Gi bilen ryggesystem med mobilen

RearVision er et genialt system som gjør rygging til en enkel og oversiktlig oppgave.

RearVision hvor du ser via kamera hva som er rundt bilen din.

Tidligere Apple-ingeniører har opprettet selskapet Pearl, som skal lage smarte tek-gadgets til bilene våre. Deres aller første produkt, RearVision, er et kamerasystem som kan installeres på alle biler, uansett årsmodell (etter 1996, vel og merke).

Dette monterer du selv

RearVision består av et vanntett ryggekamera og varslingssystem som kobles til mobilen. Selve kamera-delen er laget som en ramme som installeres rundt nummerskiltet på bilen. Rammen festes til bilen med fire skruer. Det klarer du. Kamerarammen består av to kameraer og solcelle-panel som gjør at kameraene alltid forsynes med strøm. 

Kameraene vil da live-streame video til mobilen din. Det fungerer slik at kamera-rammen sender signaler til en adapter som igjen "snakker" til appen på mobilen. Adapteren kobles til bilens OBD-port, altså bilens diagnoseport, som du finner under bilrattet. Adapteren analyserer bildene som sendes fra kameraene. Dersom du nærmer deg folk eller objekter vil systemet varsle gjennom visuelle signaler og lyder.

Siste kompontent av RearVision-systemet er et magnet-feste som fungerer som et mobil-feste. Magneten holder mobilen i riktig høyde slik at mobilen blir som en vanlig TV-skjerm på moderne biler. På mobilskjermen vises video fra baksiden av bilen i vidvinkel-format.

Plutselig er bilen blitt smartere og mer moderne. Genialt!

Husk ladekabel

Viktig å merke seg at du selv må sørge for at mobilen alltid har strøm. I Telia-butikken kan du finne flere typer ladekabler som passer i bilen. Sjekk utvalget her.

Pearl starter shipping av produktet sitt i september. RearVision er altså tilgjengelig for alle biler etter 1996, men skulle dette systemet være av interesse er det nok lurt å sjekke at kamera-rammen er tilpasset norske nummerskilter.

I tillegg kan det være greit å sjekke at man har en mobil med støtte for løsningen. Pearl kan ikke datofeste når produktet kommer til Norge, men vi håper det kommer i nærmeste fremtid. En sånn kunne vi tenkt oss!