Infinity symbol

Huawei Mate 10 Pro – et råskinn av en vinner

Huawei Mate 10 Pro er en telefon man umiddelbart blir glad i, med en fart som savner sidestykke.

Huawei Mate 10 Pro og testpilot.

Foto: Elijah Hansen og Petter Sand.

Våre testpiloter, Petter Sand og Elijah Hansen, har nå testet nyheten Huawei Mate 10 Pro i en periode, og her forteller de hva de synes om den og hvilket terningkast de har gitt.

Design

 Baksiden av Huawei Mate 10 Pro med dobbelt kamera og Leica-logo.

Foto: Huawei.

Petter: – Telefonen ligger utmerket i hånden. Selv om det er 18:9 skjerm, føles det helt perfekt. Man kjenner med en gang at dette er en ren kvalitet.

Det er også veldig hendig at det er fingergjenkjenning på baksiden av telefonen. Et tips er å bruke langfingeren til fingergjenkjenning, siden det kan bli mer trøblete å bruke tommelfingeren, noe jeg brukte først.

Elijah: – Du merker luksusen med en gang du ser telefonen, bare på designet. Telefonen har en miks av glass og metal, med en kurvet bakside og to fine kameralinser med to metallringer rundt som en detalj. Mobilen er lett, komfortabel å holde, men kan muligens være for stor for enkelte.

Skjerm

Petter: – Før Huawei har jeg kun hatt iPhone, og jeg trodde egentlig at det aldri kom til å bli noe annet for min del. Jeg er til daglig svært avhengig av telefonen i jobb, men etter kun noen få timer var jeg like komfortabel med å bruke denne fantastiske nyvinningen som tidligere telefoner.

Elijah: – Med en 6-tommers HD+ HDR 10 OLED-skjerm kan man lure på hvem som ikke vil ønske seg denne telefonen. Skjermen er stor og skarp, og når det kommer til fargene er de helt fantastiske takket være OLED-skjermen. Jeg har testet den med 4K-video, og jeg er veldig fornøyd.

Petter: – Huawei har en veldig stor og behagelig skjerm, men skal jeg peke på noe så var det litt irriterende at meldinger fra Facebook Messenger kom opp automatisk, og det kunne av og til ligge i veien om man jobbet med andre programmer. Muligens en ulempe bare fordi det var uvant. Med Huawei føler man at mobiltelefoni er tatt opp til et nytt nivå.

Menyer

Petter: – Veldig lett å få inn i fingrene hvordan menyen er satt opp. På første menyside finner du de viktigste og mest brukte appene som Google, Play-butikken, meldinger, innstillinger, galleri, telefon, kontakter og kamera. Ett sveip til venstre, og man finner øvrige apper, samt apps du selv laster ned på telefonen. 

Elijah: – Huawei Mate 10 Pro kommer med Android sin siste utgave: Oreo. Huawei insisterer på å bruke sin egen EMUI som frembringer en ukjent Android følelse, som kan være en god ting for mange. Menyene er fremdeles enkelte og lett å navigere igjennom. Jeg liker veldig godt at med et swipe down har du alt du trenger for smooth telefonbruk.

Kamera 

Huawei Mate 10 Pro og testpilotens eget bilde fra cupfinalen.

Her er Petter på cupfinalen og har tatt bilde av Aleksander Megalvis. Foto: Petter Sand.

Petter: – Leica-kamera med linse både foran og bak gir bilder av en kvalitet som gjorde at jeg som sportsjournalist begynte å lure på behovet for eget kamera.

– Hadde det ikke vært for behovet for telelinse, ville Leica-kameraet levert er enn bra nok. Kameraet er også svært lyssterkt med blender 1.6. Videoene man spiller inn er også av svært god kvalitet.

Elijah: – Jeg trodde ikke at det fantes et kamera som kan konkurrere med iPhone X, Samsung Note 8 eller Pixel 2. Jeg tok feil...

– Fargesensor, kamera med 12 megapiksler og et 20-megapiksels monochrome-kamera er helt utmerket! I tillegg har 10 Pro f/1.6 Aperture som gir deg mer profesjonelle bilder takket være samarbeid med Leica.

Funksjoner

Elijah: – Med verdens beste AI-prosessor – ifølge Huawei selv – er Mate 10 Pro en utrolig kraftig mobil. Takket være Neuro-Processing Unit (NPU) kan Mate 10 Pro lære seg selv å gi deg en optimalisert opplevelse. Mobilen er lynrask takket være Kirin 970-prosessoren og 6 GB RAM.

Petter: – Noe sinnssykt kult på telefonen var noe som ligger under mappen Verktøy og heter Smartkontroll. Det tok meg kanskje 10 sekunder å skjønne hvordan fungerte, og der fikk jeg lagt inn øvrige fjernkontroller og klimaanlegget. Jeg har forsøkt i mange dager å finne noe å sette fingeren på med tanke på funksjonene i telefonen, men har seriøst ikke klart å finne noe.

Elijah: – Telefonen kommer med 128 GB lagring som er mer enn nok for de fleste. Mate 10 Pro er også vanntett og sprutsikker, og har støtte for dobbel-SIM.

Batteri

Jeg har brukt telefonen i mer enn tre dager uten å lade den. Det er faktisk det beste batteriet jeg har opplevd noensinne.

Testpilot Elijah Hansen

4000mAh-batteri

Petter: – For meg som tidligere er vant til iPhone er dette en ny verden. Selv etter en hel dag med bruk av telefonen konstant, var det igjen 35 % batteri ved sengetid.

Når telefonen er tom bruker den bare en halvtimes tid på å bli halvfull igjen, og da har den strøm til resten av dagen. Ladingen er også super kjapp med denne telefonen.

Elijah: – 4000 mAh gir deg nesten to døgn bruk uten at du trenger å lade.  Når du først skal lade den har du superrask lading. Jeg har brukt telefonen i mer enn tre dager uten å lade den. Det er faktisk det beste batteriet jeg har opplevd noensinne.

Konklusjon

Man blir umiddelbart avhengig av Huawei Mate 10 Pro.

Testpilot Petter Sand

Petter: – Mate 10 Pro er en telefon som tar mobiltelefoni mange steg videre. En telefon det er svært lett å forelske seg i, og en telefon en sliter med å se hvordan livet vil bli uten. Man blir umiddelbart avhengig av Huawei Mate 10 Pro.

Elijah: – På plussiden finner du nesten alt: Superrask fingerleser, utmerket batteri, lynrask performance, kraftig prosessor, kjempefin OLED-skjerm, profesjonelle kameraer og luksuriøst design. På minussiden finner du Huawei sin egen versjon av Android-systemet, som jeg synes er unødvendig. Min konklusjon er at Huawei Mate 10 Pro en telefon å beholde ved siden av min iPhone X. Og at den er en av de topp fire i 2017.

Terningkast

Terningkast 6.

Petter: -– Aldri har det vært så lett å rulle en terning. Noe annet enn terningkast 6 ville vært en ljuge med seg selv. Jeg bruker ofte å være kritisk til å kaste terning, og vurdere produkter. Huawei har her satt seg i førersetet med begge henda på rattet med tanke på mobiltelefoni.

Terningkast 5.

Elijah: Terningkast 5/6