.

5. Telia

Som Telia-kunde bør du selvsagt ha appen på mobilen din. Her kan du sjekke hvor mye data du har igjen, kjøpe mer data, kjøpe Data Boost og se forventet beløp på neste regning. Det er alltid viktig å ha kontroll på forbruk og kostnader, ikke minst når du reiser utenlands.

6. Flightradar24

Lurer du på hvor flyet ditt er? FlightRadar24 lar deg følge et fly på kartet i sanntid, og du kan følge med på avganger og forsinkelser. Du kan til og med peke telefonen mot et fly på himmelen og finne ut hvor det kommer fra, og hvor det er på vei. Dekker både et praktisk behov – og tilfredsstiller nysgjerrigheten!

7. Packpoint

Er du en av dem som ofte glemmer noe når du skal på ferie? Null stress! Forteller du denne appen hvor du skal og hva du har planlagt å gjøre, så foreslår den en pakkeliste til deg. Her kan du også sjekke hva du kan ha med deg om bord i flyet.

LES OGSÅ: Disse ferielandene topper lista

8. Yelp

Her får du hjelp til å gjøre det meste ut av oppholdet ditt, enten du har tatt turen til Berlin eller Beijing. Yelp kan hjelpe deg med å dekke behovet ditt her og nå, enten du er på jakt etter butikker, spisested, apotek, minibank, sykehus, kino eller karaoketaxi. Yelp viser deg hva som finnes akkurat der du er, komplett med kart og brukeranbefalinger.

9. Tripit

Dette er appen som setter opp en reiseplan for deg – helt automatisk. Når du legger inn e-post-adressen din, vil programmet gå gjennom innboksen din og finne alle relevante reservasjoner og reisedokumenter: fly, hotell og leiebiler. Så forteller den deg hvor du bør være til enhver tid, i en reiseplan som kan synkroniseres mellom de ulike enhetene dine. Smart, eller hva?

Med de rette appene i mobilen kan du spare tid – og få enda mer ut av ferien! Her er 14 smarte apper til reisen. Mobiltelefon i by, med tips på skjermen til hotell, tog, restaurant, butikk.

10. WeatherPro

En værapp i egen klasse. Den koster noen kroner, til gjengjeld er den detaljert og inkluderer alt fra skivær til strandvær – komplett med UV-varsel og badetemperaturer – men fremfor alt er den nøyaktig. En flott turkamerat, med andre ord.

LES OGSÅ: Slik blir togferien i Europa best

11. Trivago

En søkemotor som finner hotell og viser deg prisene fra de ulike bookingaktørene. Dermed kan du velge den siden som tilbyr best pris på det hotellet der du ønsker å bo.

12. Duolingo

Skulle det vært artig å bestille kaffe eller mat på det lokale språket, tro? Duolingo er en morsom og god app for deg som ikke går av veien for å lære et nytt språk.  Tips: Start noen uker i forveien og imponer reisefølget ditt!

13. XE Currency

Denne appen gir deg vekslingskurser på alle verdens valutaer. Og du trenger ikke en gang være tilkoblet internett – appen laster ned siste kursoversikt når du er på nett, slik at du kan bruke disse.

Husk at med Roam like home fra Telia bruker du mobilen trygt i EU-land. 

Var denne siden nyttig?