Infinity symbol

Hjelp, jeg får ikke 4G!

Du har kanskje hørt om 4G, og at du kan surfe og strømme med superfart? Men uansett hva du gjør, står det kun 3G i displayet – og farten er treg. Gladmelding! Det er ikke deg, det er mobilen din!

Din første tanke er kanskje at det er dårlig dekning der du er, eller at det er noe galt med abonnementet ditt. Men det stemmer ofte ikke. I mange tilfeller er det nemlig ikke dekningen eller feil på SIM-kortet som gjør at du ikke kan nyte godt av superfart med 4G, men telefonen din.

To som holder mobilene sine mot hverandre.

Foto: Telia

Saken er nemlig at ikke alle mobiltelefoner har det som skal til for å utnytte 4G. Dette gjelder spesielt alle de som fortsatt i dag bruker en iPhone 4 og iPhone 5, altså gamle modeller som ikke støtter 4G-teknologien.

Telia har de siste årene utført tidenes dekningsløft og gir mer 97 prosent av landets befolkning tilgang til 4G-dekning, og da er det kjedelig å være en av de få som ikke får utnyttet hele mobilnettet på grunn av en gammel telefon. I juni i fjor fikk 98 % av alle nordmenn mulighet til å strømme, surfe og bruke mobilen med Telias superdekning - som tilsvarer bredbåndshastighet.

Løsning: Kjøp ny mobil

Det er heller ikke så dyrt som det høres ut, i alle fall ikke hvis du tegner et abonnement hos Telia samtidig. Da får du nemlig muligheten til å pante den gamle iPhonen din i nærmeste Telia-butikk. Med vår returordning, MobilPant,  kjøper vi din gamle mobil når du kjøper en ny av oss! Kvitt deg med din utdaterte eller ødelagte mobil. Det er både trygt og miljøvennlig.

Mobil på festival

Foto: Telia

For å svare kort: Ja, det er det. Du vil få en helt annen opplevelse av nettjenester og surfing. Du vil for eksempel kunne se serier og tv-programmer fra et svaberg eller en båt, få gjengen til å danse med Spotify på stranden eller skype med vennene dine fra konsterter.

Mulighetene du får med en ny mobil er med andre ord vesentlig større enn med en eldre mobil.