Infinity symbol

Eskil lever drømmelivet med kamera, mobil og eventyrlyst

Hjelper mobilen deg med å leve det enkle liv litt lenger? Det mener i hvert fall Eskil Digernes, eventyrer og fotograf som har gjort Norges vakre natur verdenskjent via Instagram.

For Eskil har Instagram gjort drømmen om å leve av å være fotograf virkelig, samtidig har han kommet i kontakt med folk over hele verden. I skrivende stund har Eskil dobbelt så mange følgere som Visit Norway, og antallet vokser hurtig.

Men for ham handler det ikke om antall likes og følgere, det er jakten på det perfekte bildet som driver ham hele veien.

Eskil Digernes med sekk på ryggen og kamera i hånda, på tur i fjellheimen.

Foto: Telia

Den selvlærte fotografen blir nå kontaktet av eventyrlystne turister fra fjern og nær. De ønsker at Digernes skal ta dem med på turer i den ville Vestlandsnaturen, som de har sett på bildene hans. Med pengene han tjener finansierer han flere fototurer til alle verdenshjørner.

– Jeg hadde aldri klart å oppnå noe av dette uten mobildekning. Det er veldig vanskelig å vise bildene sine hvis de ligger i et fotoalbum i sekken. Gjennom delingstjenester kan folk som gjør rare og interessante ting vise seg frem, og lettere bli oppdaget. Distribusjon av bildene mine gjør seg nærmest selv, og da kan jeg heller fokusere på å ta gode bilder, sier Eskil.