Kvinne som spiser popcorn
FAMILIETID: Sett dere foran TVen og kos dere med disse serie- og filmtipsene!

9 TV-programmer, serier og filmer for hele familien

Server tacoen foran TVen eller pop popcorn til liten og stor! Dette er de beste familiefilmene, seriene og TV-programmene som samler hele familien i sofakroken.

Å samles foran skjermen for en kveld med humor eller noe mer tankevekkende, skaper felles referanser — og ofte et godt utgangspunkt for gode diskusjoner i familien. Rigg dere til i sofakroken!

Her er 9 tips til gode serier, filmer og programmer – som hele familien vil elske:

De beste familiefilmene

1. The Legend Of Tarzan

Tarzan cover
SVENSK: Svenske Alexsander Skarsgård spiller rollen som Tarzan i denne filmen fra 2016. Foto: SF Anytime

 Har man litt eldre barn i huset, kan det hende at man er ute etter en film med mer action, drama og eventyr. Da vil The Legend Of Tarzan passe ypperlig for en felles filmkveld.

Det har gått mange år siden Tarzan forlot jungelen for et liv som John Clayton (spilt av svenske Alexander Skarsgård) med sin elskede Jane ved sin side. Han har akklimatisert seg til et nytt liv i London, men har nå blitt invitert til å reise tilbake til Kongo for å undersøke aktivitetene i en gruve. Han er helt uvitende om at han bare er en brikke i et dødelig spill av grådighet og hevn. Vil han noensinne komme tilbake til London igjen?

IMDb: 6.2

Tilbyder: SF Anytime

Se The Legend Of Tarzan i Telia Play

2. Evan Almighty

Cover til Evan Almighty
LANG KARRIERE: Steve Carell har en lang karriere bak seg, og er blant annet kjent for rollen sin som Michael Scott i The Office. Foto: HBO Nordic.

Lo liten og stor seg i hjel da dere så publikumssuksessen Bruce Almighty, med Jim Carrey vikarierende for Gud i noen dager? Vel, da må dere også se oppfølgeren Evan Almighty.

Evan Baxter (spilt av Steve Carell) har alt han ønsker seg. Han har kone og tre sønner, og har nettopp landet drømmejobben som medlem av kongressen. Baxter er rik og suksessfull, men livet hans blir brått snudd på hodet da Gud åpenbarer seg for ham (nok engang spilt av Morgan Freeman). Gud befaler Baxter om å bygge den eksakte kopien av Noahs ark: Det skal redde menneskeheten, blir han fortalt.

Gjør dere klare for en familiefilm spekket med dataanimasjoner og underholdning!

IMDb: 5.4

Tilbyder: HBO Nordic

Se Evan Almighty i Telia Play

Dette er Telia Play


Få tilgang til en hel verden av underholdning, med TV og strømming samlet i Telia Play. Med Telia Play har du:

  • De nyeste filmene tilgjengelig for kjøp eller filmleie
  • Temasider som gjør det lett å finne ut hva du vil se
  • IMDB-rating – så du kan velge kvalitet
  • Mulighet til å strømme fra flere leverandører – på ett sted. 
  • Se TV, uansett hvilken dings du er på. Sømløs titting på TV, nettbrett, mobil og AppleTV. 
  • 500 timer opptak – som også kan sees offline

3. Paddington 2

En film som passer godt for familier med mindre barn er Paddington 2. Denne herlige familiefilmen forteller nok en gang om den sjarmerende London-bjørnen med navnet Paddington.

Sammen med familien Brown jakter han denne gangen på en boktyv som ser ut til å være en forkledningsmester.

Paddington cover

50-TALLET: Den første Paddington-boken ble skrevet i 1958 og det er totalt 13 bøker i denne fantastiske serien! Foto: C-More

Dette er varm underholdning med et fint budskap om hva man kan utrette med stå-på-vilje og en positiv innstilling. Med frisk humor og mye varme, er den like engasjerende for mamma og pappa som de minste.

IMDb: 7.8

Tilbyder: C More

Se Paddington 2 i Telia Play her

Familieprogrammene som skaper hygge

4. Helt Harald

Hele livet har Harald Rønneberg gjort ting han ikke kan. Nå skal han bli ordentlig godt kjent med et knippe inspirerende nordmenn, og sammen skal de gjennomføre åtte utfordringer Harald har drømt om lenge i programmet Helt Harald.

Helt Harald cover

FRA SENKVELD TIL EGET PROGRAM: Harald Rønneberg er for mange kjent som den ene programlederen av Senkveld med Thomas og Harald, og i år fikk han sitt helt eget program. Foto: TV2

Tilbyder: TV 2

Se Helt Harald i Telia Play

5. Eit feitt liv

 Livsnyteren Ronny Brede Aase elsker det gode liv, med burger og øl. Samtidig drømmer han om et langt og godt liv. Lar det seg kombinere?

I Eit feitt liv tar NRK-profilen opp viktige temaer slik som kroppspress, sosiale medier og god helse. Mens Ronny Brede Aase undersøker helserisikoen av å være altfor overvektig og forsøker å gå ned i vekt, spør han samtidig hva lykke egentlig betyr. Kan det komme av en veltrent og tynn kropp?

Tilbyder: NRK3

Se Eit feitt liv i Telia Play

6. Sommerhytta

Sommerhytta har hatt stor interesse blant seerne – og nå er det klart for sesong 5 som varer til midten av sommeren!

Sommerhytta deltagere

OPPUSSING: I år er det klart for den femte sesongen av Sommerhytta hvor fire par skal kjempe for å få sin helt egen hytte. Foto: TV2

Fire deltagerpar skal over ti uker kjempe om å vinne sin egen sommerhytte. Hver uke må de gjennom omfattende oppussing, konkurranser og inspirerende utfordringer både ute og inne. Hvem kommer til å gå av med seieren?

IMDb: 6

Tilbyder: TV 2

Se Sommerhytta i Telia Play

Se sømløst på alle dingsene dine!


Telia Play fungerer like godt på både TV, nettbrett, mobil og AppleTV! Og husker akkurat hvor langt du var kommet, også når du bytter skjerm.

Serier for hele familien

7. Andre verdenskrigs viktigste hendelser i farge

Mange av dem som opplevde og husker krigen er borte. Avstanden til 1940-årene blir dermed større. Samtidig er det viktigere enn noen gang at nye generasjoner tar med seg videre den grusomme og tragiske erfaringen som 2. verdenskrig påførte Norge og Europa. Dokumentarserien Andre verdenskrigs viktigste hendelser i farge gjør nettopp dette. Historien blir fortalt gjennom konfliktens ti viktigste øyeblikk, med omhyggelig restaurert og fargelagte videobilder.

Andre verdenskrig

DOKUMENTAR: I denne dokumentaren får du sett viktige øyeblikk fra under krigen, med ekte bilder og videoer. Foto: Viasat History

Dette er 2. verdenskrig slik du aldri har sett den før. Perfekt om du har ungdommer i hus, som også lærer om krigen på skolen.

IMDb: 8.7

Tilbyder: Viasat History

Se Andre verdenskrigs viktigste hendelser i farge i Telia Play

8. Looking for Alaska

Basert på romanen til John Green, har ungdomsserien Looking for Alaska blitt til en fantastisk dramaserie om det å finne tilhørighet som ungdom.

Plottet tar for seg den amerikanske high school-drømmen anno 00-tallet. Miles «Pudge» Halter (Charlie Plummer), en ung, innadvendt gutt med lite erfaringer bestemmer seg for å reise til en kostskole i Alabama. I løpet av sin første dag på den anerkjente skolen, møter han sin nye romkamerat, Chip (Denny Love), som raskt ender opp med å bli en av hans nærmeste venner. Det tar derimot ikke lang tid før Miles får andre ting enn skole i tankene; han får øye på Alaska Young (spilt av norske Kristine Frøseth), en sjarmerende og morsom jente som han forelsker seg i. Problemet er at hun har kjæreste. 

Looking for Alaska skuespillerne

KJENTE BØKER: Forfatteren John Green har også skrevet bøkene "Papirbyen" og "Faen ta sjebnen". Foto: HBO Nordic

Serien er vond og trist, men også svært fin. Den skildrer et ungdomsliv på en måte både unge og voksne kan relatere seg til.

IMDb: 8.1

Tilbyder: HBO Nordic

Se Looking for Alaska i Telia Play

9. Alle sammen sammen

Serien Alle sammen sammen passer utmerket for de mindre barna.

I ekte komediesjanger følger handlingen to familier som må leve sammen i et stort hus de har arvet. Men det går ikke alltid like bra når så mange må leve under samme tak ...

Ta frem pleddet og skru på Telia Play: Dette er noe hele familien bare se. Den lette og morsomme serieopplevelsen garanterer en god latter!

IMDb: 6.5

Tilbyder: SVT24

Se Alle sammen sammen i Telia Play

Var denne siden nyttig?