UHU: Det behøver ikke være vanskelig å lage skremmende god stemning hjemme. Foto. Getty Images

Knask eller knep: Slik feirer du halloween best hjemme

Er Halloween avlyst i år? Neida! Glem «trick or treat», og få med deg tipsene for en grøssende og morsom feiring hjemme.

Halloween er tiden for grøss og gru. Og lite gir mer guffen stemning enn å se på en skummel film i mørket med pleddet godt trukket over seg i sofaen. Men hvorfor nøye seg med å «bare» se en film i mørket. Vi har laget en liste over flere ting du kan gjøre for å lage skikkelig skummel stemning hjemme, og få maks ut av allehelgensaften.

Dekorer med skummel halloween-pynt

For å sette riktig stemning er det selvsagt viktig å pynte. Spindelvev, edderkopper, hekser, spøkelser, «hjerner» — jo mer, jo bedre. Det er jo halloween, tross alt. Husk at ikke alt må kjøpes. Med litt fantasi, maling, saks og lim kan en gammel dorull raskt bli til en skummel heks. Eller kanskje en flaggermus?

Utskårede gresskarlykter er klassisk pynt til halloween, og det er faktisk veldig enkelt å lage selv. Se hvordan du gjør det her.

Eller kanskje du heller vil lage mumie-lykter? Finn frem noen gamle syltetøyglass i skapet, surr de inn med bandasje eller støtteteip og lim på sorte knapper som øyne eller tegn på ansikter. Sett et telys i glasset, og tenn på. Voilà!

STEMNINGSFULT: Gresskarlykter er kanskje det aller synligste symbolet på halloween. Foto: Getty Images.

Hvis du vil gå all in kan du bruke en projektor og lage «hjemsøkt hus»-effekt. Sett projektoren mot en lys vegg eller heng opp et hvitt laken, og spill av en skummel video av vandrende skjeletter. Du finner flere egnede videoer på YouTube ved å søke «halloween» og «projector». Hvis du heller vil skremme naboen kan du peke projektoren mot kjøkkengardinene, eller henge lakenet i vinduet.

Spill fryktinngytende halloween-musikk

Med litt skummel musikk kommer du fort i halloween-stemning. Sett det gjerne på i bakgrunnen mens du skjærer ut gresskar eller velger film for kvelden. Du trenger ikke engang lage en spilleliste. Spotify har allerede gjort jobben for deg, så alt du trenger å gjøre er å trykke på «play».

Strøm musikk fritt med Telia Music Freedom

Spis digg halloween-snacks

Det blir ingen skikkelig halloweenfeiring uten godteri og skummel mat. Hva med å servere noen lekre mumie-pølser? Eller frister det mer med monstercupcakes og spiselig slim? På matprat.no finner du en rekke oppskrifter på gøyalt knask som du enkelt kan lage selv. Øyegodteri, sure hodeskaller, «mark» og annen fargerik halloween-godis hører selvfølgelig også til.

SNACKS: Ingen «trick or treat»? Ingen problem. Den beste halloween-snakcsen lager du selv. Foto: Getty Images.

Se en halloween-film

Så til kveldens hovedaktivitet: Se en skummel film! Det finnes en haug av gode halloween-filmer å velge i — aller flest for de som liker grøss, gru og zombie-apokalypse, men det finnes også filmer for sartere sjeler. Vi har samlet noen forslag til filmer som passer for både barn og voksne, reddharer og tøffinger.

Finn frem pleddet og godteskålen og snurr film!

For hele familien:

🎃 A babysitter’s guide to monster hunting

16-år gamle Kelly drømmer om å kjøpe seg en bil, og er villig for å gjøre hva som helst for å skaffe pengene — til og med være barnevakt. Men når den første gutten hun passer blir bortført av monstre, snur Kellys verden seg på hodet. Dette er en morsom og småskummel film som passer for hele familien. «A babysitter’s guide to monster hunting» strømmer du på Netflix.

🎃 Hubie Halloween

Hubie er ikke den mest populære fyren i hjembyen sin, Salem. Men når noe skummelt skjer på selveste halloween, bestemmer den godhjertede reddharen seg likevel for å ta ansvar og redde byen! «Hubie Halloween» er en familiekomedie i kjent Adam Sandler-stil, som faller godt i smak hos både store og små. Du ser den på Netflix.

🎃 Edward Saksehånd

Ikke alle halloween-filmer er skrekkslagne horror-historier. Filmen om Edvard Saksehånd er snarere en underlig og ulykkelig fortelling om en mann som ble født med sakser til hender. Edvard har blitt til gjennom et eksperiment til en avdød vitenskapsmann og sliter med å finne sin plass i samfunnet. Dette er en litt merkelig film med et fargerikt og fiktivt plot. «Edward saksehånd» kan du se på Telia Play under Filmleie.


Grufulle grøssere:

😱 Midsommar

Lei av amerikanske filmer og forutsigbare thrillere? Midsommar er noe helt for seg selv og minner trolig lite om noe du har sett før. I den sære skrekkfilmen blir vi tatt med på en antropologisk reise og møter en spesiell sekt i Sverige, der ting fort viser seg å ikke være så lystbetont som man først får inntrykk av. Dette er en annerledes type grøsser. Se Midsommar i Telia Play under Filmleie.

😱 La den rette komme inn

12 år gamle Oskar bli mobbet av sine sterkere klassekamerater. Ønsket om å finne en venn ser ut til å bli virkelighet da han møter Eli, en blek og alvorlig ung jente som bare er ute på natten og som ikke reagerer på den bitende kulden. Filmen strømmer du i Telia Play under HBO Nordic.

Var denne siden nyttig?