venner sitter i sofa og ser på film på pc
HØSTKOS: Film, pledd og gode venner redder enhver regntung høstdag.

Telia tipser: Ti filmer og serier vi gleder oss til i høst

Finn frem pledd og popcorn, rigg deg til foran TV-en og gjør deg klar for en helaften med kvalitetsunderholdning. Nå er høstens nyheter tilgjengelig i Telia Play. 

Endelig er den her. Årstiden hvor vinden blåser surt, mørket kommer tidlig, og vi ikke trenger ha dårlig samvittighet for å sitte inne under et pledd på sofaen. Enda bedre er det at Telia Play nå bugner av ny og spennende kvalitetsunderholdning — fra norsk storfilm, til politisk drama og fiktiv dokumentar.

Telia ansatt
ENTUSIAST: Niklas Iversen i Telia. Foto: Privat

Niklas Iversen er en av Telias aller største serie- og filmentusiaster, og her er hans ti beste tips til hva du bør «binge» i høst. Her er listen:

1. Fargo

Spenningsserien Fargo er basert på Joel og Ethan Coens filmsuksess fra 90-tallet, men skildrer nye historier og nye karakterer. Som filmen, inneholder serien alt du måtte ønske deg av en god krim; absurd, mørk humor, hensynsløs vold og lugubre figurer med tvilsomme motiver.

— Som stor fan av brødrene Coens litt keitete, mørke og morsomme filmunivers, ligger den originale Fargo filmen fra 1996 meget høyt oppe på listen over mine absolutte favorittfilmer. Da er det kanskje ikke så rart at jeg også digger Fargo-universet som serieformat, forteller Niklas.

Noe av det fine med serien er at hver sesong står for seg selv. Så man trenger ikke å holde i trådene fra flere sesonger tilbake. Sesong 4 er nå i gang på HBO Nordic.

MAFIALEDER: Chris Rock spiller mafialeder Loy Cannon i sesong 4 av Fargo på HBO Nordic. Foto: HBO Nordic.

2. What We Do In The Shadows

Sjangeren fiktiv dokumentar dukker stadig oftere opp i humorverden. Den mest kjente er kanskje «This is Spinal Tap» fra 1984, men sjangeren eksploderte virkelig tidlig på 2000-tallet med «Trailer Park Boys», «The Office», «Borat», og senere «Modern Family». 

I «What We Do In The Shadows» er det vampyrenes tur til å få sin egen fiktive dokumentarserie. Vi følger dem i deres litt uvanlige hverdag; hvem sin tur er det til å vaske opp? Og hvem skal vaske etter det siste blodsofferet?

– Dette er kanskje den morsomste serien jeg har sett i denne sjangeren. Serien er basert på filmen med samme navn fra 2014, som må kunne beskrives som en humorklassiker, forteller Niklas.

Både filmen og serien er nå tilgjengelig på HBO Nordic.

Psst… Synes du det er vanskelig å bestemme deg for hva du skal se på TV? Nå har Telia Play fått nye temasider som kategoriserer innholdet og gjør valget enklere.

3. We are who we are

«We are who we are» er en miniserie fra den italienske filmskaperen Luca Guadagnino, kjent for filmen «Call me by your name». Serien er en oppvekstskildring om to amerikanske tenåringer som bor på en amerikansk militærbase i Italia, sammen med sine foreldre. På vakkert visuelt vis gransker serien gledene og sorgene ved å være tenåring.

– Dette er et levende og godt utført drama, som gjør at du forsvinner inn i skjermen fra første øyeblikk, forteller Niklas.

«We are who we are» strømmer du på HBO Nordic.

HOVEDROLLE: 17-år gamle Jack Dylan Grazer spiller hovedrollen som «outsideren» Fraser Wilson. Foto: HBO Nordic.

4. Elsk Meg

Trenger du en hjertevarm og enkel dramakomedie der du sitter i høstmørket? Da er dette serien for deg. «Elsk meg», som er skrevet og regissert av Josephine Bornebusch (kjent som Mickan i Solsidan»), er en av Viaplays største suksesser noensinne. Serien følger tre generasjoner gjennom vennskap, sorg, frigjøring og romantikk, og dekker alt du kan ønske deg fra et univers i denne sjangeren.

«Elsk meg» sesong 2 kan strømmes i Telia Play, under Viaplay.

5. The Comey Rule

«The Comey Rule» er et politisk drama basert på boken «A higher Loyalty», som er skrevet av tidligere FBI-direktør James Comey. Miniserien er en spennende utredning av Trumps forbindelse til Russland i forkant av presidentvalget 2016 — og etterspillet som splittet USA.

Gjennom fire deler forteller serien historien om to mektige personer, Trump og Comey, og hvordan deres vidt forskjellige personligheter, etiske prinsipper og lojalitet førte dem på kollisjonskurs.

— Det er foreløpig vanskelig å trille terning på denne, men det virker i alle fall veldig lovende, understreker Niklas.

«The Comey Rule» strømmer du på HBO Nordic.

MAKTKAMP: James Comey (Jeff Daniels) og president Donald Trump (Brendan Gleeson) i serien «The Comey Rule». Foto: HBO Nordic.

 

6. The Peanut Butter Falcon

Trenger du en oppmuntring? Rigg deg til i sofakroken og finn frem «Peanut Butter Falcon» — en feelgood-film av de sjeldne, forteller Niklas.

Filmen forteller historien om Zak, en ung mann med Downs syndrom som bor på et aldershjem i Virginia, og som drømmer om å bli profesjonell wrestler. En kveld han sitter og ser på wrestling på en gammel VHS-kassett, bestemmer seg for å følge drømmen, og bryter seg ut av aldershjemmet. Ved en tilfeldighet treffer han bitre og småkriminelle Tyler, og sammen legger de to ut på en usedvanlig reise gjennom sørstatenes glemte avkroker, på vei mot en bortgjemt wrestlingskole i Ayden.

«The Peanut Butter Falcon» finner du i Filmleie i Telia Play.

5 triks for kinofølelsen hjemme


1. På vei inn til sofaen er det selvsagt viktig å fylle opp godt med snacks. Hva er vel et kinobesøk uten popcorn eller annet digg? 

2. Skru av mobilen. Du sitter vel ikke på mobilen når du er på kino? Filmopplevelsen blir mye bedre uten forstyrrelser.

3. Slukk lyset. Fullt fokus på filmen!  

4. Se filmen på den største skjermen du har! TV-en i stua, mini-projektor eller kanskje stor projektor? Jo større, jo bedre! 

5. Skru opp lyden. For å få den gode kinofølelsen, bør man kjenne at det rister litt kroppen.

7. The Gentlemen

Likte du filmen «Snatch»? Da vil du like denne, forteller Niklas. — Jeg storkoste meg virkelig i kinosalen da jeg så den!

«The Gentlemen» er en klassisk gangsterhistorie i kjent Guy Richie stil, med masse humor og kvikke replikker i et lekent format. Filmens handling er av den tradisjonelle sorten; Mickey vil selge marihuana-imperiet sitt, og avgjørelsen utløser et kaos av rykter, bestikkelser og utpressing i Londons kriminelle underverden.

Filmen finner du i Filmleie i Telia Play.

Psst… Visste du at det finnes drøssevis av filmsamlinger i Telia Play? Blant annet alle filmene om Harry Potter, Ringenes Herre og Indiana Jones.

8. Månereisen

Finn frem popcornet og gjør dere klare til å synge med til høstens kanskje mest etterlengtede film, nemlig Månereisen! Denne fargerike og musikalske perlen forteller historien om den oppfinnsomme jenta Fei Fei som bygger en månerakket for å bevise at den legendariske månegudinnen Chang’e faktisk finnes.

Månereisen er regissert av legenden Glen Keane, mesteranimatøren bak Den Lille Havfruen, Skjønnheten og Udyret, Aladin og flere andre Disney-klassikere. Filmen er både rørende og morsom, og med sine fengende originalsanger og elskverdige karakterer er dette en film du garantert kommer til å se flere ganger.

Månereisen kan du strømme på Netflix med Telia box.

MÅNEREISEN: Fei Fei og Gobi på månen. Foto: NETFLIX © 2020

9. Parasitt

Du vet når noen sier til deg at «denne filmen må du se» — vel, denne filmen må du faktisk se.

I Oscar-vinnende «Parasitt» møter vi en familie på fire som bor i en liten og nedslitt kjellerleilighet i en koreansk by, og som tjener til livets opphold med småjobber og småsvindler. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg plutselig en gyllen mulighet — og en potensiell vei ut av elendigheten.
Familien griper sjansen med begge hender, koste hva det koste vil.

Filmen sjonglerer sjangere på genialt vis, når den sømløst svinger mellom varm humor, iskald thriller, eksistensiell tragedie og samfunnssatire – noen ganger i én og samme scene.

«Parasitt» finner du i Filmleie i Telia Play.

Les også: Ser TV overalt med Telia Play

10. Barn

– «Barn» er et varmt og sterkt drama, og etter min mening den beste norske filmen på lang tid, forteller Niklas.

Filmen skildrer de dramatiske dagene etter en ulykke på en barneskole på Oslos østkant. En ung gutt, Jaime, skader seg i et friminutt på skolens fotballbane. Gutten dør av skadene, og klassevenninnen Lykke kan ha forårsaket hendelsen. Vi ser hvordan foreldre og lærere sliter med å bearbeide det som har skjedd, og må forholde seg til skyldspørsmålet i en hendelse der det er vanskelig å vite hva som er sant.

«Barn» kan strømmes i Telia Play under C More.

DRAMA: Henriette Stenstrup i rollen som en hardt presset rektor i spillefilmen «BARN». Foto: C More

 

Var denne siden nyttig?