Infinity symbol
Jubel på tribunen under ski-vm. Stor folkemengde ute i vinterlandskap med flagg. Se ski-vm på mobilen.

Slik får du med deg ski-VM på mobilen

Redd for å gå glipp av høydepunktene under ski-VM? Med disse tipsene får du med deg moroa – uansett hvor du befinner deg. 

Er du på farten mellom 21. februar til 3. mars, så har du heldigvis tilgang til god mobildekningen landet over. Videostrømming gjør det enkelt å følge ski-VM fra Seefeldt med mobilen, uansett når og hvor du befinner deg.

Det er ikke lenge til startskuddet går for VMs første øvelse, så allerede nå er det lurt å starte planleggingen slik at du får med deg de øvelsene du vil se. 

De fleste medaljene blir delt ut når den normale arbeidsdagen går mot slutten, og mesterskapet er også midt i vinterferien for mange. 

Er du på jobb, er et tips å framskynde arbeidstiden, slik at du kan følge langrenn og hopp på toget på vei hjem fra jobb. Er du på vinterferie kan skiturene legges opp slik at en rast i sporet med mobilskjermen passer med ett av høydepunktene du ikke vil gå glipp av. Bare pass på at batteriet holder, eller ta med en powerbank!  

se ski-vm på mobilen.jpg

Se høydepunktene når de skjer, der du er. 

Alt du trenger ar altså mobilen, nok strøm, og kanskje et headset for ikke å forstyrre andre? 

Ski-VM kan du få med deg i appen NRK TV, her blir alle øvelsene sendt direkte. Og hvis du er midt i snømåkingen eller ikke vil stoppe på skitur, kan du følge sendingene i  NRK Radio-appen. 

Uansett hva som passer deg best; her er oversikten som gjør at du kan planlegge for å få med deg høydepunktene: 

VM-øvelsene du ikke vil gå glipp av:


Torsdag 21. februar kl. 14.30: Sprint finaler, kvinner og menn

Johannes Høsflot Klæbo må tåle et solid favorittstempel her etter sitt overbevisende OL-gull i Pyeongchang. På damesiden er Maiken Caspersen Falla alltid å regne med i mesterskap. Kan hun ta sitt tredje strake VM-gull i denne øvelsen? VM starter friskt med sprint – og vi har store gullhåp.

Lørdag 23. februar kl. 11.00: Skiathlon, kvinner

Therese Johaug er tilbake, og har dominert stort i det meste hun har gått i vinter. Blir dette hennes første mesterskapsgull siden 2015? Hun gikk til topps her sist hun konkurrerte i VM. 

Søndag 24. februar kl. 14.45: Laghopp, menn

Norge svevde inn til OL-gull i lagkonkurransen i fjor, men de norske hoppgutta har ikke funnet flyten i vinter. Klarer de å finne godformen i tide til VM? Vi tok sølv i VM i Lathi for to år siden.

Tirsdag 26. februar kl. 13.30: 10 km, intervallstart, kvinner

En distanse de norske jentene har hatt god kontroll på de siste mesterskapene. Therese Johaug vant sitt andre individuelle VM-gull da hun slo Marit Bjørgen på denne distansen i 2013, men da var det fristil som var på programmet. Det er klassisk intervallstart i Seefeld.

Onsdag 27. februar kl. 16.15: Hopp, normalbakke, kvinner

Maren Lundby tok OL-gull i fjor, men hadde et skuffende VM året før. Da ledet hun før finaleomgangen og endte på fjerdeplass. Hun har levert verdenscupseiere denne vinteren, og bak henne viser også Anna Odin Strøm gode takter. Blir det maks uttelling for de norske jentene i Seefeld?

Torsdag 28. februar kl. 13.00: Stafett, 4x5 km, kvinner

De norske stafettjentene har tatt gull på stafetten de siste fire verdensmesterskapene, og det er liten grunn til å tro at vi ikke skal ta det femte strake. Sverige på sin side har fire strake andreplasser – så det blir vel igjen en spennende naboduell?

Fredag 1. mars kl. 13.15: Stafett, 4x10 km, menn

VMs sikreste norske gull? Fortsetter vi dominansen på herresiden og tar det tiende strake stafettgullet på rad? Norge har vunnet alle VM-stafettene for menn siden 2001. Seiersrekken ble brutt av Østerrike i 1999, og vi tok også de fire VM-stafetten før det (1997, 1995, 1993 og 1991).

Lørdag 2. mars kl. 12.15: 30 km, fellesstart, kvinner

Den norske gullrekka på denne distansen tilsier at det igjen er Therese Johaug sin tur til å gå til topps, ettersom Marit Bjørgen har lagt opp. Johaug vant i 2011 og 2015 – Bjørgen tok gull i 2013 og 2017. Denne rekka går fint opp med Johaug-gull i 2019.

Søndag 3. mars kl. 13.00: 50 km, fellesstart, menn

VM avsluttes alltid med femmila – en av tre øvelser som har vært på programmet i alle mesterskapene. Vi har fått en rekke norske VM-gull på denne distansen – Northug har hele tre gull på VM-femmila. Hvem har vel glemt maktspurten hans i Falun 2015? Alex Harvey gikk til topps forrige VM. Det er vanskelig å spå hvem som går av med seieren i VMs siste øvelse.