Telia og Gamer.no har lansert Telia Hjemmebane, en serie Fortnite- og FIFAturneringer på Gamer.no
Telia Fredagskos er en serie Fortnite- og FIFAturneringer på Gamer.no

Telia Hjemmebane er tilbake i ny utgave

Du trenger ikke være profesjonell spiller for å ha det moro med konkurranser i Fortnite og FIFA. Bli med på Telia Hjemmebane!

Synes du høsten er mørk og kjip? Fortvil ikke. Etter en svært populær første runde, er Telia Hjemmebane endelig tilbake for å lyse opp fredagskvelden — denne gangen i en ny og oppdatert versjon.

– Interessen for Hjemmebane har vært stor, og vi opplever stadig etterspørsel etter nye spill å konkurrere i – både på PC og konsoll. Derfor lanserer vi nå turneringer i FIFA 21, i tillegg til de superpopulære Fortnite-turneringene, forteller arrangør hos Gamer.no, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Fredagskos til folket

Telia Hjemmebane startet som en serie Fortnite-turneringer på Gamer.no, som et lavterskeltilbud for norske spillere. Som navnet antyder er dette et tilbud som først og fremst skal være gøy, selv om det tross alt er en konkurranse med premie til vinneren.

– Spillerne melder seg på i par og får poeng basert på hvor lenge de overlever og antall fiender de eliminerer. Laget med flest poeng etter fire kamper en fredagskveld går av med seieren. Ingen kills, ingen fredagskos, humrer arrangør hos Gamer.no, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Tor Steinar Nastad Tangedal, leder for Telialigaen

Tor-Steinar Nastad Tangedal er grunnlegger av Gamer.no og leder for Telialigaen. Han har stor tro på konseptet Telia Hjemmebane.

– Det er en fin miks av spillere som deltar, ifølge Nastad Tangedal, med alt fra erfarne spillere til de som aldri har deltatt i organiserte konkurranser tidligere. Det er også mange unge spillere som deltar, både for å ha det gøy og kjenne litt på hvordan det er å spille kamper som har en betydning. 

Dessuten kommer det hele tiden nye sjanser, i motsetning til ligaspill (f.eks. Telialigaen) som går over flere måneder.

– Telialigaen er delt opp i divisjoner med opprykk og nedrykk. Hjemmebane drives som en cup der alle har den samme sjansen til å stikke av med seieren hver fredag. En sesong med Hjemmebane består av et visst antall individuelle turneringer, og for å markere sesongavslutningen har vi et sluttspill der de beste lagene inviteres til å kjempe om enda større premier, forteller Nastad Tangedal.

Illustrasjon av Fortnite-figurer

Fortnite er Norges klart mest populære onlinespill og engasjerer svært mange unge spillere.

Nå kan du konkurrere i FIFA 21

I tillegg til Fortnite, spiller vi nå også FIFA 21 forteller Nastad Tangedal.
FIFA 21 ble sluppet for noen uker siden, og er det nyeste tilskuddet i FIFA-familien. Et nytt FIFA-spill betyr en rekke endringer og forbedringer — i denne utgaven finnes det flere måter å spille på enn noen gang før, og det scores langt flere mål i enn tidligere.

– Vi kommer til å teste en 90-rated-modus som gjør spillerne like gode uavhengig av hva slags lag du har satt sammen. Perfekt for å teste egne ferdigheter og spille for kosens skyld, sier Nastad Tangedal.

Hjemmebane er morsom konkurranse

Fortnite-spiller William Halvorsen Andersen (17) er en ivrig deltager i Telia Hjemmebane, og han får svært mye ut av det unike konkurranseformatet.

– Jeg spiller Telia Hjemmebane fordi jeg ønsker å bli en konkurransespiller. Jeg synes det er morsomt å spille mot andre og få konkurransefølelsen, sier Halvorsen Andersen.

Han trekker også frem at det er positivt at konkurransene har høy frekvens, mange deltagere, bare norske spillere, og at man dermed blir en del av det norske konkurransemiljøet i Fortnite.

Illustrasjon av Fortinte-figur

Telia Hjemmebane vokser seg stadig større, og terskelen for å være med er lavere enn mange andre onlineturneringer.

Lederen av Telialigaen er ikke i tvil om at konkurranseformatet er rekrutterende og gir flere smaken på konkurranseaspektet ved gamingen.

– Absolutt! Hjemmebane skal være et lavterskeltilbud til alle som er nysgjerrige på den kompetitive delen av gaming. Mange av dem som deltar her har ingen tidligere erfaring med e-sport, og vi håper dette gir mersmak.

Stadig økende interesse

Selv om premiene ikke er de aller største, mener Halvorsen Andersen at de motiverer til at spillerne utvikler seg.

–Hvis man spiller en turnering som har en premie får man lyst til å delta. Hvis man spiller bra øker motivasjonen til å spille konkurranser. Hvis det ikke går så bra får man lyst til å trene mer, for eksempel gjennom treningskamper, sier 17-åringen.

Og interessen for Telia Hjemmebane øker stadig, det er det ingen tvil om.

Illustrasjon av figurer fra Fortnite

Fortnite har blitt mer enn et spill, det er også blitt et stort fenomen innen  populærkulturen.

 – Antall påmeldte har nesten doblet seg på et år, og det er nå over 400 som spillere hver fredag. Spillet har etterhvert fått bedre verktøy for oss som arrangør, og vi har utviklet funksjoner på Gamer.no som gjør det enklere å delta og følge med på resultater. En målsetting fremover blir å strømlinjeforme opplevelsen for deltakerne og se det vokse videre. Vi er i dialog med Telia om mulighetene for å finne på artige sprell fremover, avslutter arrangør Nastad Tangedal.

PS. Lyst til å prøve deg selv? Gamer.no er full av mindre turneringer med lave skuldre og enkel deltagelse hver uke – noen i regi av Gamer.no, mens andre er satt opp av ildsjeler i de ulike spillmiljøene.

Telia Fredagskos med Fortnite


Turneringsdatoer

FIFA:
Onsdag 4. november
Onsdag 11. november
Onsdag 18. november
Onsdag 25. november

Fortnite:
Fredag 13. november: Duo
Fredag 20. november: Single
Fredag 27. november: Duo
Fredag 4. desember: Single

 

 

 

 

 

Var denne siden nyttig?