Norskutviklet system for GPS-sporing valgte Telia

Norskutviklet system for GPS-sporing valgte Telia på grunn av dekning, nettstabilitet og samarbeidsvilkår.

GPS-teknologi til å spore hund er ikke noe nytt. Men løsningene som finnes på markedet er både kostbare og kronglete å sette opp. Det ønsket gründer og jeger Even Engelhardt å gjøre noe med. Han utviklet nemlig et nytt system for GPS-sporing av hund som både er rimeligere og har ekstra funksjonaliteter konkurrentene mangler.

Hund med sporingsbrikken til GPS Ping festet som et halsbånd.

Sporingsbrikkene til GPS Ping festes som et halsbånd rundt hunden, og sender deretter signaler om hundens posisjon. Foto: NTB Scanpix.

– Jeg jakter selv, og ville ikke bruke mange tusen på en sporingsenhet og mottaker for å kunne spore hunden. Derfor kom jeg på idéen om at man kunne knytte en tracker til smarttelefonen og legge på funksjonalitet i en app. Det unike med vår løsning er at vi har bygd masse ekstra funksjonalitet i appen, slik som f.eks gratis topografiske kart fra Statens Kartverk, forteller Engelhardt.

GPS med virtuelt gjerde

Sporingsbrikken, som heter GPS Ping, festes som et halsbånd rundt hunden, og sender deretter signaler om hunden posisjon. Den sier også ifra om hunden har tatt stand. I tillegg har løsningen også en innebygd geofence. Et virtuelt gjerde man kan markere i kartet på appen, slik at eieren får et varsel hvis hunden beveger seg utenfor det angitte området.

Appen, som er kompatibel både for Android og iOS-telefoner gir også informasjon om hvor hunden har vært, ikke bare hvor den befinner seg til enhver tid. Er hunden ute og eieren inne kan man også spore direkte fra en datamaskin eller et nettbrett.

I appen er det enkelt å følge med hvor hunden er i sanntid, i tillegg får man varsel om hunden tar stand. Foto: Skjermdump GPS Ping.

I appen er det enkelt å følge med hvor hunden er i sanntid, i tillegg får man varsel om hunden tar stand. Foto: Skjermdump GPS Ping.

Markedet for slike sporingsbrikker er stort. I Norge finnes det over 500,000 hunder. For det er ikke bare jegere som har behovet for å spore menneskets beste venn. De fleste hundeeiere har, en eller annen gang, opplevd at hunden er borte. Uansett hvor lenge man står på trappa, i skogen eller fjellet og roper, kommer den ikke løpende. Ved å investere i GPS Ping unngår man denne ubehageligheten.

– Et enkelt valg

GPS Ping, som har en innebygd antenne, sender signaler via 4G-nettet. Det vil si at det norske firmaet trengte en nettverksleverandør med god dekning og stabilitet for å sende datasignalene. Valget endte til slutt med Telia.

– For oss var valget enkelt: Ingen kunne tilby like gode vilkår for oss som opererer i hele Norden. I tillegg har Telia levert en løsning som gjør at vi også har dekning via andre nettverksoperatører hvis de ikke selv kan garantere dekning i et område. Det er uunnværlig for jegere som benytter app'en, sier Engelhardt.

Les også: Telia har Norges beste 4G-dekning - igjen

Avtalen går ut på at alle sporingsbrikkene til GPS Ping kobler seg på Telias nett med det nye M2M-simkortet. Det gjør at trackeren også kan benyttes i Norden og Baltikum uten ekstra kostnader for brukeren. I denne prosessen har Telia jobbet tett sammen med GPS Ping for å optimalisere deres løsninger.

Har du en idé som trenger Norges beste dekning? Telia bistår gjerne kunder i flere bransjer. Kontakt oss her.

Utvider til flere segmenter

Etterspørselen har ikke latt vente på seg. GPS Ping har blitt kontaktet av en rekke firmaer og personer som har behov for sporing av biler, båter og diverse gjenstander. Noe som har gjort at det norske firmaet har utvidet til flere segmenter som alle bruker Telias SIM-kort.

– Alt mellom himmel og jord trenger sporing i disse dager. Vi har blitt forespurt om muligheter for å spore sau, trekkfugler, containere, orienteringsløpere, helikoptre, demente og kanoer, for å nevne noe. Vi har også flere andre sporingsbrikker som passer til B2B-markedet, som er vårt nyeste satsningsområde. Derfor har vi utvidet sortimentet slik at vi kan dekke flere av disse segmentene, avslutter Engelhardt.

 

Var denne siden nyttig?