Infinity symbol

Pokémon GO tar Norge med storm, er du klar?

Pokémon GO er allerede en stor suksess her til lands. Vi forteller deg hva Pokémon GO er, og gir noen tips til hvordan du kan bli en Pokémon-trener av høy rang.

«Nå skal jeg ut på eventyr, for jeg har fått et kall, å fange noen rare dyr som bor inni en ball». Slik husker nok mange begynnelsen på Pokémon-eventyret i 1996. De søte, rare og skumle animasjonsdyrene ble en landeplage på linje med jojo og POG, men med desto lengre levetid. Pokémon har på ingen måte vært i dvale siden den tid, men det må sies at den siste uken har vært eventyrlig for spill-, TV- og kortserien.

Med Pokémon GO har Nintendo sprengt alle grenser for mobilspill, og i USA har animasjonsdyrene klatret forbi både Twitter og Tinder i antall brukere. I tillegg er brukertiden nesten uforståelig høy, over 40 minutter bruker en gjennomsnittlig Pokémon-trener daglig på appen (til sammenligning bruker amerikanere flest 22 minutter daglig på Snapchat og bare 12 minutter på Facebook messenger).

Pokémon GO ble offisielt lansert i Norge på lørdag. Allerede en uke før lanseringen var det imponerende mange her til lands som hadde funnet alternative måter å laste ned spillet på og var ute og jaktet Pokémon. Vi har tatt en tur i Vigelandsparken for å finne ut hva det er som engasjerer folk til å bruke timevis på spillet. I tillegg har vi samlet noen ekspert-tips til hvordan du blir en Pokémon-mester.

Skjermdumper fra PokémonGo.

I Pokémon GO får du muligheten til å være Pokémon-trener og fange de søte digitale dyrene som for eksempel Drowzee utenfor Majorstua T-banestasjon. Spillet baserer seg på geo-lokasjon og du går rundt i et reelt kart. Foto: skjermdump Pokémon GO.

Vigelandsparken: "Hvilket team?"

Parken er nok først og fremst kjent for sine skulpturer, yrende parkliv og drøssevis med asiatiske turister på jakt etter de beste bildene. I fremtiden kan det kanskje hende at en annen type jakt er det vi forbinder med Vigelands stolteste verk, Pokémon-jakt.

Når vi entrer kjernen av parken er det rundt 70 personer som åpenbart ikke er turister. De er alle mer opptatt av telefonene sine. Alderen varierer fra 14-15 år og helt opp til noen-og-tredve. Når vi går forbi med telefonen i hånda får vi spørsmålet: «Hvilket team?» fra en gjeng på syv som henger rett ved broen, svaret er «Mystic så klart», og dermed er vi nå venner og «lederen» av gjengen, Benjamin, legger ut om Pokémon GO.

Benjamin forteller at Vigelandsparken nok er det beste Pokémon-stedet i byen, og at du kan få tak i nesten alle variantene av digitaldyrene der. Videre forteller han hva hans beste tips til nye spillere er: – Spar på stardusten din, ikke bruk opp alt på en gang. Gå mye, og spesielt i parker, der er det flest Pokémon. I tillegg lønner det seg å gå sammen som en gjeng, ikke bare er det mye hyggeligere, men flere mennesker på samme sted gjør det også mer sannsynlig at sjeldne Pokémon dukker opp, forteller Benjamin Joranger Berg, Pokémon-trener level 22.

PokémonGo-entusiast Benjamin i Frognerparken.

Benjamin er en av Oslos beste Pokémon-trenere, han tilbringer nesten hver dag i Frognerparken. Foto: Telia

Et spill med positive følger

Altfor ofte hører vi at spill er grunnen til at dagens unge ikke er mer ute og får mindre mosjon enn tidligere. Pokémon GO har derimot fått mye skryt fra alle hold for å oppfordre til både aktivitet og sosial omgang utenfor pc-skjermen.

Benjamin og de andre Pokémon-spillerne er en gjeng sammensatt av venner og fremmede de har møtt i parken. Det er et sosialt spill, og det er lett å få kontakt. Vi fikk flere spørsmål om «level», lag og hvilke Pokémon vi har på en liten time i parken. Benjamin forteller at han på en liten uke har gått over 100km, og har tilbragt mesteparten av dagene ute sammen med nye og gamle venner, mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting.

Dekning og batteri er dine viktigste verktøy

Har du bestemt deg for å bli Pokémon-trener er det aller viktigste dekning og batteri. Spillet fungerer ikke uten mobildekning, og jo raskere nett, jo bedre trener. Derfor funger Telia svært godt som Pokémon-nett, med Norges beste 4G-nett. I tillegg oppfordres det til å ha med seg en powerbank på tur, og det er nok ikke lenge før vi ser de første Pokémon-utgavene av det og.